25 executeur-testamentair advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Anne-Marie Hoppenbrouwers Specialist
Anne-Marie Hoppenbrouwers
Hoppenbrouwers Advocatuur
Ginnekenweg 157, 4818 JD, Breda
Amy Chantrel
Amy Chantrel
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 170,00 p/u
Laura Cassese Specialist
Laura Cassese
Briedé Cassese Advocaten & Mediators
Ganzendiepstraat 21, 7607 LZ, Almelo
Profiel Contact 175,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 175,00 p/u
Laura Fuijkschot
Laura Fuijkschot
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u
Liedeke Floris Specialist
Liedeke Floris
Wij.Legal
Lekkerbeetjesstraat 6, 5211 AL, Den Bosch
Profiel Contact 195,00 p/u
Hendrich Seferina
Hendrich Seferina
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 265,00 p/u
Koen Wools Specialist
Willem Brouwer Specialist
Willem Brouwer
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Ik ben meer dan 25 jaar op dit rechtsgebied werkzaam en heb dan ook zeer ruime ervaring."
Profiel Contact 195,00 p/u
Irene Bloemen Specialist
Irene Bloemen
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Oranjesingel 75, 6511 NR, Nijmegen
Profiel Contact 205,00 p/u
Richard Vonk Specialist
Richard Vonk
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede

Executeur-testamentair advocaten

GESPECIALISEERDE EXECUTEUR-TESTAMENTAIR ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat bij een geschil met een executeur of heeft u vragen hierover? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde advocaten.

Advocaat executeur-testamentair

Krijgt u te maken met een executeur-testamentair en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het erfrecht als expertise. Het erfrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij executeur vraagstukken.

Wat is een executeur-testamentair?

Tegenwoordig wordt de executeur-testamentair enkel nog executeur genoemd. Dit is de persoon die het testament na het overlijden van een erflater ten uitvoer brengt. Dit kan een notaris zijn, maar veelal is het ook een daartoe aangewezen persoon. Deze persoon beheert de nalatenschap, betaalt de schulden, int openstaande vorderingen en doet eventuele belastingaangiften.

Het beheer van de nalatenschap

De executeur heeft niet de rechten om zelfstandig goederen te verkopen. Hiertoe is de medewerking van de erfgenamen nodig, of de verkoop moet noodzakelijk zijn voor de voldoening van schulden. Als dank voor het afwikkelen van de nalatenschap ontvangt de executeur 1 procent van het vermogen van de nalatenschap. Ook heeft de executeur het recht om de aanwijzing van hem als executeur te weigeren.

Geschillen omtrent het beheer

Het kan voorkomen dat er geschillen ontstaan ten aanzien van een executeur. Het kan gebeuren dat hij of zij goederen heeft verkocht of betalingen heeft gedaan waar de erfgenamen het niet mee eens zijn. Ook kan het zijn dat de erfgenamen hier pas jaren later achter komen, als de nalatenschap allang is verdeeld. Een ander mogelijk conflictpunt is dat verschillende erfgenamen verschillende opvattingen hebben over wat met de nalatenschap zou moeten gebeuren. Want wat als iedereen dezelfde spullen wil hebben, of wat als de een het huis op de markt wil verkopen en de ander het huis juist zelf wil overnemen? Wanneer dergelijke geschillen opdoemen, is het inschakelen van een advocaat van Advocatenkantoren.nl ten zeerste aan te raden. Daarmee kan verdere escalatie van conflicten worden voorkomen.

Advocaat nodig?

Op deze pagina treft u een compleet overzicht van executeur en testamentair specialisten. Voor een goede match met een advocaat, kunt u een regio selecteren om zo uitsluitend advocaten te vinden die actief zijn binnen de gekozen regio. Via Advocatenkantoren.nl kunt u uw rechtszaak en/of rechtsvraag doorsturen naar de gekozen advocaat. Staan er geen advocaten vermeld op deze pagina of kunt u geen keuze maken tussen de advocaten? Vult u dan het helpdesk formulier in! Zodra uw aanvraag is ontvangen, zullen onze juridische medewerkers uw aanvraag beoordelen. Tijdens de beoordeling kan het zijn dat er aanvullende informatie is vereist. Verificatie van algemene en ontbrekende gegevens zal telefonisch plaatsvinden. Houdt u er dan ook rekening mee dat u gebeld kunt worden. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag of rechtsvraag te beoordelen en u verder te informeren over het proces van in contact komen met een executeur/testamentair advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend executeur-testamentair advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN