•  
     

34 huwelijksrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Laura Mons Specialist
Laura Mons
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 195,00 p/u
Jetske Kers Specialist
Jetske Kers
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 185,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 195,00 p/u
Andrea van Lieshout Specialist
Andrea van Lieshout
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Fleur Meershoek
Fleur Meershoek
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Marijke Helmonds
Marijke Helmonds
Quest Advocaten
Pedro de Medinalaan 63, 1086 XP, Amsterdam
Lisette Plantema-Volkers
Lisette Plantema-Volkers
CKV Advocaten
Emmastraat 3, 8011 AE , Zwolle
Mariska Dorresteijn Specialist
Tessa Hendriks
Tessa Hendriks
Zwiers Advocaten
Randstad 21-43, 1314 BG, Almere

Huwelijksrecht advocaten

GESPECIALISEERDE HUWELIJKSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde huwelijksrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde huwelijksrecht advocaten.

Advocaat huwelijksrecht

Krijgt u te maken met het huwelijksrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde huwelijksrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met huwelijksrecht als expertise. Het personen- en familierecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van het huwelijksrecht.

Huwelijksrecht

Het huwelijksrecht is het recht rondom het huwelijk. Het wordt vaak onder het begrip huwelijks(vermogens)recht geschaard, waar dus ook het huwelijksvermogensrecht onder valt. Dat is het recht rondom het vermogen binnen, voor en na het huwelijk. Eigenlijk is de naam onjuist, omdat niet alleen het huwelijk maar ook het geregistreerd partnerschap onder het huwelijksrecht valt.

De voorwaarden voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap

Niet iedereen mag zomaar met elkaar trouwen. Daar zijn namelijk diverse eisen voor opgesteld. Het geslacht is sinds enkele jaren niet meer relevant; zowel personen van een gelijk als van een verschillend geslacht kunnen met elkaar huwen. Hiervoor konden enkel personen met een verschillend geslacht huwen; personen met hetzelfde geslacht waren aangewezen op het geregistreerd partnerschap. Beide partners moeten de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt, beide partners moeten begrijpen wat de consequenties van een huwelijk zijn, ze mogen niet al een huwelijk of partnerschap zijn aangegaan dat niet is ontbonden, er mag geen sprake zijn van een familierelatie in de rechte lijn of tweede graad en tenminste één van de partners moet de Nederlandse nationaliteit hebben. Verder geldt er nog een aantal uitzonderingen en bijzondere regels, maar dit zijn de belangrijkste.

Geschil rondom het huwelijk

Het kan gebeuren dat er een geschil ontstaat rondom het huwelijk. Natuurlijk denken we daarbij aan een echtscheiding, maar ook aan het huwen zelf kunnen problemen kleven. Denk bijvoorbeeld aan iemand die niet zelf zijn wil kon bepalen, in gemeenschap van goederen is getrouwd, en waarbij de partner nu dus recht kan hebben op de helft van de goederen. Of denk aan een uithuwelijking waartegen men wil optreden. In al deze gevallen kunt u terecht bij een advocaat van Advocatenkantoren.nl.

Advocaat huwelijksrecht nodig?

De vertoonde huwelijksrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in huwelijksrechten in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende huwelijksrecht advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren huwelijksrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde huwelijksrecht advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde huwelijksrecht advocaten.

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN