18 legaat advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Koen Wools Specialist
Willem Brouwer Specialist
Willem Brouwer
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Ik ben meer dan 25 jaar op dit rechtsgebied werkzaam en heb dan ook zeer ruime ervaring."
Profiel Contact 195,00 p/u
Irene Bloemen Specialist
Irene Bloemen
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Oranjesingel 75, 6511 NR, Nijmegen
Profiel Contact 205,00 p/u
Richard Vonk Specialist
Richard Vonk
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Annemarie Broers
Annemarie Broers
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 200,00 p/u
Martine van Schaijk
Martine van Schaijk
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Nieuwe Aamsestraat 88A, 6662 NK, Elst
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en oplossingsgericht denken, daar sta ik voor!"
Profiel Contact 205,00 p/u
Rebecca de Vries Specialist
Rebecca de Vries
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Dynthe Cats
Dynthe Cats
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Laura Mons Specialist
Laura Mons
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u
Jetske Kers Specialist
Jetske Kers
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 175,00 p/u

Legaat advocaten

GESPECIALISEERDE LEGAAT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde legaat advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde advocaten.

Advocaat legaat

Krijgt u te maken met een legaat en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het erfrecht als expertise. Het erfrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij legaat vraagstukken.

Wat is een legaat?

Een legaat is een opdracht in een nalatenschap waarbij iemand een bepaalde geldsom of een goed toebedeeld krijgt. Degene die de ander iets nalaat is de legator, de ontvanger wordt de legataris genoemd.

Beperkingen van het legaat

Behalve iemand een legaat toestoppen, is het ook mogelijk om iemand als erfgenaam te benoemen. Dat is echter een heftigere stap. Een erfgenaam verkrijgt met de mede-erfgenamen de complete nalatenschap en heeft ook op diverse punten zeggenschap. Een legataris ontvangt slechts een vordering op de nalatenschap. Deze vordering is achtergesteld bij de schuldeisers die reeds een vordering op de nalatenschap hadden. Dat is ook wel logisch, omdat iemand anders veel geld zou kunnen lenen, dit geld bij legaat aan een ander kan toebedelen, en de schuldeisers na overlijden het nakijken hebben.

Complexe regelgeving

De regelgeving omtrent legaten is in principe niet heel ingewikkeld. Er kunnen echter ook ingewikkelde situaties ontstaan. Want wat als er een oude auto is gelegateerd aan een ander en die auto is net een week eerder verkocht? Of wat als een bepaald goed is gelegateerd dat de legator nooit in bezit heeft gehad? En wat als een goed aan twee verschillende personen is gelegateerd?

Opmerking verdient ook dat zonder testament bepaalde goederen gelegateerd kunnen zijn. De overledene moet dit wel zelf hebben opgeschreven. Het betreffende stuk moet handgeschreven, gedateerd en ondertekend zijn. Dit stuk noemt men ook wel een codicil. Een advocaat van Advocatenkantoren.nl kan u meer vertellen over legaten en de mogelijke conflicten.

Legaat advocaat nodig?

Op deze pagina treft u een compleet overzicht van legaat specialisten. Voor een goede match met een legaat advocaat, kunt u een regio selecteren om zo uitsluitend advocaten te vinden die actief zijn binnen de gekozen regio. Via Advocatenkantoren.nl kunt u uw rechtszaak en/of rechtsvraag doorsturen naar de gekozen advocaat. Staan er geen advocaten vermeld op deze pagina of kunt u geen keuze maken tussen de advocaten? Vult u dan het helpdesk formulier in! Zodra uw aanvraag is ontvangen, zullen onze juridische medewerkers uw aanvraag beoordelen. Tijdens de beoordeling kan het zijn dat er aanvullende informatie is vereist. Verificatie van algemene en ontbrekende gegevens zal telefonisch plaatsvinden. Houdt u er dan ook rekening mee dat u gebeld kunt worden. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag of rechtsvraag te beoordelen en u verder te informeren over het proces van in contact komen met een legaat advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren legaat

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend legaat advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN