25 wilsrechten advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Anne-Marie Hoppenbrouwers Specialist
Anne-Marie Hoppenbrouwers
Hoppenbrouwers Advocatuur
Ginnekenweg 157, 4818 JD, Breda
Amy Chantrel
Amy Chantrel
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 170,00 p/u
Laura Cassese Specialist
Laura Cassese
Briedé Cassese Advocaten & Mediators
Ganzendiepstraat 21, 7607 LZ, Almelo
Profiel Contact 175,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 175,00 p/u
Laura Fuijkschot
Laura Fuijkschot
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u
Liedeke Floris Specialist
Liedeke Floris
Wij.Legal
Lekkerbeetjesstraat 6, 5211 AL, Den Bosch
Profiel Contact 195,00 p/u
Hendrich Seferina
Hendrich Seferina
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 265,00 p/u
Koen Wools Specialist
Willem Brouwer Specialist
Willem Brouwer
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Ik ben meer dan 25 jaar op dit rechtsgebied werkzaam en heb dan ook zeer ruime ervaring."
Profiel Contact 195,00 p/u
Irene Bloemen Specialist
Irene Bloemen
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Oranjesingel 75, 6511 NR, Nijmegen
Profiel Contact 205,00 p/u
Richard Vonk Specialist
Richard Vonk
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede

Wilsrechten advocaten

GESPECIALISEERDE WILSRECHTEN ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde wilsrechten advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde wilsrechten advocaten.

Advocaat wilsrechten

Krijgt u te maken met wilsrechten en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het erfrecht als expertise. Het erfrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij conflicten of vragen over de wilsrechten.

Wat zijn wilsrechten?

In de wet is een aantal wilsrechten opgenomen, ook al worden deze rechten niet meer met die naam aangeduid. Deze rechten zijn afhankelijk van de wil van de erfgenaam in te roepen. De erfgenaam mag dus zelf weten of hij of zij van de rechten gebruikmaakt.

Voor welke situaties zijn de wilsrechten bedoeld?

Wanneer twee personen zijn gehuwd in gemeenschap van goederen en een van hen komt te overlijden, komt in beginsel de volledige nalatenschap aan de langstlevende echtgenoot toe. De kinderen krijgen een vordering op deze langstlevende echtgenoot. Komt hij of zij te overlijden, dan is de vordering opeisbaar en kunnen de kinderen hun geld krijgen. Het probleem zit hem in het mogelijk hertrouwen van de langstlevende echtgenoot. Hertrouwt deze en komt hij of zij hierna te overlijden, dan verkrijgt de nieuwe partner in beginsel alles uit de nalatenschap, en hebben de kinderen slechts een vordering op de nieuwe partner.

Welke wilsrechten zijn er?

De wilsrechten zien voornamelijk op de situaties waarin de langstlevende echtgenoot hertrouwt. De kinderen kunnen hun vordering in een eerder stadium opeisen. Dit kan bijvoorbeeld bij hertrouwen. Op dat moment kunnen de kinderen goederen eisen ter waarde van de vordering. De langstlevende ouder behoudt echter wel een recht op vruchtgebruik.

Omdat deze regelingen nogal complex zijn, is het wijselijk om een raadsman van Advocatenkantoren.nl in te schakelen. Hij of zij kan de materie uiteraard goed uitleggen, en u met raad en daad terzijde staan bij eventuele geschillen.

Wilsrecht advocaat nodig?

Op deze pagina treft u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd op het gebied van wilsrechten. Voor een goede match met een advocaat met kennis over wilsrechten, kunt u een regio selecteren om zo uitsluitend advocaten te vinden die actief zijn binnen de gekozen regio. Via Advocatenkantoren.nl kunt u uw rechtszaak en/of rechtsvraag doorsturen naar de gekozen advocaat. Staan er geen advocaten vermeld op deze pagina of kunt u geen keuze maken tussen de advocaten? Vult u dan het helpdesk formulier in! Zodra uw aanvraag is ontvangen, zullen onze juridische medewerkers uw aanvraag beoordelen. Tijdens de beoordeling kan het zijn dat er aanvullende informatie is vereist. Verificatie van algemene en ontbrekende gegevens zal telefonisch plaatsvinden. Houdt u er dan ook rekening mee dat u gebeld kunt worden. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag of rechtsvraag te beoordelen en u verder te informeren over het proces van in contact komen met een wilsrechten advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren wilsrechten

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend wilsrechten advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN