•  
     

16 scheiden alimentatie advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Claudia Fischer-Fuhler Specialist
Claudia Fischer-Fuhler
Advocatenkantoor Fischer-Fuhler
Ullevi 13, 7825 SC, Emmen
Maartje Braat
Maartje Braat
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Brenda van Haeften
Brenda van Haeften
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Pui Ling Specialist
Pui Ling
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 210,00 p/u
Manon  van Meurs Specialist
Manon van Meurs
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Charlotte van Beukering-Michielsen Specialist
Charlotte van Beukering-Michielsen
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 245,00 p/u
Mirjam Nieuwendijk Specialist
Mirjam Nieuwendijk
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Willem Brouwer Specialist
Willem Brouwer
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Ik ben meer dan 25 jaar op dit rechtsgebied werkzaam en heb dan ook zeer ruime ervaring."
Profiel Contact 195,00 p/u
Mirjam van der Weide Specialist
Mirjam van der Weide
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
Chantal van Olst
Chantal van Olst
Advocatenkantoor Van Olst
Velperplein 19, 6811 AH, Arnhem
Profiel Contact 150,00 p/u
Floranne van der Ham
Floranne van der Ham
Lexman Advocaten
Prins Willem-Alexanderlaan 150, 7311 SZ, Apeldoorn
Profiel Contact 180,00 p/u
Nickie Groen Specialist
Nickie Groen
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere

Scheiden alimentatie advocaten

GESPECIALISEERDE SCHEIDEN ALIMENTATIE ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaten voor alimentatie bij scheiden? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde echtscheidingsrecht advocatenkantoren en advocaten met verstand van alimentatie.

Advocaat scheiden alimentatie

Heeft u vragen over de alimentatie bij een scheiding en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met scheiden en alimentatie als expertise. Het echtscheidingsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in alle juridische zaken met betrekking tot de alimentatie bij scheiding. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij vragen of problemen bij scheiden en alimentatie.

Scheiden alimentatie

Het komt regelmatig in een huwelijk voor dat de draagkracht van de een groter is dan de draagkracht van de ander. Dat kan komen door opleidingsniveau en andere persoonlijke factoren, maar het kan ook het gevolg zijn van een keuze van beide echtgenoten. Er kan bijvoorbeeld voor worden gekozen dat de ene persoon carrière maakt en zorgt voor de broodwinning, en de ander de zorg draagt voor het huishouden en of veel minder dus niet de mogelijkheid krijgt om zich op dat vlak te ontwikkelen. Na een echtscheiding valt die persoon ineens in een gat en moet die persoon ineens zelf inkomen gaan vergaren, wat dan veel lastiger kan zijn. Daar is het recht op alimentatie voor ingevoerd.

Wanneer heb ik recht op alimentatie?

Het is niet altijd eenvoudig om aan te geven of recht op alimentatie bestaat. Dat hangt namelijk van veel factoren af. Zo moet sprake zijn van behoefte en draagkracht. De ene persoon moet behoeftig zijn, de ander moet draagkrachtig zijn. Hierbij wordt dus gekeken naar de financiële situatie van beide ex-echtgenoten. Wanneer de ene persoon wel behoeftig is maar de andere persoon geen draagkracht heeft omdat hij of zij een gering inkomen heeft, zal alsnog geen recht op alimentatie bestaan.

Alimentatie is maatwerk

Het recht op alimentatie is een persoonlijk recht dat ook heel erg persoonlijk wordt ingevuld. Het vereist maatwerk. Belangrijk is namelijk hoe de levens van de ex-echtgenoten er na de scheiding uit zullen zien en wat daarbij het financiële plaatje is. Omdat het zo persoonlijk is en maatwerk vereist, is het lastig om in een specifieke situatie te bepalen hoeveel alimentatie betaald zou moeten worden. Gelukkig kunnen de ervaren advocaten van Advocatenkantoren.nl de echtscheidingsprocedure bij de rechter in gang zetten en uw belangen daar behartigen.

Advocaat alimentatie bij scheiding nodig?

De vertoonde scheiden en alimentatie specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het echtscheidingsrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren alimentatie en scheiden

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde echtscheiding alimentatie advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN