25 kinderalimentatie advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Marina Maric Specialist
Marina Maric
NIVOX Advocaten
Boerhaavelaan 40, 2713 HX, Zoetermeer
Profiel Contact 230,00 p/u
Charlotte Houben
Charlotte Houben
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
Profiel Contact 250,00 p/u
Anastazia Pokrajac
Anastazia Pokrajac
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 195,00 p/u
Figen Özdemir-Sahin
Figen Özdemir-Sahin
Iustus Advocatuur
John M. Keynesplein 1-27, 1066 EP, Amsterdam
Profiel Contact 175,00 p/u
Martine van Schaijk
Martine van Schaijk
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Nieuwe Aamsestraat 88A, 6662 NK, Elst
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en oplossingsgericht denken, daar sta ik voor!"
Profiel Contact 205,00 p/u
Ron Cohen Specialist
Ron Cohen
Advocatenkantoor Cohen
Rijksweg Noord 91, 6131 CK, Sittard
Profiel Contact 240,00 p/u
Willem Brouwer Specialist
Willem Brouwer
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Ik ben meer dan 25 jaar op dit rechtsgebied werkzaam en heb dan ook zeer ruime ervaring."
Profiel Contact 195,00 p/u
Dynthe Cats
Dynthe Cats
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Katinka Bovens
Katinka Bovens
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 250,00 p/u
Birgitte Schelvis-Neuteboom Specialist
Birgitte Schelvis-Neuteboom
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Mijn taal is helder, de lijnen zijn kort en de ervaring en betrokkenheid is groot"
Profiel Contact 250,00 p/u
Laura Fuijkschot
Laura Fuijkschot
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u
Kim Walburg
Kim Walburg
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u

Kinderalimentatie advocaten

GESPECIALISEERDE KINDERALIMENTATIE ADVOCATEN

Een kinderalimentatie advocaat helpt u bij vraagstukken omtrent de alimentatie. Wilt u de kinderalimenatie berekenen of heeft u een vraag over de jaarlijkse indexering? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde kinderalimentatie advocaten. Schroom niet om tijdig een alimentatie advocaat te benaderen voor advies en/of juridische ondersteuning.

Advocaat kinderalimentatie

Dient u kinderalimentatie te betalen of te ontvangen en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde kinderalimentatie advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met kinderalimentatie als expertise. De hoogte van alimentatie verandert jaarlijks en het berekenen is vaak erg complex, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning als u vragen heeft omtrent de kinderalimentatie.

Kinderalimentatie

Wanneer een scheiding tevens betrekking heeft op kinderen, kan een verplichting tot betaling van kinderalimentatie worden uitgesproken. De hoogte daarvan wordt vastgesteld door de rechter en wordt jaarlijks geïndexeerd. Na een echtscheiding wonen kinderen vaak bij één van de ouders in (de verzorgende ouder). De andere ouder kan dan via een omgangsregeling in regelmatig contact blijven met de kinderen. Hier zijn logischerwijs wel uitzonderingen op. De ouder waar het kind niet woont heeft een alimentatieplicht jegens de kinderen. In de volksmond wordt dit ook wel een onderhoudsplicht genoemd. Deze kinderalimentatie is verplicht en de hoogte van de kinderalimentatie is afhankelijk van onder andere de omgangsregeling en zal jaarlijks worden geïndexeerd. Heeft u een vraag omtrent dit onderwerp? Benader een kinderalimentatie advocaat van Advocatenkantoren.nl, welke ruimschoots op deze pagina te vinden zijn.

Welke zaken vallen onder kinderalimentatie?

Alle kosten die voor de opvoeding van de kinderen worden gemaakt dienen in principe gedeeld te worden door de ouders. Dit zijn niet alleen kosten voor eten, kleding en school, maar ook voor sporten en hobby's. De hoogte van kinderalimentatie kan samen overeengekomen worden of vastgesteld worden door een rechter. De afspraken omtrent alimentatie, zowel kinder- als partneralimentatie, kunnen worden opgenomen in een ouderschapsplan dat op zijn beurt weer onderdeel is van het echtscheidingsconvenant. Willen jullie een scheiding aanvragen, dan is het verstandig om te zorgen dat het ouderschapsplan goed in elkaar steekt. Dit geldt natuurlijk ook als u een andere vorm van relatie heeft met de andere ouder, denk aan een geregistreerd partnerschap of als jullie alleen samenwonend zijn, maar wel beide ouders zijn van de kinderen. Een advocaat familierecht kan jullie hier alles over vertellen.

Wanneer moet kinderalimentatie betaald worden?

Wanneer een kind bij één van beide ouders gaat wonen, zal de andere ouder kinderalimentatie moeten betalen. Beide ouders zijn namelijk financieel verantwoordelijk voor het kind. Zij moeten dan ook gezamenlijk de kosten voor opvoeding en verzorging van het kind dragen. Woont het kind bij één van beide ouders, dan wordt die ouder met de meeste kosten geconfronteerd. Daardoor zal de andere ouder financieel bij moeten dragen. In de volgende alinea vindt u meer informatie over de hoogte van kinderalimentatie. Wilt u graag weten wat dit betekent in uw persoonlijke situatie? Stel uw vraag aan een kinderalimentatie advocaat!

Hoe hoog is de kinderalimentatie?

De hoogte van kinderalimentatie is van tal van factoren afhankelijk, daar valt in zijn algemeenheid niet veel over te zeggen. Wel kan gezegd worden wat de drie belangrijkste stappen zijn. Allereerst wordt de behoefte van het kind bepaald. Hier wordt gebruik gemaakt van speciale tabellen en gaat de rechter uit van de inkomens net voor de scheiding. Daarna wordt de draagkracht bepaald van de persoon die de alimentatie zal moeten betalen. Hierna worden deze twee bedragen met elkaar vergeleken en zal de rechter het alimentatiebedrag vaststellen.

Wilt u meer informatie over de kinderalimentatie of de mogelijkheid tot aanvragen of beëindigen daarvan? Neem dan contact op met een gespecialiseerde advocaat. U vindt deze op Advocatenkantoren.nl.

Kinderalimentatie berekenen

De kinderalimentatie berekenen is onderhevig aan een aantal factoren. Als leek is het praktisch onmogelijk om de berekening kinderalimentatie zelf uit te voeren. Zo dienen eventuele schulden meegenomen te worden, moet er rekening gehouden worden met draagkracht, zorgkorting en eventueel een kindgebonden budget. Ook als één van de ouders zelfstandige is maakt dit de alimentatieberekening moeilijker. Wilt u kinderalimentatie berekenen? Schakel een deskundige kinderalimentatie advocaat in voor het uitvoeren van de berekening. Zo weet u precies waar u aan toe bent als u alimentatie ontvangt of waar u rekening mee moet houden als u alimentatie dient te betalen. De berekening kinderalimentatie is dus maatwerk, waarin factoren van u en uw ex-partner een grote rol in spelen.

Het belang van goede afspraken

Niet alleen in het belang van het kind, maar ook in het belang van de ouders is het belangrijk dat jullie heldere en eerlijke afspraken maken over de kinderen. De vraagstukken die op het lijstje staan, als jullie uit elkaar gaan of gaan scheiden met kinderen, gaan over de alimentatie, co-ouderschap en omgangsregeling. Het is aangeraden om afspraken die jullie maken vast te leggen in een document en deze door een rechter te laten bekrachtigen. Zodoende weten jullie precies wat de afspraken zijn en kan je je hier ook altijd op beroepen als er gaandeweg problemen ontstaan met bijvoorbeeld betalingen. Deze afspraken zijn al verplicht als jullie een geregistreerd partnerschap hebben of getrouwd zijn. Dan zullen deze afspraken verplicht worden opgenomen in het ouderschapsplan. Zijn jullie uitsluitend samenwonend? Dan is deze verplichting er niet, maar wordt het zeker wel aangeraden om samen afspraken te maken.

In het beste geval kunnen jullie in goed overleg afspraken maken. Mochten jullie met betrekking tot de kinderalimentatie er niet uitkomen, dan kan de rechter de hoogte van de kinderalimentatie en de voorwaarden vaststellen. Het is raadzaam om u in dit geval juridisch te laten ondersteunen door een alimentatie advocaat.

Advocaat: Kinderalimentatie indexering

Naast de kinderalimentatie, dient ook de partneralimentatie jaarlijks te worden verhoogd. Dit heet de alimentatie indexering en is zelfs volgens de wet geregeld, waardoor het een verplichting is om deze zelf te berekenen en door te voeren. U krijgt hier immers geen bericht over en u bent dus zelf verplicht om deze kinderalimentatie indexering elke maand door te voeren op het te betalen bedrag. Als u geen rekening houdt met de indexering kan de andere ouder tot 5 jaar dit bedrag terugvorderen. Zoals u zich kunt bedenken kan dit grote financiële gevolgen hebben. Het is dus zaak om als alimentatiebetaler hier jaarlijks rekening mee houden. Elke november van het jaar maakt de Minister van Justitie bekend wat de percentage is van de verhoging. 

Bent u een ontvanger van kinderalimentatie, maar houdt uw ex-partner zich niet aan de kinderalimentatie indexering? Schroom niet om tijdig een advocaat kinderalimentatie te benaderen voor advies tot het eventuele terugvorderen van betalingen. Een advocaat kan u helpen als de alimentatie niet betaald wordt of als er te weinig wordt overgemaakt.

Wanneer vervalt kinderalimentatie?

De onderhoudsplicht jegens kinderen geldt tot het 21ste levensjaar. In sommige gevallen is deze onderhoudsplicht zelfs nog langer, als het kind bijvoorbeeld niet in zijn of haar eigen levensonderhoud kan voorzien of gehandicapt is. Na de 18de verjaardag van het kind, hoeft u de kinderalimentatie niet meer over te maken aan uw ex-partner, maar direct aan het kind zelf. Is uw kind 18 jaar en werkt hij of zij al? Dan kan de hoogte van kinderalimentatie verlaagd worden. 

Kinderalimentatie aftrekbaar?

Als ontvanger van kinderalimentatie hoeft u deze niet op te geven als inkomsten bij de belastingdienst. Als betaler van kinderalimentatie is het niet mogelijk om de kosten hiervan af te trekken van de belastingaangifte. Het antwoord op de vraag of kinderalimentatie aftrekbaar is, is dus nee!

Advocaat kinderalimentatie nodig?

Op deze pagina treft u een compleet overzicht van kinderalimentatie specialisten. Voor een goede match met een kinderalimentatie advocaat, kunt u een regio selecteren om zo uitsluitend advocaten te vinden die actief zijn binnen de gekozen regio. Via Advocatenkantoren.nl kunt u uw rechtszaak en/of rechtsvraag doorsturen naar de gekozen advocaat. Staan er geen advocaten vermeld op deze pagina of kunt u geen keuze maken tussen de advocaten? Vult u dan het helpdesk formulier in! Zodra uw aanvraag is ontvangen, zullen onze juridische medewerkers uw aanvraag beoordelen. Tijdens de beoordeling kan het zijn dat er aanvullende informatie is vereist. Verificatie van algemene en ontbrekende gegevens zal telefonisch plaatsvinden. Houdt u er dan ook rekening mee dat u gebeld kunt worden. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag of rechtsvraag te beoordelen en u verder te informeren over het proces van in contact komen met een kinderalimentatie advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren kinderalimentatie

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend kinderalimentatie advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN