29 huwelijkse voorwaarden advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Johan Honders
Johan Honders
Citylex!
Westblaak 92, 3012 KM, Rotterdam
Profiel Contact 210,00 p/u
Birgitte Schelvis-Neuteboom Specialist
Birgitte Schelvis-Neuteboom
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Mijn taal is helder, de lijnen zijn kort en de ervaring en betrokkenheid is groot"
Profiel Contact 240,00 p/u
Ciska Elsinga Specialist
Ciska Elsinga
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Wilt u het conflict winnen of daadwerkelijk oplossen, er is meer mogelijk dan u denkt!"
Profiel Contact 250,00 p/u
Marina Maric Specialist
Marina Maric
NIVOX Advocaten
Boerhaavelaan 40, 2713 HX, Zoetermeer
Profiel Contact 220,00 p/u
Sacha Ruijs-Kreté Specialist
Sacha Ruijs-Kreté
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 255,00 p/u
Theo Kaandorp
Theo Kaandorp
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
Rebecca de Vries Specialist
Rebecca de Vries
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Liedeke Floris Specialist
Liedeke Floris
Wij.Legal
Lekkerbeetjesstraat 6, 5211 AL, Den Bosch
Profiel Contact 195,00 p/u
Jenny de Boer
Jenny de Boer
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Als je niets leert van het verleden zal je in de toekomst telkens dezelfde lessen krijgen"
Profiel Contact 225,00 p/u
Richard Vonk Specialist
Richard Vonk
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Laura Fuijkschot
Laura Fuijkschot
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u

Huwelijkse voorwaarden advocaten

GESPECIALISEERDE HUWELIJKSE VOORWAARDEN ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde huwelijkse voorwaarden advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde huwelijkse voorwaarden advocaten.

Advocaat huwelijkse voorwaarden

Wilt u huwelijkse voorwaarden opstellen, wijzigen of juridisch laten onderzoeken en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde huwelijkse voorwaarden advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met huwelijkse voorwaarden als expertise. Het personen- en familierecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van het opstellen, controleren en wijzigen van huwelijkse voorwaarden.

Wat zijn huwelijkse voorwaarden?

De huwelijkse voorwaarden vormen een overeenkomst tussen echtgenoten waarin het huwelijksvermogensrecht wordt geregeld. Hierin regelt men dus kort gezegd wat van wie is en wie wat toekomt. De standaard is tegenwoordig nog altijd de gemeenschap van goederen, zodat ieder gerechtigd is voor het vermogen van beide echtgenoten tezamen, en na een echtscheiding ieder recht heeft op de helft daarvan. Tegenwoordig zijn hier wel meer uitzonderingen op. Zo vallen erfenissen niet standaard meer binnen het huwelijksvermogen, maar komen ze terecht in het privévermogen van de desbetreffende echtgenoot.

Huwelijkse voorwaarden worden op maat gemaakt

Bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden kan gekozen worden uit drie belangrijke soorten stelsels. Dat zijn koude uitsluiting, beperkte gemeenschappen en verrekenbedingen. Hierop kan weer van alles worden aangepast zodat het geheel naar eigen smaak en inzicht is samen te stellen.

Verschillende stelsels

Bij koude uitsluiting is elke vorm van gemeenschappelijk vermogen uitgesloten. Dit kan echter wel tot onrechtvaardige situaties leiden. Denk aan twee echtgenoten waarvan één echtgenoot werkt en de ander het huishouden voor zijn of haar rekening neemt. Na echtscheiding heeft de persoon die thuis werkte geen vermogen opgebouwd, en bovendien geen werkervaring opgedaan.

Bij een beperkte gemeenschap kunnen bepaalde goederen binnen of buiten de gemeenschap worden gehouden, zoals een woning.

Bij een verrekenbeding wordt het overgespaarde deel van het vermogen periodiek verrekend en afgerekend tussen de echtgenoten. Valkuil hierbij is dat men vaak bij het aangaan van het huwelijk wel voornemens is te verrekenen, maar dit toch in de praktijk niet blijkt te doen.

Aangezien elk stelsel weer eigen voor- en nadelen heeft en met grote gevolgen gepaard kan gaan, is het inwinnen van deskundig advies bij de advocaten van Advocatenkantoren.nl zeker niet onverstandig.

Advocaat huwelijkse voorwaarden nodig?

Op deze pagina treft u een compleet overzicht van specialisten in het opstellen, wijzigen of controleren van huwelijkse voorwaarden. Voor een goede match met een huwelijkse voorwaarden advocaat, kunt u een regio selecteren om zo uitsluitend advocaten te vinden die actief zijn binnen de gekozen regio. Via Advocatenkantoren.nl kunt u uw rechtszaak en/of rechtsvraag doorsturen naar de gekozen advocaat. Staan er geen advocaten vermeld op deze pagina of kunt u geen keuze maken tussen de advocaten? Vult u dan het helpdesk formulier in! Zodra uw aanvraag is ontvangen, zullen onze juridische medewerkers uw aanvraag beoordelen. Tijdens de beoordeling kan het zijn dat er aanvullende informatie is vereist. Verificatie van algemene en ontbrekende gegevens zal telefonisch plaatsvinden. Houdt u er dan ook rekening mee dat u gebeld kunt worden. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag of rechtsvraag te beoordelen en u verder te informeren over het proces van in contact komen met een huwelijkse voorwaarden advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren huwelijkse voorwaarden

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend huwelijkse voorwaarden advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN