•  
     

11 vruchtgebruik advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Manuela Delnoy-Garske Specialist
Roxy de Weijer Specialist
Greetje van der Waaij
Greetje van der Waaij
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 225,00 p/u
Eugène Ong Specialist
Eugène Ong
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 255,00 p/u
Jeroen Spoor Specialist
Jeroen Spoor
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
Joost Knaap Specialist
Joost Knaap
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Theo Kaandorp
Theo Kaandorp
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Marcel van Delft
Marcel van Delft
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 265,00 p/u
Ben van Campfort
Ben van Campfort
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 210,00 p/u
Niels Lubach
Niels Lubach
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Ruud Hilberts
Ruud Hilberts
Hilberts Advocatuur
Herengracht 503, 1017BV, Amsterdam
Profiel Contact 160,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Vruchtgebruik advocaten

GESPECIALISEERDE VRUCHTGEBRUIK ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde vruchtgebruik advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten vruchtgebruik.

Advocaat vruchtgebruik

Heeft u te maken met vruchtgebruik en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde vruchtgebruik advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het vruchtgebruik als expertise. Het onroerend goedrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in alle juridische zaken met betrekking tot het vruchtgebruik. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van vruchtgebruik.

Wat is vruchtgebruik?

Het vruchtgebruik is een recht dat al uit het Romeinse recht stamt. Van oudsher kon een vruchtgebruik op bijvoorbeeld vruchtbomen worden gevestigd, waarna de vruchtgebruiker recht had op de vruchten die de vruchtbomen voortbracht. De vruchtgebruiker verkreeg de vruchten, maar was geen eigenaar van de vruchtbomen zelf. Hij mocht dus alleen gebruik maken van de goederen en daarvan de vruchten genieten. Tot de dag van vandaag bestaat deze rechtsfiguur nog steeds.

Vruchtgebruik in de praktijk

Het vruchtgebruik wordt in Nederland veelal gebruikt op een onroerende zaak. Zo kan iemand een woning in eigendom hebben, en het vruchtgebruik aan een ander schenken. De ander kan dan de woning gebruiken zonder dat de eigenaar (dan bloot eigenaar genoemd) de eigendom verliest.

Vruchtgebruik goed indekken

Het is belangrijk om het vruchtgebruik en de bijbehorende voorwaarden goed vast te leggen. In beginsel eindigt het vruchtgebruik bij de dood van de vruchtgebruiker. Er kunnen echter gevallen zijn waarin de eigenaar wenst dat het vruchtgebruik eerder eindigt. Of dat het vruchtgebruik na een bepaalde periode overgaat op een ander. Ook in het geval van testamentaire bepalingen is het uiteraard verstandig om een advocaat van Advocatenkantoren.nl in te schakelen. Vaak zijn er meerdere juridische mogelijkheden om hetzelfde resultaat te bereiken, waarbij de resultaten voor de successiebelasting behoorlijk kunnen verschillen. Een advocaat kan u uiteraard omtrent de diverse mogelijkheden voorlichten.

Advocaat vruchtgebruik nodig?

De vertoonde vruchtgebruik specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in vruchtgebruik in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de vruchtgebruik advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat vruchtgebruik.

Advocaten en advocatenkantoren vruchtgebruik

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren vruchtgebruik op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde vruchtgebruik advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN