•  
     

5 erfenis advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Brenda van Haeften
Brenda van Haeften
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Pui Ling Specialist
Pui Ling
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 210,00 p/u
Willem Brouwer Specialist
Willem Brouwer
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Ik ben meer dan 25 jaar op dit rechtsgebied werkzaam en heb dan ook zeer ruime ervaring."
Profiel Contact 195,00 p/u
Sacha Ruijs-Kreté Specialist
Sacha Ruijs-Kreté
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 245,00 p/u
Maartje Braat
Maartje Braat
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Erfenis advocaten

GESPECIALISEERDE ERFENIS ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde erfenis advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde erfenis advocaten.

Advocaat erfenis

Wilt u een erfenis aanvaarden, weigeren of heeft u vragen over de verdeling en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde erfenis advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het erfrecht als expertise. Het erfrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij het aanvaarden, weigeren van een erfenis of bij een erfenis geschil.

Erfenis

Erfenis is ook wel een ander woord voor nalatenschap. Hiermee wordt datgene bedoeld wat een overledene heeft nagelaten. Het verschilt vervolgens per geval wat er met de erfenis moet gebeuren. Is er een testament opgesteld, dan gelden in beginsel de regels daarin. Is er geen erfenis opgemaakt, dan zijn de wettelijke standaardregels hier op van toepassing.

Afwijken in een testament

De wettelijke regeling geldt altijd als uitgangspunt. Op veel punten kan door de overledene (de erflater) worden afgeweken. Dit moet dan wel voldoende duidelijk omschreven zijn. Het probleem is soms dat het testament niet duidelijk genoeg is, of niet met het oog op de toekomst is beschreven. Dit kan voorkomen worden door zelf ook goed over de toekomst na te denken en een proactieve notaris of advocaat in te schakelen. Een bekend voorbeeld is het geval waarin een erflater drie kinderen tot enig erfgenaam benoemt, waarna een vierde kind wordt geboren. Dat vierde kind zal betogen dat de erflater niet bedoeld had slechts de drie kinderen tot erfgenaam te benoemen, maar dat de erflater bedoeld had alle kinderen tot erfgenaam te benoemen. Hij of zij kon immers niet weten dat er nog een vierde kind geboren zou worden. Dit soort situaties kunnen voorkomen worden door niet specifiek de drie kinderen te benoemen, maar ‘de kinderen’ aan te wijzen als erfgenaam, of specifiek te vermelden dat wanneer kinderen geboren worden, deze hier ook onder gevat moeten worden.

Voor meerderlei uitleg vatbaar

Het gebeurt ook vaak dat een bepaling op meerdere manieren uitgelegd kan worden. Het wordt dan aangeraden om een advocaat van Advocatenkantoren.nl in te schakelen. Niet omdat alles keihard juridisch afgehandeld moet worden, maar juist zodat de familierelatie niet onder het geschil zal lijden.

Erfenis advocaat nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in erfenissen in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren erfenis

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk erfenis advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde erfenis advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN