11 modelrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jochem van den Bosch Specialist
Jochem van den Bosch
Insight Legal
Rembrandtlaan 31, 3723 BG, Bilthoven
Profiel Contact 190,00 p/u
Mignon Meermans Specialist
Mignon Meermans
Fruytier Lawyers in Business
Kingsfordweg 99, 1043 GP, Amsterdam
Kees Meijer Specialist
Kees Meijer
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 350,00 p/u
Marcel van Delft
Marcel van Delft
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 265,00 p/u
Reny Stark Specialist
Reny Stark
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Kees van Dijk Specialist
Kees van Dijk
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Bert Gravendeel
Bert Gravendeel
Fruytier Lawyers in Business
Kingsfordweg 99, 1043 GP, Amsterdam
Menno Jansen Specialist
Henk Dekker
Henk Dekker
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Roman van der Boom
Roman van der Boom
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Modelrecht advocaten

GESPECIALISEERDE MODELRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of advocaat modelrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten modellenrecht.

Advocaat modellenrecht

Heeft u te maken met het modelrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde modelrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het modellenrecht als expertise. Het intellectuel eigendomsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in modelrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van het modelrecht.

Modelrecht

Het modelrecht, ook wel modellenrecht genoemd, ziet niet op het recht van bijvoorbeeld fotomodellen. Het gaat puur om modellen in de zin van ontwerpen van gebruiksvoorwerpen.

Wat is het modellenrecht?

Voluit gezegd gaat het om het ‘tekeningen- en modellenrecht’. Dit is een recht dat geldt voor tekeningen, waarin een tweedimensionaal uiterlijk wordt gepresenteerd, en modellen, waarin een driedimensionaal product wordt gepresenteerd. Bovendien moet het gaan om een gebruiksvoorwerp en dus gebruikt kunnen worden. Daarnaast moet het een nieuw product zijn. Tenslotte worden nog een aantal eisen in de wet genoemd.

Wanneer een model of tekening hieraan voldoet, kan de tekening of het model gedeponeerd worden in het Beneluxdepot, waarna uiteindelijk na een formeel proces bescherming geldt voor het betreffende model of de tekening.

Wat heb ik aan het modellenrecht?

Een rechthebbende kan zich verzetten tegen bedrijfsmatige inbreuk op zijn tekening of model wanneer er sprake is van verwarring bij het publiek. Vervolgens kan de rechthebbende schadevergoeding en winstafdracht vorderen, een dwangsom instellen en nog een aantal middelen gebruiken om zijn recht te effectueren. Zo geniet de rechthebbende effectieve bescherming tegen ongeoorloofde inbreuken op zijn rechten. Neem contact op met een advocaat van Advocatenkantoren.nl voor meer informatie over het deponeren van uw tekening of model.

Advocaat modelrecht nodig?

De vertoonde modelrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het modelrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de modelrecht advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren modellenrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren modellenrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend modelrecht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •