•  
     

5 nalatenschap advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Brenda van Haeften
Brenda van Haeften
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Pui Ling Specialist
Pui Ling
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 210,00 p/u
Willem Brouwer Specialist
Willem Brouwer
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Ik ben meer dan 25 jaar op dit rechtsgebied werkzaam en heb dan ook zeer ruime ervaring."
Profiel Contact 195,00 p/u
Sacha Ruijs-Kreté Specialist
Sacha Ruijs-Kreté
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 245,00 p/u
Maartje Braat
Maartje Braat
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Nalatenschap advocaten

GESPECIALISEERDE NALATENSCHAP ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat nalatenschap? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten nalatenschap in uw regio.

Advocaat nalatenschap

Wat is nalatenschap?

Een nalatenschap, ook wel erfenis genoemd, is datgene wat door een erflater bij overlijden wordt achtergelaten. De nalatenschap omvat in principe alles wat van de erflater was.

Verdeling van de nalatenschap

De nalatenschap wordt in beginsel via de standaard wettelijke verdeling verdeeld. Dit houdt kort gezegd in dat de langstlevende echtgenoot alles verkrijgt en de kinderen een vordering op de langstlevende echtgenoot verkrijgen. Uiteraard zitten hier nog tal van uitzonderingen op, maar dat is de hoofdregel. De erflater kan er echter voor gekozen hebben om deze wettelijke verdeling niet toe te passen, of deze op sommige punten aan te passen. Dit kan in een testament. Maar ook weer niet alles wat in een testament staat, hoeft te worden opgevolgd. Laat daarom altijd een advocaat van Advocatenkantoren.nl nagaan of het testament aan alle eisen voldoet en de bepalingen niet voor een andere uitleg vatbaar zijn.

Executeur

De persoon die met de verdeling van de nalatenschap is belast, is de executeur. Deze moet zorgen voor een juiste afwikkeling. De erfgenamen dienen nauw contact te onderhouden met de executeur. Zij dienen ook aan te geven of ze de nalatenschap aanvaarden of verwerpen. Dit kan nogal forse consequenties hebben, bijvoorbeeld wanneer er veel schulden waren die bij de erfgenamen niet bekend waren. Het is daarom altijd verstandig om advies in te winnen bij een advocaat over de vraag of u beter wel of niet de nalatenschap zuiver zou kunnen aanvaarden.

Advocaat nalatenschap nodig?

De vertoonde nalatenschap specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het nalatenschap in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat nalatenschap.

Advocaten en advocatenkantoren nalatenschap

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren nalatenschap op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde nalatenschap advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN