27 huwelijksrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Martine van Schaijk
Martine van Schaijk
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Nieuwe Aamsestraat 88A, 6662 NK, Elst
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en oplossingsgericht denken, daar sta ik voor!"
Profiel Contact 205,00 p/u
Ron Cohen Specialist
Ron Cohen
Advocatenkantoor Cohen
Rijksweg Noord 91, 6131 CK, Sittard
Profiel Contact 240,00 p/u
Dynthe Cats
Dynthe Cats
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Katinka Bovens
Katinka Bovens
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 190,00 p/u
Birgitte Schelvis-Neuteboom Specialist
Birgitte Schelvis-Neuteboom
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Mijn taal is helder, de lijnen zijn kort en de ervaring en betrokkenheid is groot"
Profiel Contact 240,00 p/u
Laura Fuijkschot
Laura Fuijkschot
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u
Ciska Elsinga Specialist
Ciska Elsinga
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Wilt u het conflict winnen of daadwerkelijk oplossen, er is meer mogelijk dan u denkt!"
Profiel Contact 250,00 p/u
Annemarie Broers
Annemarie Broers
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 235,00 p/u
Marina Maric Specialist
Marina Maric
NIVOX Advocaten
Boerhaavelaan 40, 2713 HX, Zoetermeer
Profiel Contact 220,00 p/u
Johan Honders
Johan Honders
Citylex!
Westblaak 92, 3012 KM, Rotterdam
Profiel Contact 210,00 p/u
Kim Walburg
Kim Walburg
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
Wim Schröder Specialist
Wim Schröder
VANDIJK Advocaten
Jacques Dutilhweg 471c, 3065 GL, Rotterdam
Profiel Contact 205,00 p/u

Huwelijksrecht advocaten

GESPECIALISEERDE HUWELIJKSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde huwelijksrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde huwelijksrecht advocaten.

Advocaat huwelijksrecht

Krijgt u te maken met het huwelijksrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde huwelijksrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met huwelijksrecht als expertise. Het personen- en familierecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van het huwelijksrecht.

Huwelijksrecht

Het huwelijksrecht is het recht rondom het huwelijk. Het wordt vaak onder het begrip huwelijks(vermogens)recht geschaard, waar dus ook het huwelijksvermogensrecht onder valt. Dat is het recht rondom het vermogen binnen, voor en na het huwelijk. Eigenlijk is de naam onjuist, omdat niet alleen het huwelijk maar ook het geregistreerd partnerschap onder het huwelijksrecht valt.

De voorwaarden voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap

Niet iedereen mag zomaar met elkaar trouwen. Daar zijn namelijk diverse eisen voor opgesteld. Het geslacht is sinds enkele jaren niet meer relevant; zowel personen van een gelijk als van een verschillend geslacht kunnen met elkaar huwen. Hiervoor konden enkel personen met een verschillend geslacht huwen; personen met hetzelfde geslacht waren aangewezen op het geregistreerd partnerschap. Beide partners moeten de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt, beide partners moeten begrijpen wat de consequenties van een huwelijk zijn, ze mogen niet al een huwelijk of partnerschap zijn aangegaan dat niet is ontbonden, er mag geen sprake zijn van een familierelatie in de rechte lijn of tweede graad en tenminste één van de partners moet de Nederlandse nationaliteit hebben. Verder geldt er nog een aantal uitzonderingen en bijzondere regels, maar dit zijn de belangrijkste.

Geschil rondom het huwelijk

Het kan gebeuren dat er een geschil ontstaat rondom het huwelijk. Natuurlijk denken we daarbij aan een echtscheiding, maar ook aan het huwen zelf kunnen problemen kleven. Denk bijvoorbeeld aan iemand die niet zelf zijn wil kon bepalen, in gemeenschap van goederen is getrouwd, en waarbij de partner nu dus recht kan hebben op de helft van de goederen. Of denk aan een uithuwelijking waartegen men wil optreden. In al deze gevallen kunt u terecht bij een advocaat van Advocatenkantoren.nl.

Advocaat huwelijksrecht nodig?

De vertoonde huwelijksrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het huwelijksrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de huwelijksrecht advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren huwelijksrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde huwelijksrecht advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend huwelijksrecht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN