29 partneralimentatie advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Johan Honders
Johan Honders
Citylex!
Westblaak 92, 3012 KM, Rotterdam
Profiel Contact 210,00 p/u
Birgitte Schelvis-Neuteboom Specialist
Birgitte Schelvis-Neuteboom
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Mijn taal is helder, de lijnen zijn kort en de ervaring en betrokkenheid is groot"
Profiel Contact 240,00 p/u
Ciska Elsinga Specialist
Ciska Elsinga
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Wilt u het conflict winnen of daadwerkelijk oplossen, er is meer mogelijk dan u denkt!"
Profiel Contact 250,00 p/u
Marina Maric Specialist
Marina Maric
NIVOX Advocaten
Boerhaavelaan 40, 2713 HX, Zoetermeer
Profiel Contact 220,00 p/u
Sacha Ruijs-Kreté Specialist
Sacha Ruijs-Kreté
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 255,00 p/u
Theo Kaandorp
Theo Kaandorp
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
Rebecca de Vries Specialist
Rebecca de Vries
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Liedeke Floris Specialist
Liedeke Floris
Wij.Legal
Lekkerbeetjesstraat 6, 5211 AL, Den Bosch
Profiel Contact 195,00 p/u
Jenny de Boer
Jenny de Boer
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Als je niets leert van het verleden zal je in de toekomst telkens dezelfde lessen krijgen"
Profiel Contact 225,00 p/u
Richard Vonk Specialist
Richard Vonk
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Laura Fuijkschot
Laura Fuijkschot
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u

Partneralimentatie advocaten

GESPECIALISEERDE PARTNERALIMENTATIE ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde partneralimentatie advocaat? Bij Advocatenkantoren.nl vindt  u een ruim aanbod van advocaten die zich hebben gespecialiseerd in partneralimentatie vraagstukken. Heeft u een vraag over het ontvangen of betalen van partneralimentatie of wilt u de partneralimentatie berekenen? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde partneralimentatie advocaten.

Advocaat partneralimentatie

Dient u partneralimentatie te betalen of te ontvangen en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde partneralimentatie advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met partneralimentatie als expertise. Hulp nodig bij partneralimentatie berekenen? De advocaten op deze pagina staan voor u klaar. Het alimentatierecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van partneralimentatie vraagstukken.

Wat is partneralimentatie?

Wanneer één van beide partners na scheiding onvoldoende financiële middelen heeft om voort te kunnen leven, kan de ander de plicht hebben om partneralimentatie en/of kinderalimentatie te betalen. Hierbij wordt de draagkracht van de één versterkt door de ander. U krijgt niet altijd partneralimentatie, het type relatie speelt hierin een rol. U heeft recht op partneralimentatie als jullie getrouwd waren of een geregistreerd partnerschap hadden, de ex-partner meer inkomen heeft dan u of als jullie samenwonend waren zonder geregistreerd partnerschap of huwelijk mits de partneralimentatie is opgenomen in het samenlevingscontract. Wilt u precies weten wat uw rechten en plichten zijn omtrent het ontvangen of betalen van alimentatie? Een partneralimentatie advocaat kan u hier alles over vertellen. Schroom dan ook niet om tijdig een advocaat te benaderen voor advies en/of juridische ondersteuning.

De ratio achter partneralimentatie

Waarom zou u eigenlijk partneralimentatie moeten betalen na een echtscheiding? U bent dan toch gescheiden en hebt niets meer met elkaar te maken? De gedachte erachter ligt echter voor de hand. Men vindt dat als u een poos samen hebt geleefd en besloten hebt dat dit niet meer gaat, u alsnog verantwoordelijk bent voor de ander. Het kan gebeuren dat de ene partner inkomsten genereert voor het huishouden, en de ander het huishouden draaiend houdt. Dat is dan een bewuste afweging van beiden, maar na het huwelijk kan de thuisblijver daardoor in een achterstand terecht zijn gekomen. Die persoon zal immers minder carrière maken en minder verdienen dan de ander die inmiddels jaren werkervaring heeft kunnen opbouwen. Houdt dus rekening mee bij een scheiding aanvragen dat u wellicht in aanmerking komt voor het ontvangen of betalen van alimentatie. Een familierecht advocaat heeft een ruime ervaring in gerelateerde zaken omtrent alimentatie vraagstukken.

Partneralimentatie berekenen

De hoogte van de alimentatie wordt berekend naar het inkomen van beide partners. Wanneer hier een bepaald verschil in zit en één van beide partners onvoldoende inkomen genereert, kan een verplichting tot betaling van alimentatie bestaan. De hoogte wordt met een complexe formule berekend. Vooral extra moeilijke situaties, zoals een eigen onderneming of schulden maken het partneralimentatie berekenen complex. Ook de duur van de verplichting kan verschillen. Neem voor een alimentatieberekening of meer informatie contact op met een ervaren alimentatie advocaat van Advocatenkantoren.nl.

Echtscheiding voor of na 2020?

De datum dat uw scheiding definitief was/is speelt wel degelijk een rol qua uw rechten en plichten omtrent alimentatie. Hieronder vindt u meer informatie over de veranderende regels hierover. Om de veranderingen inzichtelijk te maken bespreken wij zowel een scheiding voor 1-1-2020 en na 1-1-2020.

Scheiding vanaf 2020

Is uw scheiding aangevraagd op 1-1-2020 of hierna? Dan dient u partneralimentatie te betalen of te ontvangen voor de helft van de lengte van uw geregistreerd partnerschap of huwelijk, met een maximum tot 5 jaar. Was u dus bijvoorbeeld 6 jaar getrouwd of geregistreerd partners? Dan geldt dat u 3 jaar partneralimentatie dient te ontvangen of te betalen. Hier kunnen wel een aantal extra voorwaarden van toepassing op zijn:

- Hebben jullie gezamenlijke kinderen? Als uw jongste kind 12 jaar wordt stopt het partneralimentatie pas. Waren jullie dus bijvoorbeeld 4 jaar geregistreerd partners of getrouwd en was het jongste kind 4 jaar oud? Dat zal dan betekenen dat de partneralimentatie voor 8 jaar geldt.
- Zijn jullie meer dan 15 jaar geregistreerd partners of getrouwd? En duurt het nog maximaal 10 jaar tot de AOW leeftijd? Dan zal de partneralimentatie duren tot de AOW leeftijd is bereikt. Bent u meer dan 10 jaar jonger dan de AOW leeftijd? En geboren voor 31 december 1969? Dan zal de partneralimentatie 10 jaar duren.

In het geval dat meerdere van hierboven vermelde situaties van toepassing zijn, dan zal de langste periode gelden voor de partneralimentatie.


Echtscheiding voor 2020

Bij echtscheidingen tussen 1-7-1994 en 1-1-2020 gelden zijn er weer andere regels die van toepassing zijn dan bij echtscheidingen vanaf 2020.

- Duurde het huwelijk of geregistreerd partnerschap meer dan 5 jaar? Dat betekent dan dat partneralimentatie maximaal 12 jaar duurt.
- Gezamenlijke kinderen? Ook hier geldt dat u dan het recht of plicht heeft om maximaal 12 jaar partneralimentatie te betalen of te ontvangen.
- Waren jullie minder dan 5 jaar getrouwd of partners en hierbij geen gezamenlijke kinderen? Dan duurt de partneralimentatie net zo lang als dat het huwelijk of geregistreerd partnerschap duurde.

Zoals u merkt zijn er dus een hoop haken en ogen die partneralimentatie complex maakt. Een advocaat partneralimentatie is precies op de hoogte van de geldende regels omtrent alimentatie. Benader een advocaat voor advies en/of informatie over uw persoonlijke situatie.

Jaarlijkse verhoging van partneralimentatie

Waar veel mensen geen rekening mee houden is dat de partneralimentatie elke 1 januari met een x percentage omhoog gaat. Dit is erg belangrijk, want doet u dit niet, kan het zijn dat u met terugwerkende kracht dit dient terug te betalen. Dit kan al snel oplopen tot groot bedrag met alle financiële gevolgen van dien. In november van elk jaar vindt er vanuit het Ministerie van Justitie een alimentatie indexering plaats. De verhoging dient u zelf mee te nemen in de alimentatieberekening. Alimentatie betalen? Voer de verhoging door. Ontvangt u alimentatie? Check of deze verhoging in januari door uw ex-partner wordt meegenomen.

Eventueel zijn hier wel aanpassingen in mogelijk. Zo kan de rechter bepalen dat de verhoging niet doorgevoerd hoeft te worden of dat de verhoging alleen van toepassing is als bijvoorbeeld een inkomensstijging plaats vindt. Deze afspraken dienen te worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant of samen overeengekomen document. Dit geldt ook voor kinderalimentatie. Afspraken over de kinderalimentatie staan doorgaans in het ouderschapsplan, net als co-ouderschap en eventuele omgangsregeling.

Kan partneralimentatie verlengd worden?

Partneralimentatie verlengen? Het is mogelijk om de partneralimentatie te verlengen al gelden hier wel een hoop voorwaarden aan. Middels een verzoek aan de rechter kan de periode van alimentatie verlengd worden. Dit kan voor een lange periode of korte periode zijn. Eventuele aanpassingen dienen wel opgenomen te worden in het echtscheidingsconvenant of ander document wat jullie overeengekomen zijn. Uw ex-partner kan hier natuurlijk niet mee eens zijn. Een scheidingsadvocaat inschakelen is vaak een goede manier om bezwaar te maken tegen de verlenging. Ook als u partneralimentatie wilt verlengen kunt u een advocaat benaderen voor juridische ondersteuning.

Is het mogelijk om partneralimentatie af te kopen?

Het is mogelijk om de gehele partneralimentatie in één keer af te kopen. Logischerwijs is het wel zeer verstandig om deze afspraak vast te leggen in een document, zodat hier later geen geschillen over kunnen ontstaan. Let wel dat dit vaak om een zeer groot bedrag gaat, wat van invloed kan wezen op het betalen van belasting. Een financieel expert weet hier alles van en kan u voorzien van het juiste advies.

Advocaat partneralimentatie nodig?

Op deze pagina treft u een compleet overzicht van partneralimentatie specialisten. Voor een goede match met een partneralimentatie advocaat, kunt u een regio selecteren om zo uitsluitend advocaten te vinden die actief zijn binnen de gekozen regio. Via Advocatenkantoren.nl kunt u uw rechtszaak en/of rechtsvraag doorsturen naar de gekozen advocaat. Staan er geen advocaten vermeld op deze pagina of kunt u geen keuze maken tussen de advocaten? Vult u dan het helpdesk formulier in! Zodra uw aanvraag is ontvangen, zullen onze juridische medewerkers uw aanvraag beoordelen. Tijdens de beoordeling kan het zijn dat er aanvullende informatie is vereist. Verificatie van algemene en ontbrekende gegevens zal telefonisch plaatsvinden. Houdt u er dan ook rekening mee dat u gebeld kunt worden. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag of rechtsvraag te beoordelen en u verder te informeren over het proces van in contact komen met een partneralimentatie advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren partneralimentatie

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend partneralimentatie advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN