•  
     

10 waarborgsom advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Manuela Delnoy-Garske Specialist
Roxy de Weijer Specialist
Greetje van der Waaij
Greetje van der Waaij
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 225,00 p/u
Eugène Ong Specialist
Eugène Ong
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 255,00 p/u
Jeroen Spoor Specialist
Jeroen Spoor
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
Joost Knaap Specialist
Joost Knaap
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Theo Kaandorp
Theo Kaandorp
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Marcel van Delft
Marcel van Delft
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 265,00 p/u
Ben van Campfort
Ben van Campfort
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 210,00 p/u
Niels Lubach
Niels Lubach
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Waarborgsom advocaten

GESPECIALISEERDE WAARBORGSOM ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde waarborgsom advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten waarborgsom.

Advocaat waarborgsom

Krijgt u te maken met een waarborgsom en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde waarborgsom advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met waarborgsom als expertise. Het onroerend goedrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in alle juridische zaken met betrekking tot waarborgsommen. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van een waarborgsom.

Wat is een waarborgsom?

Bij de aankoop van een huis wordt een koopovereenkomst ondertekend. Op dat moment wordt niet direct de volledige koopsom voldaan; dat gebeurt doorgaans pas op het moment dat de notariële akte tot levering (in de volksmond ook wel de transportakte genoemd) bij de notaris wordt getekend. Om te voorkomen dat onnodige kosten en niet te verhalen worden gemaakt, kan de verkopende partij een waarborgsom verlangen. Deze waarborgsom bedraagt meestal tien procent van de te betalen koopprijs.

Betalen aan de notaris of aan de koper?

In veel gevallen wordt de waarborgsom zelf niet betaald, maar wordt een bankgarantie door de bank van de koper verstrekt. Dat is handiger wanneer de koper het geld niet op de bankrekening heeft staan en de waarborgsom dus niet kan voldoen. Wanneer geen bankgarantie nodig is of afgeleverd kan worden, kan men de waarborgsom zelf overmaken. Dat kan uiteraard gebeuren aan de koper zelf, maar veelal wordt de waarborgsom aan het notariskantoor overgemaakt. Daarmee wordt voorkomen dat wanneer de verkoper in de tijd tussen betaling van de waarborgsom en ondertekening van de transportakte failliet gaat, de waarborgsom niet meer teruggehaald kan worden.

Problemen met betrekking tot de waarborgsom

Het kan zijn dat de koop alsnog tussen het moment van betaling van de waarborgsom en geplande ondertekening van de transportakte strandt. Dat is uiteraard erg vervelend. Veelal worden dan kosten in rekening gebracht door de verkoper. Er zijn immers ook al kosten door de verkoper gemaakt. Neem contact op met een advocaat van Advocatenkantoren.nl wanneer er geschillen ontstaan met betrekking tot de waarborgsom.

Advocaat waarborgsom nodig?

De vertoonde waarborgsom specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in waarborgsommen in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de waarborgsom advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat waarborgsom.

Advocaten en advocatenkantoren waarborgsom

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren waarborgsom op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde waarborgsom advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN