27 uithuisplaatsing advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Johan Honders
Johan Honders
Citylex!
Westblaak 92, 3012 KM, Rotterdam
Profiel Contact 210,00 p/u
Birgitte Schelvis-Neuteboom Specialist
Birgitte Schelvis-Neuteboom
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Mijn taal is helder, de lijnen zijn kort en de ervaring en betrokkenheid is groot"
Profiel Contact 240,00 p/u
Ciska Elsinga Specialist
Ciska Elsinga
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Wilt u het conflict winnen of daadwerkelijk oplossen, er is meer mogelijk dan u denkt!"
Profiel Contact 250,00 p/u
Sacha Ruijs-Kreté Specialist
Sacha Ruijs-Kreté
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 255,00 p/u
Theo Kaandorp
Theo Kaandorp
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
Rebecca de Vries Specialist
Rebecca de Vries
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Liedeke Floris Specialist
Liedeke Floris
Wij.Legal
Lekkerbeetjesstraat 6, 5211 AL, Den Bosch
Profiel Contact 195,00 p/u
Jenny de Boer
Jenny de Boer
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Als je niets leert van het verleden zal je in de toekomst telkens dezelfde lessen krijgen"
Profiel Contact 225,00 p/u
Richard Vonk Specialist
Richard Vonk
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Laura Fuijkschot
Laura Fuijkschot
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u
Laura Cassese Specialist
Laura Cassese
Briedé Cassese Advocaten & Mediators
Ganzendiepstraat 21, 7607 LZ, Almelo
Profiel Contact 175,00 p/u

Uithuisplaatsing advocaten

GESPECIALISEERDE UITHUISPLAATSING ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde uithuisplaatsing advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde advocaten.

Advocaat uithuisplaatsing

Krijgt u te maken met een uithuisplaatsing (UHP) en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met uithuisplaatsingen als expertise. Het personen en familierecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij een uithuisplaatsing procedure.

Uithuisplaatsing (UHP)

De kinderrechter kan bepalen dat een kind uit huis moet worden geplaatst. Een ouder of verzorger kan daartoe niet zelf een machtiging aanvragen. Dat kan alleen gedaan worden door een gecertificeerde instelling, door de Raad voor de Kinderbescherming of door het Openbaar Ministerie.

Wat gebeurt na een uithuisplaatsing?

Bij een uithuisplaatsing wordt een minderjarig kind elders ondergebracht. Hij of zij zal dan dus niet meer thuis wonen. Het kind kan op diverse plekken terecht komen. Meestal zal sprake zijn van onderbrengen in een pleeggezin of gezinshuis. Dit is een familiaire omgeving waarin het kind doorgaans het beste terecht zal komen. Andere mogelijkheden zijn een accommodatie van een jeugdhulpaanbieder of bijvoorbeeld begeleid wonen.

Reageren op verzoek tot uithuisplaatsing

Wanneer een kind mogelijk uit huis moet worden geplaatst, krijgen de ouders de mogelijkheid om te reageren op het verzoek. De ouders kunnen daartoe een verweerschrift indienen. Dit mag door de ouders zelf worden opgesteld, maar het is uiteraard aan te raden om dit aan een ervaren advocaat van Advocatenkantoren.nl uit te besteden om te zorgen dat het document juridisch in orde is. De ouders kunnen ook afzien van verweer of helemaal niet reageren op het verzoek. Het kind heeft hierin veelal ook nog een stem. Het kind zal door de kinderrechter worden gehoord en kinderen van 12 jaar en ouder mogen soms zelfstandig verweer voeren bij de kinderrechter. Ze zullen dan ook een eigen advocaat toegewezen krijgen.

Meestal zal de kinderrechter direct uitspraak doen en beslissen over de uithuisplaatsing. Dit kan echter ook tot twee weken na de zitting gedaan worden. De ouders krijgen hierover bericht.

Advocaat uithuisplaatsing nodig?

De vertoonde uithuisplaatsing specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in uithuisplaatsingen in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de uithuisplaatsing advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren uithuisplaatsing

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde uithuisplaatsing advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN