25 uithuisplaatsing advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jenny de Boer
Jenny de Boer
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Als je niets leert van het verleden zal je in de toekomst telkens dezelfde lessen krijgen"
Profiel Contact 225,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 175,00 p/u
Laura Cassese Specialist
Laura Cassese
Briedé Cassese Advocaten & Mediators
Ganzendiepstraat 21, 7607 LZ, Almelo
Profiel Contact 175,00 p/u
Geeta Nandoe Tewarie Specialist
Geeta Nandoe Tewarie
NT Advocatuur
Rijnsburgerweg 141, 2334 BM, Leiden
Laura Fuijkschot
Laura Fuijkschot
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u
Martine van Schaijk
Martine van Schaijk
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Nieuwe Aamsestraat 88A, 6662 NK, Elst
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en oplossingsgericht denken, daar sta ik voor!"
Profiel Contact 205,00 p/u
Monique Koelewijn Specialist
Monique Koelewijn
Zwiers Advocaten
Randstad 21-43, 1314 BG, Almere
Profiel Contact 225,00 p/u
Katinka Bovens
Katinka Bovens
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 190,00 p/u
Jetske Kers Specialist
Jetske Kers
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u
Rebecca de Vries Specialist
Rebecca de Vries
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Liedeke Floris Specialist
Liedeke Floris
Wij.Legal
Lekkerbeetjesstraat 6, 5211 AL, Den Bosch
Profiel Contact 195,00 p/u
Wim Schröder
Wim Schröder
VANDIJK Advocaten
Jacques Dutilhweg 471c, 3065 GL, Rotterdam
Profiel Contact 205,00 p/u

Uithuisplaatsing advocaten

GESPECIALISEERDE UITHUISPLAATSING ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde uithuisplaatsing advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde advocaten.

Advocaat uithuisplaatsing

Krijgt u te maken met een uithuisplaatsing (UHP) en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met uithuisplaatsingen als expertise. Het personen en familierecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij een uithuisplaatsing procedure.

Uithuisplaatsing (UHP)

De kinderrechter kan bepalen dat een kind uit huis moet worden geplaatst. Een ouder of verzorger kan daartoe niet zelf een machtiging aanvragen. Dat kan alleen gedaan worden door een gecertificeerde instelling, door de Raad voor de Kinderbescherming of door het Openbaar Ministerie.

Wat gebeurt na een uithuisplaatsing?

Bij een uithuisplaatsing wordt een minderjarig kind elders ondergebracht. Hij of zij zal dan dus niet meer thuis wonen. Het kind kan op diverse plekken terecht komen. Meestal zal sprake zijn van onderbrengen in een pleeggezin of gezinshuis. Dit is een familiaire omgeving waarin het kind doorgaans het beste terecht zal komen. Andere mogelijkheden zijn een accommodatie van een jeugdhulpaanbieder of bijvoorbeeld begeleid wonen.

Reageren op verzoek tot uithuisplaatsing

Wanneer een kind mogelijk uit huis moet worden geplaatst, krijgen de ouders de mogelijkheid om te reageren op het verzoek. De ouders kunnen daartoe een verweerschrift indienen. Dit mag door de ouders zelf worden opgesteld, maar het is uiteraard aan te raden om dit aan een ervaren advocaat van Advocatenkantoren.nl uit te besteden om te zorgen dat het document juridisch in orde is. De ouders kunnen ook afzien van verweer of helemaal niet reageren op het verzoek. Het kind heeft hierin veelal ook nog een stem. Het kind zal door de kinderrechter worden gehoord en kinderen van 12 jaar en ouder mogen soms zelfstandig verweer voeren bij de kinderrechter. Ze zullen dan ook een eigen advocaat toegewezen krijgen.

Meestal zal de kinderrechter direct uitspraak doen en beslissen over de uithuisplaatsing. Dit kan echter ook tot twee weken na de zitting gedaan worden. De ouders krijgen hierover bericht.

Advocaat uithuisplaatsing nodig?

De vertoonde uithuisplaatsing specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in uithuisplaatsingen in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de uithuisplaatsing advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren uithuisplaatsing

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde uithuisplaatsing advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN