•  
     

8 executeur-testamentair advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Claudia Fischer-Fuhler Specialist
Claudia Fischer-Fuhler
Advocatenkantoor Fischer-Fuhler
Ullevi 13, 7825 SC, Emmen
Maartje Braat
Maartje Braat
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Jan Ferenc Sabaroedin Specialist
Jan Ferenc Sabaroedin
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Profiel Contact 165,00 p/u
Willeke Krieger Specialist
Willeke Krieger
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Profiel Contact 190,00 p/u
Brenda van Haeften
Brenda van Haeften
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Pui Ling Specialist
Pui Ling
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 210,00 p/u
Willem Brouwer Specialist
Willem Brouwer
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Ik ben meer dan 25 jaar op dit rechtsgebied werkzaam en heb dan ook zeer ruime ervaring."
Profiel Contact 195,00 p/u
Sacha Ruijs-Kreté Specialist
Sacha Ruijs-Kreté
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 245,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Executeur-testamentair advocaten

GESPECIALISEERDE EXECUTEUR-TESTAMENTAIR ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat bij een geschil met een executeur of heeft u vragen hierover? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde advocaten.

Advocaat executeur-testamentair

Krijgt u te maken met een executeur-testamentair en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het erfrecht als expertise. Het erfrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij executeur vraagstukken.

Wat is een executeur-testamentair?

Tegenwoordig wordt de executeur-testamentair enkel nog executeur genoemd. Dit is de persoon die het testament na het overlijden van een erflater ten uitvoer brengt. Dit kan een notaris zijn, maar veelal is het ook een daartoe aangewezen persoon. Deze persoon beheert de nalatenschap, betaalt de schulden, int openstaande vorderingen en doet eventuele belastingaangiften.

Het beheer van de nalatenschap

De executeur heeft niet de rechten om zelfstandig goederen te verkopen. Hiertoe is de medewerking van de erfgenamen nodig, of de verkoop moet noodzakelijk zijn voor de voldoening van schulden. Als dank voor het afwikkelen van de nalatenschap ontvangt de executeur 1 procent van het vermogen van de nalatenschap. Ook heeft de executeur het recht om de aanwijzing van hem als executeur te weigeren.

Geschillen omtrent het beheer

Het kan voorkomen dat er geschillen ontstaan ten aanzien van een executeur. Het kan gebeuren dat hij of zij goederen heeft verkocht of betalingen heeft gedaan waar de erfgenamen het niet mee eens zijn. Ook kan het zijn dat de erfgenamen hier pas jaren later achter komen, als de nalatenschap allang is verdeeld. Een ander mogelijk conflictpunt is dat verschillende erfgenamen verschillende opvattingen hebben over wat met de nalatenschap zou moeten gebeuren. Want wat als iedereen dezelfde spullen wil hebben, of wat als de een het huis op de markt wil verkopen en de ander het huis juist zelf wil overnemen? Wanneer dergelijke geschillen opdoemen, is het inschakelen van een advocaat van Advocatenkantoren.nl ten zeerste aan te raden. Daarmee kan verdere escalatie van conflicten worden voorkomen.

Advocaat nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in vragen over en geschillen met een executeur-testamentair in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde erfrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN