•  
     

11 aansprakelijkheid maatschap advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jules Verstraelen
Jules Verstraelen
Leliveld Advocaten
Brusselsestraat 51, 6211 PB, Maastricht
Manuela Delnoy-Garske Specialist
Metin Inan
Metin Inan
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Sigriet Jongstra
Sigriet Jongstra
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Daan Andries Specialist
Daan Andries
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 225,00 p/u
Lars Vader Specialist
Lars Vader
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Aansprakelijkheid maatschap advocaten

GESPECIALISEERDE AANSPRAKELIJKHEID MAATSCHAP ADVOCATEN

Bij Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde aansprakelijkheid maatschap advocaten. Zoekt u naar een deskundige maatschap aansprakelijkheid advocaat? Kies de meest geschikte advocaat voor uw rechtsvraag of zaak!

Advocaat aansprakelijkheid maatschap

Experts in maatschap aansprakelijkheid

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde aansprakelijkheid maatschap advocaat voor een juridisch geschil, zaak en/of rechtsvraag? Vind en vergelijk overzichtelijk advocaten met specialistische kennis over het aansprakelijkheidsrecht. De Nederlandse wet- en regelgeving is vaak onderhevig aan wijzigingen, waardoor het verstandig is om een ervaren advocaat met actuele kennis van zaken over het aansprakelijkheidsrecht in te schakelen. Wilt u een maatschap aansprakelijk stellen of wordt uw maatschap aansprakelijk gesteld? Door te kiezen voor een ervaren maatschap aansprakelijkheid expert bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning.

Aansprakelijkheid maatschap

De maatschap is een rechtsvorm waarin met name artsen, notarissen en advocaten samenwerken. De maatschap is lang niet altijd voor de buitenwereld kenbaar. Het kan namelijk ook gaan om een stille maatschap, waarbij niet duidelijk is dat de beroepsbeoefenaars eigenlijk onder een maatschap samenwerken. Soms is dat echter wel duidelijk, bijvoorbeeld als advocaten in één kantoor werkzaam zijn, of tandartsen onder een bepaalde naam naar buiten optreden.

Wie stel ik aansprakelijk?

Een maatschap heeft geen rechtspersoonlijkheid. Toch kan de maatschap wel degene zijn die een overeenkomst aangaat. Wanneer u een advocatenkantoor inschakelt, zult u veelal een overeenkomst met het advocatenkantoor hebben, met de maatschap dus. Daarnaast hebt u een overeenkomst met de advocaat zelf. Veel advocatenkantoren sluiten uit dat er een overeenkomst met de individuele advocaat wordt gesloten, en alle overeenkomsten geacht worden te zijn gericht naar de maatschap. Er bestaat dan enkel een overeenkomst met de maatschap. Het klinkt als juridisch geneuzel, maar het is relevant voor wie moet worden gedagvaard in een procedure.

Hoofdelijk aansprakelijk?

Maten zijn niet hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden van de maatschap. Ze kunnen dus niet elk verplicht worden de volledige schuld te vergoeden. Ze zijn naar evenredigheid van hun aandeel in de maatschap aansprakelijk voor schulden. Dit is een belangrijk verschil met de vennootschap onder firma. Wel moeten schuldeisers zich eerst op het vermogen van de maatschap verhalen. Dit kan echter onvoldoende zijn, in welk geval de maten aansprakelijk gesteld kunnen worden. Hier kan een juridische constructie uitkomst bieden, door niet als natuurlijke persoon in de maatschap deel te nemen, maar als rechtspersoon via een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (bv). Neem contact op met een advocaat van Advocatenkantoren.nl voor meer informatie hieromtrent.

Deskundige maatschap aansprakelijkheid advocaat nodig?

Als u denkt een aansprakelijkheid maatschap advocaat nodig te hebben, kunt u deze vrijblijvend benaderen via ons platform. De vertoonde advocaten zijn gespecialiseerd in maatschap aansprakelijkheden en zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving binnen het aansprakelijkheidsrecht. Krijgt u te maken met een juridisch vraagstuk en zoekt u hiervoor een advocaat? Onze specialisten staan voor uw klaar! Selecteer een regio om direct een expert in uw buurt te vinden. In ons overzicht van aansprakelijkheid maatschap specialisten kunt u de advocaten overzichtelijk vergelijken op tarief, locatie, ervaring en specialisme. Op Advocatenkantoren.nl zijn geen juristen te vinden, maar uitsluitend deskundige maatschap aansprakelijkheid advocaten.

Kom in contact met een aansprakelijkheid maatschap specialist

Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag direct naar de meest geschikte advocaat. De aansprakelijkheid maatschap advocaten bieden juridische ondersteuning en diensten aan voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Benader de advocaat via het contactformulier of neem direct telefonisch contact op. Op het profiel van de door u gekozen advocaat vindt u aanvullende informatie over de advocaat en het advocatenkantoor waarbij de advocaat werkzaam is.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN