25 erfenis advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Anne-Marie Hoppenbrouwers Specialist
Anne-Marie Hoppenbrouwers
Hoppenbrouwers Advocatuur
Ginnekenweg 157, 4818 JD, Breda
Amy Chantrel
Amy Chantrel
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 170,00 p/u
Laura Cassese Specialist
Laura Cassese
Briedé Cassese Advocaten & Mediators
Ganzendiepstraat 21, 7607 LZ, Almelo
Profiel Contact 175,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 175,00 p/u
Laura Fuijkschot
Laura Fuijkschot
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u
Liedeke Floris Specialist
Liedeke Floris
Wij.Legal
Lekkerbeetjesstraat 6, 5211 AL, Den Bosch
Profiel Contact 195,00 p/u
Hendrich Seferina
Hendrich Seferina
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 265,00 p/u
Koen Wools Specialist
Willem Brouwer Specialist
Willem Brouwer
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Ik ben meer dan 25 jaar op dit rechtsgebied werkzaam en heb dan ook zeer ruime ervaring."
Profiel Contact 195,00 p/u
Irene Bloemen Specialist
Irene Bloemen
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Oranjesingel 75, 6511 NR, Nijmegen
Profiel Contact 205,00 p/u
Richard Vonk Specialist
Richard Vonk
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede

Erfenis advocaten

GESPECIALISEERDE ERFENIS ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde erfenis advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde erfenis advocaten.

Advocaat erfenis

Wilt u een erfenis aanvaarden, weigeren of heeft u vragen over de verdeling en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde erfenis advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het erfrecht als expertise. Het erfrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij het aanvaarden, weigeren van een erfenis of bij een erfenis geschil.

Erfenis

Erfenis is ook wel een ander woord voor nalatenschap. Hiermee wordt datgene bedoeld wat een overledene heeft nagelaten. Het verschilt vervolgens per geval wat er met de erfenis moet gebeuren. Is er een testament opgesteld, dan gelden in beginsel de regels daarin. Is er geen erfenis opgemaakt, dan zijn de wettelijke standaardregels hier op van toepassing.

Afwijken in een testament

De wettelijke regeling geldt altijd als uitgangspunt. Op veel punten kan door de overledene (de erflater) worden afgeweken. Dit moet dan wel voldoende duidelijk omschreven zijn. Het probleem is soms dat het testament niet duidelijk genoeg is, of niet met het oog op de toekomst is beschreven. Dit kan voorkomen worden door zelf ook goed over de toekomst na te denken en een proactieve notaris of advocaat in te schakelen. Een bekend voorbeeld is het geval waarin een erflater drie kinderen tot enig erfgenaam benoemt, waarna een vierde kind wordt geboren. Dat vierde kind zal betogen dat de erflater niet bedoeld had slechts de drie kinderen tot erfgenaam te benoemen, maar dat de erflater bedoeld had alle kinderen tot erfgenaam te benoemen. Hij of zij kon immers niet weten dat er nog een vierde kind geboren zou worden. Dit soort situaties kunnen voorkomen worden door niet specifiek de drie kinderen te benoemen, maar ‘de kinderen’ aan te wijzen als erfgenaam, of specifiek te vermelden dat wanneer kinderen geboren worden, deze hier ook onder gevat moeten worden.

Voor meerderlei uitleg vatbaar

Het gebeurt ook vaak dat een bepaling op meerdere manieren uitgelegd kan worden. Het wordt dan aangeraden om een advocaat van Advocatenkantoren.nl in te schakelen. Niet omdat alles keihard juridisch afgehandeld moet worden, maar juist zodat de familierelatie niet onder het geschil zal lijden.

Erfenis advocaat nodig?

Op deze pagina treft u een compleet overzicht van erfenis specialisten. Voor een goede match met een erfenis advocaat, kunt u een regio selecteren om zo uitsluitend advocaten te vinden die actief zijn binnen de gekozen regio. Via Advocatenkantoren.nl kunt u uw rechtszaak en/of rechtsvraag doorsturen naar de gekozen advocaat. Staan er geen advocaten vermeld op deze pagina of kunt u geen keuze maken tussen de advocaten? Vult u dan het helpdesk formulier in! Zodra uw aanvraag is ontvangen, zullen onze juridische medewerkers uw aanvraag beoordelen. Tijdens de beoordeling kan het zijn dat er aanvullende informatie is vereist. Verificatie van algemene en ontbrekende gegevens zal telefonisch plaatsvinden. Houdt u er dan ook rekening mee dat u gebeld kunt worden. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag of rechtsvraag te beoordelen en u verder te informeren over het proces van in contact komen met een erfenis advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren erfenis

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk erfenis advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend erfenis advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN