24 executeur-testamentair advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Martine van Schaijk
Martine van Schaijk
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Nieuwe Aamsestraat 88A, 6662 NK, Elst
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en oplossingsgericht denken, daar sta ik voor!"
Profiel Contact 205,00 p/u
Anne-Marie Hoppenbrouwers Specialist
Anne-Marie Hoppenbrouwers
Hoppenbrouwers Advocatuur
Ginnekenweg 157, 4818 JD, Breda
Hendrich Seferina
Hendrich Seferina
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 290,00 p/u
Dynthe Cats
Dynthe Cats
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Amy Chantrel
Amy Chantrel
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 210,00 p/u
Birgitte Schelvis-Neuteboom Specialist
Birgitte Schelvis-Neuteboom
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Mijn taal is helder, de lijnen zijn kort en de ervaring en betrokkenheid is groot"
Profiel Contact 240,00 p/u
Laura Fuijkschot
Laura Fuijkschot
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u
Eef Ong
Eef Ong
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 235,00 p/u
Kim Walburg
Kim Walburg
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
Wim Schröder Specialist
Wim Schröder
VANDIJK Advocaten
Jacques Dutilhweg 471c, 3065 GL, Rotterdam
Profiel Contact 205,00 p/u
Jetske Kers Specialist
Jetske Kers
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u
Irene Bloemen Specialist
Irene Bloemen
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Berg en Dalseweg 122, 6522 BW, Nijmegen
Profiel Contact 205,00 p/u

Executeur-testamentair advocaten

GESPECIALISEERDE EXECUTEUR-TESTAMENTAIR ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat bij een geschil met een executeur of heeft u vragen hierover? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde advocaten.

Advocaat executeur-testamentair

Krijgt u te maken met een executeur-testamentair en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het erfrecht als expertise. Het erfrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij executeur vraagstukken.

Wat is een executeur-testamentair?

Tegenwoordig wordt de executeur-testamentair enkel nog executeur genoemd. Dit is de persoon die het testament na het overlijden van een erflater ten uitvoer brengt. Dit kan een notaris zijn, maar veelal is het ook een daartoe aangewezen persoon. Deze persoon beheert de nalatenschap, betaalt de schulden, int openstaande vorderingen en doet eventuele belastingaangiften.

Het beheer van de nalatenschap

De executeur heeft niet de rechten om zelfstandig goederen te verkopen. Hiertoe is de medewerking van de erfgenamen nodig, of de verkoop moet noodzakelijk zijn voor de voldoening van schulden. Als dank voor het afwikkelen van de nalatenschap ontvangt de executeur 1 procent van het vermogen van de nalatenschap. Ook heeft de executeur het recht om de aanwijzing van hem als executeur te weigeren.

Geschillen omtrent het beheer

Het kan voorkomen dat er geschillen ontstaan ten aanzien van een executeur. Het kan gebeuren dat hij of zij goederen heeft verkocht of betalingen heeft gedaan waar de erfgenamen het niet mee eens zijn. Ook kan het zijn dat de erfgenamen hier pas jaren later achter komen, als de nalatenschap allang is verdeeld. Een ander mogelijk conflictpunt is dat verschillende erfgenamen verschillende opvattingen hebben over wat met de nalatenschap zou moeten gebeuren. Want wat als iedereen dezelfde spullen wil hebben, of wat als de een het huis op de markt wil verkopen en de ander het huis juist zelf wil overnemen? Wanneer dergelijke geschillen opdoemen, is het inschakelen van een advocaat van Advocatenkantoren.nl ten zeerste aan te raden. Daarmee kan verdere escalatie van conflicten worden voorkomen.

Advocaat nodig?

Op deze pagina treft u een compleet overzicht van executeur en testamentair specialisten. Voor een goede match met een advocaat, kunt u een regio selecteren om zo uitsluitend advocaten te vinden die actief zijn binnen de gekozen regio. Via Advocatenkantoren.nl kunt u uw rechtszaak en/of rechtsvraag doorsturen naar de gekozen advocaat. Staan er geen advocaten vermeld op deze pagina of kunt u geen keuze maken tussen de advocaten? Vult u dan het helpdesk formulier in! Zodra uw aanvraag is ontvangen, zullen onze juridische medewerkers uw aanvraag beoordelen. Tijdens de beoordeling kan het zijn dat er aanvullende informatie is vereist. Verificatie van algemene en ontbrekende gegevens zal telefonisch plaatsvinden. Houdt u er dan ook rekening mee dat u gebeld kunt worden. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag of rechtsvraag te beoordelen en u verder te informeren over het proces van in contact komen met een executeur/testamentair advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend executeur-testamentair advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN