•  
     

27 nalatenschap advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Laura Mons Specialist
Laura Mons
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 195,00 p/u
Jetske Kers Specialist
Jetske Kers
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 185,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 195,00 p/u
Andrea van Lieshout Specialist
Andrea van Lieshout
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Fleur Meershoek
Fleur Meershoek
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Marijke Helmonds
Marijke Helmonds
Quest Advocaten
Pedro de Medinalaan 63, 1086 XP, Amsterdam
Lisette Plantema-Volkers
Lisette Plantema-Volkers
CKV Advocaten
Emmastraat 3, 8011 AE , Zwolle
Mariska Dorresteijn Specialist

Nalatenschap advocaten

GESPECIALISEERDE NALATENSCHAP ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat nalatenschap? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten nalatenschap in uw regio.

Advocaat nalatenschap

Wat is nalatenschap?

Een nalatenschap, ook wel erfenis genoemd, is datgene wat door een erflater bij overlijden wordt achtergelaten. De nalatenschap omvat in principe alles wat van de erflater was.

Verdeling van de nalatenschap

De nalatenschap wordt in beginsel via de standaard wettelijke verdeling verdeeld. Dit houdt kort gezegd in dat de langstlevende echtgenoot alles verkrijgt en de kinderen een vordering op de langstlevende echtgenoot verkrijgen. Uiteraard zitten hier nog tal van uitzonderingen op, maar dat is de hoofdregel. De erflater kan er echter voor gekozen hebben om deze wettelijke verdeling niet toe te passen, of deze op sommige punten aan te passen. Dit kan in een testament. Maar ook weer niet alles wat in een testament staat, hoeft te worden opgevolgd. Laat daarom altijd een advocaat van Advocatenkantoren.nl nagaan of het testament aan alle eisen voldoet en de bepalingen niet voor een andere uitleg vatbaar zijn.

Executeur

De persoon die met de verdeling van de nalatenschap is belast, is de executeur. Deze moet zorgen voor een juiste afwikkeling. De erfgenamen dienen nauw contact te onderhouden met de executeur. Zij dienen ook aan te geven of ze de nalatenschap aanvaarden of verwerpen. Dit kan nogal forse consequenties hebben, bijvoorbeeld wanneer er veel schulden waren die bij de erfgenamen niet bekend waren. Het is daarom altijd verstandig om advies in te winnen bij een advocaat over de vraag of u beter wel of niet de nalatenschap zuiver zou kunnen aanvaarden.

Advocaat nalatenschap nodig?

De vertoonde nalatenschap specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het nalatenschap in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat nalatenschap.

Advocaten en advocatenkantoren nalatenschap

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren nalatenschap op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde nalatenschap advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN