•  
     

8 beschermingsconstructie advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Emilie van Kempen Specialist
Emilie van Kempen
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Titus Weller Specialist
Titus Weller
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 240,00 p/u
Eugène Ong Specialist
Eugène Ong
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 255,00 p/u
Jeroen Spoor Specialist
Jeroen Spoor
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
Marcel van Delft
Marcel van Delft
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 265,00 p/u
Shasta Rötscheid
Shasta Rötscheid
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Gijs van den Assum Specialist
Gijs van den Assum
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 260,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Beschermingsconstructie advocaten

GESPECIALISEERDE BESCHERMINGSCONSTRUCTIE ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde beschermingsconstructie advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde beschermingsconstructie advocaten.

Advocaat beschermingsconstructie

Heeft u te maken met een beschermingsconstructie en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde beschermingsconstructie advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met beschermingsconstructies als expertise. Het ondernemingsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van een beschermingsconstructie.

Wat is een beschermingsconstructie?

Een beschermingsconstructie dient om een vijandige overname tegen te houden. Een vijandige overname is een overname door een bedrijf waarvan het huidige bestuur denkt dat dit bedrijf ongeschikt is om het bedrijf over te nemen. Wanneer geen beschermingsconstructie wordt toegepast, kan dit ‘vijandige’ bedrijf de aandelen overnemen en zo vanuit de positie van aandeelhouder het bestuur een bepaalde kant op dwingen waar het bestuur niet achter staat. Dat kan uiteindelijk nadelig zijn voor de onderneming en haar werknemers.

Beschermen tegen vijandige overnames

Bovenstaande is misschien makkelijker te begrijpen met een concreet voorbeeld. Stel dat een bedrijf X 100 aandelen heeft en een bepaalde koers vaart. Op een gegeven moment valt het oog van een bedrijf Y op bedrijf X, en besluit bedrijf Y dat het bedrijf X wil overnemen. Het polst de aandeelhouders van bedrijf X en biedt een goed bedrag voor de aandelen. De aandeelhouders gaan akkoord en dragen totaal 51 aandelen over. Nu heeft bedrijf Y een meerderheidsbelang in bedrijf X en kan het de richting bepalen en bijvoorbeeld inzetten op winst op korte termijn, waardoor het bedrijf op de lange termijn misschien niet goed meer presteert.

Hoe werkt de bescherming?

Er zijn diverse manieren om tegen dergelijke overnames te beschermen. Dat kan bijvoorbeeld door prioriteitsaandelen of preferente aandelen uit te geven. Hiermee krijgt een bevriende en goedwillende stichting de mogelijkheid om de aandelen te kopen en dus stemrecht te krijgen. Zo kan het bedrijf worden gered.

Uiteraard is dit alles in de praktijk wat ingewikkelder. Win daarom in dergelijke gevallen altijd het deskundige advies in van de advocaten van Advocatenkantoren.nl.

Advocaat beschermingsconstructie nodig?

De vertoonde beschermingsconstructie specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in beschermingsconstructies in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat beschermingsconstructie.

Advocaten en advocatenkantoren beschermingsconstructie

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren beschermingsconstructie op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde beschermingsconstructie advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN