10 portretrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jochem van den Bosch Specialist
Jochem van den Bosch
Insight Legal
Rembrandtlaan 31, 3723 BG, Bilthoven
Profiel Contact 190,00 p/u
Mignon Meermans Specialist
Mignon Meermans
Fruytier Lawyers in Business
Kingsfordweg 99, 1043 GP, Amsterdam
Kees Meijer Specialist
Kees Meijer
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 350,00 p/u
Reny Stark Specialist
Reny Stark
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Kees van Dijk Specialist
Kees van Dijk
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Bert Gravendeel
Bert Gravendeel
Fruytier Lawyers in Business
Kingsfordweg 99, 1043 GP, Amsterdam
Menno Jansen Specialist
Henk Dekker
Henk Dekker
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Roman van der Boom
Roman van der Boom
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Portretrecht advocaten

GESPECIALISEERDE PORTRETRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of advocaat portretrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten portretrecht.

Advocaat portretrecht

Heeft u te maken met het portretrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde portretrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het portretrecht als expertise. Het intellectuel eigendomsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in portretrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van het portretrecht.

Wat is portretrecht?

Wanneer iemand op de foto wordt gezet, kan deze persoon zich mogelijk beroepen op zijn of haar portretrecht. Het principe daarvan is duidelijk: u mag niet zomaar portretten van anderen maken en daar bijvoorbeeld geld mee verdienen. Maar in de praktijk blijkt het nogal lastig te zijn. Want wanneer is nog sprake van een portret? En geldt een tekening of schilderij ook als portret?

Wanneer is iets een portret?

Er is sprake van een portret wanneer iemand op een herkenbare wijze is afgebeeld. Dat zal in veel gevallen zijn doordat een gezicht herkenbaar is, maar dat hoeft niet per se. Het kan ook gaan om een karakteristiek loopje of zelfs om bepaalde attributen of de omgeving waarin iemand zich bevindt. Dus zelfs wanneer het gezicht onherkenbaar is (of onherkenbaar is gemaakt), kan sprake zijn van een portret.

Problemen rondom het portretrecht

Er zijn bij het maken van een portret twee mogelijkheden: of het portret is in opdracht gemaakt, of het portret is niet in opdracht gemaakt. Beide mogelijkheden hebben weer andere uitwerkingen. Een portret dat niet in opdracht is gemaakt, mag gewoon gepubliceerd worden. Dat wordt echter weer anders wanneer die persoon een redelijk belang heeft om niet gepubliceerd te worden. Een groot belang is natuurlijk het recht op privacy. Daar tegenover staat soms weer het belang van publicatie wanneer het portret nieuwswaarde biedt. Neem contact op met een ervaren advocaat van Advocatenkantoren.nl wanneer u meer informatie wilt over het portretrecht of een advocaat wil inzetten voor uw zaak.

Advocaat portretrecht nodig?

De vertoonde portretrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het portretrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de portretrecht advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren portretrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren portretrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend portretrecht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •