31 legaat advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Rebecca de Vries Specialist
Rebecca de Vries
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Dynthe Cats
Dynthe Cats
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Brenda van Haeften
Brenda van Haeften
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Koen Wools Specialist
Irene Bloemen Specialist
Irene Bloemen
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Oranjesingel 75, 6511 NR, Nijmegen
Martine van Schaijk
Martine van Schaijk
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Nieuwe Aamsestraat 88A, 6662 NK, Elst
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en oplossingsgericht denken, daar sta ik voor!"
Laura Mons Specialist
Laura Mons
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u
Jetske Kers Specialist
Jetske Kers
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 175,00 p/u
Andrea van Lieshout Specialist
Andrea van Lieshout
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Fleur Meershoek
Fleur Meershoek
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag

Legaat advocaten

GESPECIALISEERDE LEGAAT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde legaat advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde advocaten.

Advocaat legaat

Krijgt u te maken met een legaat en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het erfrecht als expertise. Het erfrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij legaat vraagstukken.

Wat is een legaat?

Een legaat is een opdracht in een nalatenschap waarbij iemand een bepaalde geldsom of een goed toebedeeld krijgt. Degene die de ander iets nalaat is de legator, de ontvanger wordt de legataris genoemd.

Beperkingen van het legaat

Behalve iemand een legaat toestoppen, is het ook mogelijk om iemand als erfgenaam te benoemen. Dat is echter een heftigere stap. Een erfgenaam verkrijgt met de mede-erfgenamen de complete nalatenschap en heeft ook op diverse punten zeggenschap. Een legataris ontvangt slechts een vordering op de nalatenschap. Deze vordering is achtergesteld bij de schuldeisers die reeds een vordering op de nalatenschap hadden. Dat is ook wel logisch, omdat iemand anders veel geld zou kunnen lenen, dit geld bij legaat aan een ander kan toebedelen, en de schuldeisers na overlijden het nakijken hebben.

Complexe regelgeving

De regelgeving omtrent legaten is in principe niet heel ingewikkeld. Er kunnen echter ook ingewikkelde situaties ontstaan. Want wat als er een oude auto is gelegateerd aan een ander en die auto is net een week eerder verkocht? Of wat als een bepaald goed is gelegateerd dat de legator nooit in bezit heeft gehad? En wat als een goed aan twee verschillende personen is gelegateerd?

Opmerking verdient ook dat zonder testament bepaalde goederen gelegateerd kunnen zijn. De overledene moet dit wel zelf hebben opgeschreven. Het betreffende stuk moet handgeschreven, gedateerd en ondertekend zijn. Dit stuk noemt men ook wel een codicil. Een advocaat van Advocatenkantoren.nl kan u meer vertellen over legaten en de mogelijke conflicten.

Legaat advocaat nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in vragen over legaat in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren legaat

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk legaat advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde erfrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN