1 intellectueel eigendomsrecht advocaat
IN HAARLEM GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Menno Jansen Specialist
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Intellectueel Eigendomsrecht advocaten Haarlem

GESPECIALISEERDE INTELLECTUEEL EIGENDOMSRECHT ADVOCATEN HAARLEM

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat intellectueel eigendomsrecht in Haarlem? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten intellectueel eigendomsrecht in Haarlem.

Advocaat intellectueel eigendomsrecht Haarlem

Advocatenkantoren.nl biedt een overzicht aan van gespecialiseerde intellectueel eigendomsrecht advocaten in Haarlem. De intellectueel eigendomsrecht experts in Haarlem zijn op de hoogte van de huidige wetgeving en nieuwste ontwikkelingen in het intellectueel eigendomsrecht. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht. Hierdoor bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning voor uw zaak of juridische vraag. Met een groot netwerk van intellectueel eigendomsrecht advocaten in Haarlem, biedt Advocatenkantoren.nl rechtshulp bij alle intellectueel eigendomsrecht vraagstukken waar u in de dagelijkse praktijk tegenaan kunt lopen.

Wat is het intellectueel eigendomsrecht?

In het goederenrecht is het eigendomsrecht van groot belang. Dat is namelijk het alomvattende recht dat iemand op een goed kan hebben. Wanneer u een fiets hebt, kan duidelijk gemaakt worden dat het uw fiets betreft. U kunt de fiets verplaatsen en gebruiken en voorkomen dat anderen uw fiets gebruiken. Het wordt echter lastiger wanneer het om goederen gaat die niet tastbaar zijn. Want hoe kunt u uw merk beschermen tegen inbreuken van derden? Hoe voorkomt u dat anderen met uw schrijfsels aan de haal gaan? Daarop ziet het intellectueel eigendomsrecht.

De omvang van het IE recht

Het intellectueel eigendomsrecht (of kortweg IE recht) ziet op alle voortbrengsels van de menselijke geest. Dat is de overkoepelende term, maar binnen het intellectueel eigendomsrecht kunnen tal van andere rechtsgebieden worden ondergebracht. Zo valt het auteursrecht onder het intellectueel eigendomsrecht, maar ook het databankenrecht, het merkenrecht, het handelsnaamrecht, het chipsrecht, het octrooirecht, het modellenrecht en het kwekersrecht. Het gaat dus om veel verschillende rechtsgebieden. Dat is logisch, aangezien voortbrengsels van de menselijke geest een steeds grotere rol gaan spelen in de maatschappij. De rechten daarop moeten uiteraard beschermd worden.

Het internationale aspect van intellectueel eigendomsrecht

Het intellectueel eigendomsrecht is voor een groot deel geregeld in internationale verdragen. We hebben het dan over Europese wet- en regelgeving, maar ook om tal van verdragen en overeenkomsten met andere continenten. Juist omdat hier tal van rechtstelsels bijeen komen, is het wel zo praktisch dat uw advocaat daar weet van heeft. Op Advocatenkantoren.nl vindt u daarom de beste advocaten op het gebied van intellectueel eigendomsrecht in Haarlem.

Advocaat intellectueel eigendomsrecht in Haarlem nodig?

Intellectueel eigendomsrecht advocaten of advocatenkantoren in Haarlem kunnen u juridisch advies geven of bijstaan in een zaak. Doordat het intellectueel eigendomsrecht zeer complex kan zijn, is een advocaat met actuele kennis van zaken en met de juiste specialisatie een vereiste. Door te kiezen voor een intellectueel eigendomsrecht expert in Haarlem voorkomt u als rechtzoekenden reistijd en is het een stuk overzichtelijker om advocaten te vergelijken. Uiteraard staat het u volledig vrij om een advocaat naar wens te kiezen.

Contact opnemen met een intellectueel eigendomsrecht advocaat in Haarlem

Advocatenkantoren.nl biedt verschillende manieren om in contact te komen met uw gewenste intellectueel eigendomsrecht advocaat. Stel een rechtsvraag, neem telefonisch contact op of stuur uw rechtszaak direct door naar de gewenste advocaat. De advocaat zal vervolgens hierop reageren en daarna kiest u er zelf voor om met de advocaat in zee te gaan. De aangesloten intellectueel eigendomsrecht kantoren en advocaten geven juridisch advies aan particulieren, bedrijven, overheden en instellingen in Haarlem. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren intellectueel eigendomsrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Wij bieden geen juristen aan, maar uitsluitend gespecialiseerde advocaten intellectueel eigendomsrecht in Haarlem. Neem direct contact op met een intellectueel eigendomsrecht specialist uit Haarlem.

Specialismen

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •