•  
     

7 wvg (wet voorkeursrecht gemeenten) advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Roxy de Weijer Specialist
Greetje van der Waaij
Greetje van der Waaij
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 225,00 p/u
Eugène Ong Specialist
Eugène Ong
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 255,00 p/u
Jeroen Spoor Specialist
Jeroen Spoor
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
Joost Knaap Specialist
Joost Knaap
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Marcel van Delft
Marcel van Delft
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 265,00 p/u
Ben van Campfort
Ben van Campfort
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 210,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Wvg (Wet voorkeursrecht gemeenten) advocaten

GESPECIALISEERDE WVG (WET VOORKEURSRECHT GEMEENTEN) ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde Wvg (Wet voorkeursrecht gemeenten) advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten voorkeursrecht.

Advocaat Wvg (Wet voorkeursrecht gemeenten)

Krijgt u te maken met de Wvg (Wet voorkeursrecht gemeenten) en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met de Wvg als expertise. Het vastgoedrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in alle juridische zaken met betrekking tot de Wet voorkeursrecht gemeenten. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning.

Wat is de Wvg (Wet voorkeursrecht gemeenten)?

Een gemeente kan bepaalde gebieden binnen de gemeentegrenzen van een zogenaamd voorkeursrecht voorzien. Dit houdt in dat wanneer een grondeigenaar de grond wil verkopen, deze eigenaar verplicht is om de grond allereerst aan de gemeente aan te bieden.

Waarvoor dient het voorkeursrecht van de gemeenten?

De gemeente kan deze voorkeursrechten inschakelen om grond aan te schaffen zonder tot een onteigeningsprocedure te moeten overgaan. De overheid krijgt daardoor een betere positie op de grondmarkt en kan de grond bijvoorbeeld gebruiken om extra woningen te laten bouwen.

Geen verplichte verkoop

De grondeigenaar is niet verplicht om de grond waarop een voorkeursrecht rust, per direct te verkopen aan de gemeente. Het is immers geen onteigeningsprocedure, maar slechts een voorkeursrecht wanneer de grond te koop wordt aangeboden. Daarnaast kan een voorkeursrecht enkel worden gelegd op gronden die niet een agrarische bestemming hebben en die volgens het bestemmingsplan een andere bestemming hebben dan hoe de grond reeds ter plaatse wordt gebruikt. Het gebruik van het voorkeursrecht is dus enigszins ingeperkt.

Twijfelt u aan de legitimiteit van het ingeroepen voorkeursrecht of wilt u meer informatie krijgen over de voor- en nadelen en de consequenties van het voorkeursrecht van gemeenten? Neem dan contact op met een ervaren advocaat van Advocatenkantoren.nl.

Advocaat Wvg nodig?

De vertoonde wvg (Wet voorkeursrecht gemeenten) specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het voorkeursrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren Wet voorkeursrecht gemeenten

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN