29 wilsrechten advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Rebecca de Vries Specialist
Rebecca de Vries
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Koen Wools Specialist
Dynthe Cats
Dynthe Cats
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Brenda van Haeften
Brenda van Haeften
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Irene Bloemen Specialist
Irene Bloemen
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Oranjesingel 75, 6511 NR, Nijmegen
Martine van Schaijk
Martine van Schaijk
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Nieuwe Aamsestraat 88A, 6662 NK, Elst
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en oplossingsgericht denken, daar sta ik voor!"
Laura Mons Specialist
Laura Mons
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u
Jetske Kers Specialist
Jetske Kers
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 175,00 p/u
Andrea van Lieshout Specialist
Andrea van Lieshout
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Fleur Meershoek
Fleur Meershoek
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag

Wilsrechten advocaten

GESPECIALISEERDE WILSRECHTEN ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde wilsrechten advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde wilsrechten advocaten.

Advocaat wilsrechten

Krijgt u te maken met wilsrechten en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het erfrecht als expertise. Het erfrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij conflicten over of vragen bij wilsrechten.

Wat zijn wilsrechten?

In de wet is een aantal wilsrechten opgenomen, ook al worden deze rechten niet meer met die naam aangeduid. Deze rechten zijn afhankelijk van de wil van de erfgenaam in te roepen. De erfgenaam mag dus zelf weten of hij of zij van de rechten gebruikmaakt.

Voor welke situaties zijn de wilsrechten bedoeld?

Wanneer twee personen zijn gehuwd in gemeenschap van goederen en een van hen komt te overlijden, komt in beginsel de volledige nalatenschap aan de langstlevende echtgenoot toe. De kinderen krijgen een vordering op deze langstlevende echtgenoot. Komt hij of zij te overlijden, dan is de vordering opeisbaar en kunnen de kinderen hun geld krijgen. Het probleem zit hem in het mogelijk hertrouwen van de langstlevende echtgenoot. Hertrouwt deze en komt hij of zij hierna te overlijden, dan verkrijgt de nieuwe partner in beginsel alles uit de nalatenschap, en hebben de kinderen slechts een vordering op de nieuwe partner.

Welke wilsrechten zijn er?

De wilsrechten zien voornamelijk op de situaties waarin de langstlevende echtgenoot hertrouwt. De kinderen kunnen hun vordering in een eerder stadium opeisen. Dit kan bijvoorbeeld bij hertrouwen. Op dat moment kunnen de kinderen goederen eisen ter waarde van de vordering. De langstlevende ouder behoudt echter wel een recht op vruchtgebruik.

Omdat deze regelingen nogal complex zijn, is het wijselijk om een raadsman van Advocatenkantoren.nl in te schakelen. Hij of zij kan de materie uiteraard goed uitleggen, en u met raad en daad terzijde staan bij eventuele geschillen.

Wilsrecht advocaat nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in wilsrechten in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren wilsrechten

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk wilsrecht advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde wilsrechten advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN