31 executeur-testamentair advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Rebecca de Vries Specialist
Rebecca de Vries
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Dynthe Cats
Dynthe Cats
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Brenda van Haeften
Brenda van Haeften
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Koen Wools Specialist
Irene Bloemen Specialist
Irene Bloemen
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Oranjesingel 75, 6511 NR, Nijmegen
Martine van Schaijk
Martine van Schaijk
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Nieuwe Aamsestraat 88A, 6662 NK, Elst
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en oplossingsgericht denken, daar sta ik voor!"
Laura Mons Specialist
Laura Mons
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u
Jetske Kers Specialist
Jetske Kers
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 175,00 p/u
Andrea van Lieshout Specialist
Andrea van Lieshout
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Fleur Meershoek
Fleur Meershoek
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag

Executeur-testamentair advocaten

GESPECIALISEERDE EXECUTEUR-TESTAMENTAIR ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat bij een geschil met een executeur of heeft u vragen hierover? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde advocaten.

Advocaat executeur-testamentair

Krijgt u te maken met een executeur-testamentair en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het erfrecht als expertise. Het erfrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij executeur vraagstukken.

Wat is een executeur-testamentair?

Tegenwoordig wordt de executeur-testamentair enkel nog executeur genoemd. Dit is de persoon die het testament na het overlijden van een erflater ten uitvoer brengt. Dit kan een notaris zijn, maar veelal is het ook een daartoe aangewezen persoon. Deze persoon beheert de nalatenschap, betaalt de schulden, int openstaande vorderingen en doet eventuele belastingaangiften.

Het beheer van de nalatenschap

De executeur heeft niet de rechten om zelfstandig goederen te verkopen. Hiertoe is de medewerking van de erfgenamen nodig, of de verkoop moet noodzakelijk zijn voor de voldoening van schulden. Als dank voor het afwikkelen van de nalatenschap ontvangt de executeur 1 procent van het vermogen van de nalatenschap. Ook heeft de executeur het recht om de aanwijzing van hem als executeur te weigeren.

Geschillen omtrent het beheer

Het kan voorkomen dat er geschillen ontstaan ten aanzien van een executeur. Het kan gebeuren dat hij of zij goederen heeft verkocht of betalingen heeft gedaan waar de erfgenamen het niet mee eens zijn. Ook kan het zijn dat de erfgenamen hier pas jaren later achter komen, als de nalatenschap allang is verdeeld. Een ander mogelijk conflictpunt is dat verschillende erfgenamen verschillende opvattingen hebben over wat met de nalatenschap zou moeten gebeuren. Want wat als iedereen dezelfde spullen wil hebben, of wat als de een het huis op de markt wil verkopen en de ander het huis juist zelf wil overnemen? Wanneer dergelijke geschillen opdoemen, is het inschakelen van een advocaat van Advocatenkantoren.nl ten zeerste aan te raden. Daarmee kan verdere escalatie van conflicten worden voorkomen.

Advocaat nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in vragen over en geschillen met een executeur-testamentair in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde erfrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN