•  
     

11 aansprakelijkheid vof advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jules Verstraelen
Jules Verstraelen
Leliveld Advocaten
Brusselsestraat 51, 6211 PB, Maastricht
Manuela Delnoy-Garske Specialist
Metin Inan
Metin Inan
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Sigriet Jongstra
Sigriet Jongstra
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Daan Andries Specialist
Daan Andries
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 225,00 p/u
Lars Vader Specialist
Lars Vader
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Aansprakelijkheid VOF advocaten

GESPECIALISEERDE AANSPRAKELIJKHEID VOF ADVOCATEN

Bij Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde aansprakelijkheid vof advocaten. Zoekt u naar een deskundige vof aansprakelijkheid advocaat? Kies de meest geschikte advocaat voor uw rechtsvraag of zaak!

Advocaat aansprakelijkheid vof

Experts in vof aansprakelijkheid

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde aansprakelijkheid vof advocaat voor een juridisch geschil, zaak en/of rechtsvraag? Vind en vergelijk overzichtelijk advocaten met specialistische kennis over het aansprakelijkheidsrecht. De Nederlandse wet- en regelgeving is vaak onderhevig aan wijzigingen, waardoor het verstandig is om een ervaren advocaat met actuele kennis van zaken over het aansprakelijkheidsrecht in te schakelen. Wilt u een vof aansprakelijk stellen of wordt uw vof aansprakelijk gesteld? Door te kiezen voor een ervaren vof aansprakelijkheid expert bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning.

Aansprakelijkheid VOF

Één van de grote verschillen tussen een vof (vennootschap onder firma) en een bv (besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid) is dat de vennoten bij de vof hoofdelijk aansprakelijk zijn voor schulden van de vof. Een vennoot die namens de vof handelt kan dus voor schulden zorgen waarvoor de andere vennoten hoofdelijk aansprakelijk zijn. Het is goed om zich bewust te zijn van die mogelijke consequenties. Schuldeisers kunnen zich namelijk op het privévermogen verhalen, en dat is niet iets waar de vennoten op zitten te wachten. Indien in gemeenschap van goederen is getrouwd, kunnen de schuldeisers van de vennootschap zich zelfs op de echtgenoten van de vennoten verhalen.

Aansprakelijkheid inkaderen

Het is daarom belangrijk dat die aansprakelijkheid ingekaderd wordt. Dat kan allereerst door huwelijkse voorwaarden aan te gaan. De schulden kunnen dan niet op de echtgenoten verhaald worden, wat voor hen al heel fijn is. Ook is het verstandig om een bedrag af te spreken tot waar vennoten namens de vof mogen handelen. Boven dat bedrag mogen zij niet handelen, en moeten alle vennoten verplicht mee tekenen. Door deze bevoegdheden in het Handelsregister te laten opnemen, wordt het gevaar van hoofdelijke aansprakelijkheid beperkt.

Latere toetreding

Men denkt wel eens dat bij latere toetreding slechts aansprakelijkheid kan bestaan voor schulden die vanaf dat moment ontstaan. Dat is echter niet het geval! Alle vennoten zijn aansprakelijk voor alle schulden, ongeacht het moment van ontstaan. Let dus goed op als u wilt toetreden tot een vennootschap, wat de financiële status is. Schakel altijd een advocaat van Advocatenkantoren.nl in voor advies op maat of voor het opstellen van een vennootschapscontract.

Deskundige vof aansprakelijkheid advocaat nodig?

Als u denkt een aansprakelijkheid vof advocaat nodig te hebben, kunt u deze vrijblijvend benaderen via ons platform. De vertoonde advocaten zijn gespecialiseerd in vof aansprakelijkheden en zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving binnen het aansprakelijkheidsrecht. Krijgt u te maken met een juridisch vraagstuk en zoekt u hiervoor een advocaat? Onze specialisten staan voor uw klaar! Selecteer een regio om direct een expert in uw buurt te vinden. In ons overzicht van aansprakelijkheid vof specialisten kunt u de advocaten overzichtelijk vergelijken op tarief, locatie, ervaring en specialisme. Op Advocatenkantoren.nl zijn geen juristen te vinden, maar uitsluitend deskundige vof aansprakelijkheid advocaten.

Kom in contact met een aansprakelijkheid vof specialist

Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag direct naar de meest geschikte advocaat. De aansprakelijkheid vof advocaten bieden juridische ondersteuning en diensten aan voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Benader de advocaat via het contactformulier of neem direct telefonisch contact op. Op het profiel van de door u gekozen advocaat vindt u aanvullende informatie over de advocaat en het advocatenkantoor waarbij de advocaat werkzaam is.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN