•  
     

16 huwelijkse voorwaarden advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Claudia Fischer-Fuhler Specialist
Claudia Fischer-Fuhler
Advocatenkantoor Fischer-Fuhler
Ullevi 13, 7825 SC, Emmen
Maartje Braat
Maartje Braat
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Jan Ferenc Sabaroedin Specialist
Jan Ferenc Sabaroedin
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Profiel Contact 165,00 p/u
Willeke Krieger Specialist
Willeke Krieger
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Profiel Contact 190,00 p/u
Brenda van Haeften
Brenda van Haeften
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Pui Ling Specialist
Pui Ling
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 210,00 p/u
Paul van Putten Specialist
Paul van Putten
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
Charlotte van Beukering-Michielsen Specialist
Charlotte van Beukering-Michielsen
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 245,00 p/u
Mirjam Nieuwendijk Specialist
Mirjam Nieuwendijk
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Willem Brouwer Specialist
Willem Brouwer
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Ik ben meer dan 25 jaar op dit rechtsgebied werkzaam en heb dan ook zeer ruime ervaring."
Profiel Contact 195,00 p/u
Chantal van Olst
Chantal van Olst
Advocatenkantoor Van Olst
Velperplein 19, 6811 AH, Arnhem
Profiel Contact 150,00 p/u
Charifa Achekar
Charifa Achekar
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere

Huwelijkse voorwaarden advocaten

GESPECIALISEERDE HUWELIJKSE VOORWAARDEN ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde huwelijkse voorwaarden advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde huwelijkse voorwaarden advocaten.

Advocaat huwelijkse voorwaarden

Wilt u huwelijkse voorwaarden opstellen, wijzigen of juridisch laten onderzoeken en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde huwelijkse voorwaarden advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met huwelijkse voorwaarden als expertise. Het personen- en familierecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van het opstellen, controleren en wijzigen van huwelijkse voorwaarden.

Wat zijn huwelijkse voorwaarden?

De huwelijkse voorwaarden vormen een overeenkomst tussen echtgenoten waarin het huwelijksvermogensrecht wordt geregeld. Hierin regelt men dus kort gezegd wat van wie is en wie wat toekomt. De standaard is tegenwoordig nog altijd de gemeenschap van goederen, zodat ieder gerechtigd is voor het vermogen van beide echtgenoten tezamen, en na een echtscheiding ieder recht heeft op de helft daarvan. Tegenwoordig zijn hier wel meer uitzonderingen op. Zo vallen erfenissen niet standaard meer binnen het huwelijksvermogen, maar komen ze terecht in het privévermogen van de desbetreffende echtgenoot.

Huwelijkse voorwaarden worden op maat gemaakt

Bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden kan gekozen worden uit drie belangrijke soorten stelsels. Dat zijn koude uitsluiting, beperkte gemeenschappen en verrekenbedingen. Hierop kan weer van alles worden aangepast zodat het geheel naar eigen smaak en inzicht is samen te stellen.

Verschillende stelsels

Bij koude uitsluiting is elke vorm van gemeenschappelijk vermogen uitgesloten. Dit kan echter wel tot onrechtvaardige situaties leiden. Denk aan twee echtgenoten waarvan één echtgenoot werkt en de ander het huishouden voor zijn of haar rekening neemt. Na echtscheiding heeft de persoon die thuis werkte geen vermogen opgebouwd, en bovendien geen werkervaring opgedaan.

Bij een beperkte gemeenschap kunnen bepaalde goederen binnen of buiten de gemeenschap worden gehouden, zoals een woning.

Bij een verrekenbeding wordt het overgespaarde deel van het vermogen periodiek verrekend en afgerekend tussen de echtgenoten. Valkuil hierbij is dat men vaak bij het aangaan van het huwelijk wel voornemens is te verrekenen, maar dit toch in de praktijk niet blijkt te doen.

Aangezien elk stelsel weer eigen voor- en nadelen heeft en met grote gevolgen gepaard kan gaan, is het inwinnen van deskundig advies bij de advocaten van Advocatenkantoren.nl zeker niet onverstandig.

Advocaat huwelijkse voorwaarden nodig?

De vertoonde huwelijkse voorwaarden specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in huwelijkse voorwaarden in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende huwelijkse voorwaarden advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren huwelijkse voorwaarden

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde huwelijkse voorwaarden advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde huwelijkse voorwaarden advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN