28 voornaamswijziging advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Johan Honders
Johan Honders
Citylex!
Westblaak 92, 3012 KM, Rotterdam
Profiel Contact 210,00 p/u
Birgitte Schelvis-Neuteboom Specialist
Birgitte Schelvis-Neuteboom
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Mijn taal is helder, de lijnen zijn kort en de ervaring en betrokkenheid is groot"
Profiel Contact 240,00 p/u
Ciska Elsinga Specialist
Ciska Elsinga
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Wilt u het conflict winnen of daadwerkelijk oplossen, er is meer mogelijk dan u denkt!"
Profiel Contact 250,00 p/u
Marina Maric Specialist
Marina Maric
NIVOX Advocaten
Boerhaavelaan 40, 2713 HX, Zoetermeer
Profiel Contact 220,00 p/u
Sacha Ruijs-Kreté Specialist
Sacha Ruijs-Kreté
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 255,00 p/u
Theo Kaandorp
Theo Kaandorp
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
Rebecca de Vries Specialist
Rebecca de Vries
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Liedeke Floris Specialist
Liedeke Floris
Wij.Legal
Lekkerbeetjesstraat 6, 5211 AL, Den Bosch
Profiel Contact 195,00 p/u
Jenny de Boer
Jenny de Boer
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Als je niets leert van het verleden zal je in de toekomst telkens dezelfde lessen krijgen"
Profiel Contact 225,00 p/u
Richard Vonk Specialist
Richard Vonk
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Laura Fuijkschot
Laura Fuijkschot
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u

Voornaamswijziging advocaten

GESPECIALISEERDE VOORNAAMSWIJZIGING ADVOCATEN

Wilt u uw voornaam wijzigen en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten met kennis over voornaamswijzigingen.

Advocaat naamswijziging

Heeft u de wens om uw voornaam te wijzigen en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde voornaamswijziging advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met naamswijzigingen als expertise. De aanvraag voor een voornaamswijziging dient via een verzoekschrift schriftelijk ingediend te worden door een advocaat bij de rechtbank. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het wijzigen van een voornaam. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning als u vragen heeft of het proces van de voornaamswijziging wilt starten.

Voornaam wijzigen

Als u niet tevreden bent met uw voornaam, kan dit vervelende gevolgen hebben voor uw levensplezier. Als u uw voornaam wilt wijzigen is de juridische ondersteuning van een advocaat vereist. Dit geldt ook als u de voornaam wilt wijzigen van een minderjarige onder uw gezag. De advocaat dient schriftelijk een verzoekschrift in te dienen bij de rechtbank. Wel is belangrijk om te weten dat er een geldige reden moet zijn waarom u een andere voornaam wilt aannemen. De redenen dat u uw voor het wijzigen van uw naam kunnen legio zijn. Denk bijvoorbeeld aan een geslachtsverandering, adoptie, religieuze redenen, vervelende herinneringen die u aan de naam heeft, het verkeerd opgegeven van uw naam bij de geboorteaangifte, psychisch lijden onder een voornaam of als u andere belangrijke redenen heeft om uw voornaam aan te passen. De advocaat kan u adviseren over de procedure en u verder informeren welke stappen nodig zijn om uw voornaam te wijzigen.

Het proces van een voornaamswijziging

Een voornaamswijziging kan uitsluitend door een advocaat bij de rechtbank ingediend worden. Let wel dat u niet zomaar in elke gewenste voornaam uw naam kunt wijzigen. Zo mag de naam geen algemene betekenis hebben, denk aan bus of fiets en mag de naam ook geen scheldwoorden bevatten. Als uw voornaamswijziging is ingediend, zal deze beoordeelt worden door de rechtbank. De rechtbank zal vervolgens uw verzoek goedkeuren of afwijzen. Als uw verzoek wordt afgewezen, is hier in de meeste gevallen een gegronde reden voor, waarvan u schriftelijk op de hoogte van zal worden gesteld. De advocaat zal in dat geval u verder informeren over de te nemen stappen. Als uw voornaamswijziging is goedgekeurd zal uw geboorteakte worden aangepast en zal de naamswijziging worden bijgewerkt in de Basisregistratie persoonsgegevens (BRP).

Behandeling door de rechtbank van uw voornaamswijziging

In de meeste gevallen zal de rechtbank uw verzoekschrift schriftelijk afhandelen. Een mondelinge behandeling is alleen nodig als de rechter meer informatie nodig heeft om tot een oordeel te komen, als een belanghebbende (denk aan de ouders) het niet eens is met de naamswijziging of als de rechtbank een andere reden opvoert voor het verschijnen op een zitting. Wilt u een advocaat inschakelen voor het wijzigen van uw voornaam? Neem dan vrijblijvend contact op met één van de advocaten van Advocatenkantoren.nl.

Advocaat voor een voornaamswijziging nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het wijzigen van voornamen in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de voornaamswijziging advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren voornaamswijzigingen

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren voornaamswijziging op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN