•  
     

7 wilsrechten advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Claudia Fischer-Fuhler Specialist
Claudia Fischer-Fuhler
Advocatenkantoor Fischer-Fuhler
Ullevi 13, 7825 SC, Emmen
Jan Ferenc Sabaroedin Specialist
Jan Ferenc Sabaroedin
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Profiel Contact 165,00 p/u
Willeke Krieger Specialist
Willeke Krieger
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Profiel Contact 190,00 p/u
Brenda van Haeften
Brenda van Haeften
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Pui Ling Specialist
Pui Ling
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 210,00 p/u
Willem Brouwer Specialist
Willem Brouwer
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Ik ben meer dan 25 jaar op dit rechtsgebied werkzaam en heb dan ook zeer ruime ervaring."
Profiel Contact 195,00 p/u
Sacha Ruijs-Kreté Specialist
Sacha Ruijs-Kreté
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 245,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Wilsrechten advocaten

GESPECIALISEERDE WILSRECHTEN ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde wilsrechten advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde wilsrechten advocaten.

Advocaat wilsrechten

Krijgt u te maken met wilsrechten en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het erfrecht als expertise. Het erfrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij conflicten over of vragen bij wilsrechten.

Wat zijn wilsrechten?

In de wet is een aantal wilsrechten opgenomen, ook al worden deze rechten niet meer met die naam aangeduid. Deze rechten zijn afhankelijk van de wil van de erfgenaam in te roepen. De erfgenaam mag dus zelf weten of hij of zij van de rechten gebruikmaakt.

Voor welke situaties zijn de wilsrechten bedoeld?

Wanneer twee personen zijn gehuwd in gemeenschap van goederen en een van hen komt te overlijden, komt in beginsel de volledige nalatenschap aan de langstlevende echtgenoot toe. De kinderen krijgen een vordering op deze langstlevende echtgenoot. Komt hij of zij te overlijden, dan is de vordering opeisbaar en kunnen de kinderen hun geld krijgen. Het probleem zit hem in het mogelijk hertrouwen van de langstlevende echtgenoot. Hertrouwt deze en komt hij of zij hierna te overlijden, dan verkrijgt de nieuwe partner in beginsel alles uit de nalatenschap, en hebben de kinderen slechts een vordering op de nieuwe partner.

Welke wilsrechten zijn er?

De wilsrechten zien voornamelijk op de situaties waarin de langstlevende echtgenoot hertrouwt. De kinderen kunnen hun vordering in een eerder stadium opeisen. Dit kan bijvoorbeeld bij hertrouwen. Op dat moment kunnen de kinderen goederen eisen ter waarde van de vordering. De langstlevende ouder behoudt echter wel een recht op vruchtgebruik.

Omdat deze regelingen nogal complex zijn, is het wijselijk om een raadsman van Advocatenkantoren.nl in te schakelen. Hij of zij kan de materie uiteraard goed uitleggen, en u met raad en daad terzijde staan bij eventuele geschillen.

Wilsrecht advocaat nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in wilsrechten in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren wilsrechten

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk wilsrecht advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde wilsrechten advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN