•  
     

6 legaat advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Claudia Fischer-Fuhler Specialist
Claudia Fischer-Fuhler
Advocatenkantoor Fischer-Fuhler
Ullevi 13, 7825 SC, Emmen
Maartje Braat
Maartje Braat
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Brenda van Haeften
Brenda van Haeften
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Pui Ling Specialist
Pui Ling
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 210,00 p/u
Willem Brouwer Specialist
Willem Brouwer
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Ik ben meer dan 25 jaar op dit rechtsgebied werkzaam en heb dan ook zeer ruime ervaring."
Profiel Contact 195,00 p/u
Sacha Ruijs-Kreté Specialist
Sacha Ruijs-Kreté
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 245,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Legaat advocaten

GESPECIALISEERDE LEGAAT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde legaat advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde advocaten.

Advocaat legaat

Krijgt u te maken met een legaat en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het erfrecht als expertise. Het erfrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij legaat vraagstukken.

Wat is een legaat?

Een legaat is een opdracht in een nalatenschap waarbij iemand een bepaalde geldsom of een goed toebedeeld krijgt. Degene die de ander iets nalaat is de legator, de ontvanger wordt de legataris genoemd.

Beperkingen van het legaat

Behalve iemand een legaat toestoppen, is het ook mogelijk om iemand als erfgenaam te benoemen. Dat is echter een heftigere stap. Een erfgenaam verkrijgt met de mede-erfgenamen de complete nalatenschap en heeft ook op diverse punten zeggenschap. Een legataris ontvangt slechts een vordering op de nalatenschap. Deze vordering is achtergesteld bij de schuldeisers die reeds een vordering op de nalatenschap hadden. Dat is ook wel logisch, omdat iemand anders veel geld zou kunnen lenen, dit geld bij legaat aan een ander kan toebedelen, en de schuldeisers na overlijden het nakijken hebben.

Complexe regelgeving

De regelgeving omtrent legaten is in principe niet heel ingewikkeld. Er kunnen echter ook ingewikkelde situaties ontstaan. Want wat als er een oude auto is gelegateerd aan een ander en die auto is net een week eerder verkocht? Of wat als een bepaald goed is gelegateerd dat de legator nooit in bezit heeft gehad? En wat als een goed aan twee verschillende personen is gelegateerd?

Opmerking verdient ook dat zonder testament bepaalde goederen gelegateerd kunnen zijn. De overledene moet dit wel zelf hebben opgeschreven. Het betreffende stuk moet handgeschreven, gedateerd en ondertekend zijn. Dit stuk noemt men ook wel een codicil. Een advocaat van Advocatenkantoren.nl kan u meer vertellen over legaten en de mogelijke conflicten.

Legaat advocaat nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in vragen over legaat in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren legaat

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk legaat advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde erfrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN