3 echtscheiding advocaten
IN ZAANDAM GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Figen Özdemir-Sahin
Figen Özdemir-Sahin
Iustus Advocatuur
John M. Keynesplein 1-27, 1066 EP, Amsterdam
Profiel Contact 175,00 p/u
Mark Schmidt Specialist
Mark Schmidt
Advocatenkantoor Schmidt
Donker Curtiusstraat 97, 1051 MC, Amsterdam
Profiel Contact 185,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 175,00 p/u
De Nationale Adviesbalie
De Nationale Adviesbalie
  • Heb je geen passende advocaat kunnen vinden op Advocatenkantoren.nl? De Nationale Adviesbalie is onze samenwerkingspartner met een landelijk netwerk aan advocaten. Het netwerk van NAB is verschillend dan het netwerk van Advocatenkantoren.nl. Neem contact op via het contactformulier of telefonisch. De Nationale Adviesbalie brengt je vervolgens vrijblijvend in contact met één van hun ervaren advocaten.
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Echtscheiding advocaten Zaandam

GESPECIALISEERDE ECHTSCHEIDING ADVOCATEN ZAANDAM

Zijn jullie van plan om te gaan scheiden in Zaandam? Kom via Advocatenkantoren.nl in contact met een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat Zaandam. Om de scheiding goed af te wikkelen dienen er duidelijke afspraken gemaakt te worden tussen u en uw ex-partner. Het is van belang dat u dit samen in goed overleg doet. Komt u er samen niet? Schakel dan een scheidingsadvocaat Zaandam in om deze zaken te regelen en uw scheiding aan te vragen bij de rechtbank. Bekijk de bij Advocatenkantoren.nl aangesloten echtscheidingsadvocaten Zaandam.

Advocaat echtscheiding Zaandam

Scheidingsadvocaat Zaandam

Als jullie besluiten om te scheiden komen er een hoop zaken op u af. Zeker als er gezamenlijke kinderen in het spel zijn of als u bijvoorbeeld een eigen onderneming heeft. Een echtscheidingsadvocaat Zaandam is op de hoogte van alle zaken die geregeld dienen te worden en weet waar rekening mee gehouden moet worden om de scheiding in goede banen te leiden. Hoe is bijvoorbeeld de kinderalimentatie, co-ouderschap, verdeling van het pensioen en woonruimte geregeld? Dit zijn slechts een kleine greep uit tal van zaken die bij een scheiding in Zaandam om de hoek komen kijken. Juridische ondersteuning kan zeer gewenst zijn om u door het proces te begeleiden. Een scheidingsadvocaat Zaandam kan u advies geven of juridisch ondersteunen tijdens het gehele proces.

De rol van een echtscheidingsadvocaat Zaandam

Komen jullie er samen uit? Dan kunnen jullie eenvoudig een scheiding aanvragen in Zaandam. Helaas komt het vaak voor dat u en uw ex-partner geen afspraken kunnen maken of de verhoudingen zo op scherp staan dat jullie er samen niet uitkomen. In dat geval kunt u kiezen voor een gezamenlijke echtscheidingsadvocaat Zaandam. De scheidingsadvocaat Zaandam of mediator, die jullie samen inhuren, zal de scheiding in goede banen leiden. Ideaal om met wat kundige juridische ondersteuning het proces van scheiden te regelen. Komen jullie er ondanks de scheidingsadvocaat of mediator alsnog niet uit? Dan dient zowel u als uw ex-partner een eigen echtscheidingsadvocaat Zaandam te benaderen. Dit zal betekenen dat de echtscheidingsadvocaten in Zaandam met elkaar zullen onderhandelen. Houdt u er wel rekening mee dat de kosten daardoor snel kunnen oplopen als jullie beide besluiten een eigen echtscheidingsadvocaat Zaandam in de arm te nemen.

Scheiden in Zaandam

In het algemeen kan een scheiding in Zaandam op verschillende manieren worden geregeld. Een overzicht van deze methoden vindt u hieronder.

Jullie komen er samen uit. In dat geval kunnen jullie beide worden bijgestaan door dezelfde echtscheidingsadvocaat Zaandam. Dit heeft natuurlijk de voorkeur, omdat dit betekent dat jullie goed contact hebben en realistisch de echtscheiding in Zaandam willen regelen. Streef hier dan ook naar, zeker als er kinderen in het spel zijn. Bijkomend voordeel, omdat u maar één scheidingsadvocaat Zaandam nodig heeft kunnen jullie de kosten delen.

Schakel een mediator of echtscheidingsadvocaat Zaandam in als jullie op sommige onderdelen er niet uit komen. Het gebeurt natuurlijk dat u over 90% van de zaken duidelijke afspraken kunt maken, maar jullie met de laatste 10% er samen niet uitkomen. Een mediator of echtscheidingsadvocaten Zaandam probeert deze zaken glad te strijken en de echtscheiding in Zaandam alsnog in goed overleg te regelen.

Staan de verhoudingen zo op scherp dat jullie amper nog met elkaar praten? Om verdere escalatie te voorkomen is het van noodzaak dat zowel u als uw ex-partner een scheidingsadvocaat in dienst neemt. De echtscheidingsadvocaten Zaandam zullen onderhandelen, waarbij uw advocaat uw belangen behartigt en de echtscheidingsadvocaat Zaandam die van uw ex-partner. Het grote voordeel hiervan is dat u amper nog iets van doen heeft met uw ex-partner aangezien alle communicatie via de echtscheidingsadvocaten Zaandam zullen verlopen.

Getrouwd op huwelijkse voorwaarden of gemeenschap van goederen?

Als jullie voordat jullie in het huwelijksbootje stappen al afspraken hebben gemaakt over belangrijke zaken kunnen deze worden vastgelegd in de huwelijkse voorwaarden. De huwelijkse voorwaarden Zaandam dienen door een notaris te worden opgesteld en vastgelegd te worden. Zijn er geen huwelijkse voorwaarden, dan zijn jullie getrouwd in gemeenschap van goederen. Al de bezittingen en eventuele schulden worden als gemeenschappelijk beschouwt. Hier gelden wel een aantal uitzonderingen die van kracht kunnen zijn. Echtscheidingsadvocaten Zaandam kunnen u hier alles over vertellen. Door het inschakelen van een echtscheidingsadvocaat Zaandam weet u precies waar u aan toe bent als u besluit om te gaan scheiden in Zaandam. Zo kunt u wellicht bezwaar maken als u het met bepaalde zaken oneens bent. De scheidingsadvocaat Zaandam zal u voorzien van juridisch advies en eventueel bijstaan als uw echtscheiding voor de rechter komt.

Echtscheidingsadvocaat Zaandam

Echtscheiding Zaandam? Hier moet u rekening mee houden!

In deze hectische periode komen er een hoop zaken op u af. Om u wat houvast te bieden vindt u hieronder een aantal zaken die van toepassing kunnen zijn op uw situatie. Uiteraard kunt u altijd een scheidingsadvocaat Zaandam of mediator inschakelen om u te begeleiden tijdens deze emotionele periode.

Afspraken maken met uw ex-partner

In goed overleg afspraken maken en deze vervolgens op papier zetten heeft te alle tijde de voorkeur. In het echtscheidingsconvenant zal de echtscheidingsadvocaat Zaandam deze zaken vastleggen. De zaken waar u afspraken maakt zijn bijvoorbeeld afspraken over de woning, spullen en kinderen, maar ook bijvoorbeeld alimentatie vraagstukken, zoals partneralimentatie en kinderalimentatie, pensioenvraagstukken en de schulden die jullie samen hebben. Door hier samen duidelijke en heldere afspraken te maken hoeft de scheidingsadvocaat Zaandam alleen uw scheiding Zaandam aan te vragen.

Mediator Zaandam

Het kan natuurlijk voorkomen dat u bij sommige afspraken er niet uitkomt met uw ex-partner. Schakel dan een mediator of echtscheidingsadvocaat Zaandam in om de laatste dingen goed overeen te komen. De mediator of advocaat zal geen beslissingen maken, maar uitsluitend zaken in goed overleg proberen te regelen. De zaken waarmee de mediator zich bezighoudt en welke besproken worden, worden vervolgens vastgelegd in een document. De scheidingsadvocaat of mediator zal vervolgens de scheiding aanvragen in Zaandam bij de rechter.

Een scheidingsadvocaat Zaandam in het geval jullie er niet uitkomen

Is geen goed overleg meer mogelijk tussen u en uw ex-partner? Dan komt u er niet omheen om echtscheidingsadvocaten Zaandam te benaderen. In dit geval dient u een echtscheidingsadvocaat Zaandam in dienst te nemen. Uw ex-partner zal dit ook moeten doen om zijn of haar belangen te laten behartigen. De echtscheidingsadvocaten Zaandam zullen vervolgens onderhandelen over de verschillende zaken die van toepassing zijn op uw echtscheiding. U hoeft hierdoor geen contact meer te hebben met uw ex-partner, omdat alles via de echtscheidingsadvocaten Zaandam verloopt.

Tijdelijke maatregel?

Het proces van een echtscheiding Zaandam kan soms aardig wat tijd in beslag nemen. Sommige dingen dienen nou eenmaal snel geregeld te worden, waardoor het verstandig is om tijdelijke maatregelen vast te leggen. U kunt hiervoor een scheidingsadvocaat Zaandam contacteren. Een goede onderlinge verstandhouding is hierbij natuurlijk wel zo prettig.

Scheiding aanvragen in Zaandam via een gemeenschappelijk of eenzijdig verzoek

Echtscheiding aanvragen in Zaandam? Een echtscheidingsadvocaat Zaandam is verplicht. Het verzoek tot een scheiding aanvragen in Zaandam kan op gemeenschappelijk verzoek of via een eenzijdig verzoek. Als jullie er samen over uit zijn om te scheiden, is de keuze voor een gemeenschappelijk verzoek snel gemaakt. In dat geval zal de scheidingsadvocaat dan het echtscheidingsconvenant indienen bij de rechtbank. U hoeft dan zelf niet naar de rechtbank te gaan.

Wilt u een scheiding aanvragen in Zaandam via een eenzijdig verzoek? Dan zal uw scheidingsadvocaat in Zaandam direct de scheiding aanvragen bij de rechtbank. Het is mogelijk dat de advocaat direct het echtscheidingsconvenant meestuurt. Bij een eenzijdig verzoek moet u wel rekening houden dat zowel u als uw echtscheidingsadvocaat voor de rechter dient te verschijnen. Uw scheidingsadvocaat Zaandam zal u voorbereiden op zaken die naar voren zullen komen in de rechtbank.

Scheidingsadvocaat Zaandam

Scheiden met kinderen in Zaandam

Een echtscheiding zet de wereld van uw gezin op zijn kop zetten. Het belang van het kind dient voorop te staan tijdens de echtscheiding Zaandam. Escalatie tussen u en uw ex-partner dient voorkomen te worden. Toch is hier soms geen ontkomen aan. Het is belangrijk dat u verdere escalatie voorkomt en een echtscheidingsadvocaat Zaandam in dienst neemt. De Nederlandse wet verplicht het dat afspraken omtrent kinderen samen met de kinderen worden gemaakt. Afspraken over scheiden met kinderen in Zaandam dienen te worden vastgelegd te worden in een ouderschapsplan. Het ouderschapsplan is onderdeel van het echtscheidingsconvenant. Overige belangrijke onderdelen zijn ouderlijk gezag vraagstukken, co-ouderschap, omgangsregelingen en kinderalimentatie.

Lees hieronder meer informatie over de verschillende zaken die geregeld dienen te worden als jullie gezamenlijke kinderen hebben:

Echtscheidingsconvenant opstellen, schakel een scheidingsadvocaat Zaandam in

Het niet verplicht om een echtscheidingsconvenant op te stellen als u wilt gaan scheiden in Zaandam, toch heeft het zo zijn voordelen. Zo kunnen al de zaken en afspraken die onderling worden gemaakt betreffende uw echtscheiding Zaandam worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. De juridische ondersteuning van een echtscheidingsadvocaat in Zaandam bij vragen over de echtscheidingsconvenant kan hierbij onmisbaar zijn. Schroom dan ook niet om scheidingsadvocaat Zaandam te benaderen. Echtscheidingsadvocaten Zaandam weten als geen ander hoe deze afspraken vast te leggen en waar jullie op moeten letten. Doorgaans zijn zaken die voorkomen in een echtscheidingsconvenant de volgende: afspraken over de kinderen, alimentatie, de woning, pensioen, boedelverdeling, schulden en zaken betrekking tot een eigen onderneming na het scheiden. Als jullie beide akkoord zijn met de inhoud van het echtscheidingsconvenant Zaandam kan deze ondertekend worden. Gezamenlijk met het verzoekschrift en eventuele ouderschapsplan zal de scheidingsadvocaat Zaandam het convenant indienen bij de rechtbank. De rechtbank zal doorgaans na een aantal weken de echtscheiding in Zaandam bekrachtigen in een definitieve uitspraak.

Echtscheidingsadvocaten Zaandam

Echtscheidingsadvocaat Zaandam

Wenst u contact met een scheidingsadvocaat Zaandam? Bij Advocatenkantoren.nl treft u een overzichtelijk aanbod van echtscheidingsadvocaten in Zaandam. Selecteer de advocaat gebaseerd op specialisatie, uurtarief of ervaring. U kunt via Advocatenkantoren.nl direct uw zaak of vraag voorleggen aan de geselecteerde scheidingsadvocaat Zaandam. Wij vertonen uitsluitend scheidingsadvocaten Zaandam die staan ingeschreven bij Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Bij de profielen ziet u tevens of de geselecteerde echtscheidingsadvocaat Zaandam is aangesloten bij een specialisatievereniging zoals de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Hiermee verzekert u zichzelf van de beste scheidingsadvocaat in Zaandam. Op het uitgebreide profiel van de advocaat vindt u meer informatie over het kantoor en specialisme en werkgebied.

Neem contact op met echtscheidingsadvocaten

Om de scheiding in Zaandam zo positief en zorgeloos mogelijk te laten verlopen kunt u echtscheidingsadvocaten inschakelen om alles van A tot Z te laten regelen. Middels het contactformulier (te vinden op de profielpagina) kunt u uw zaak voorleggen aan de gekozen scheidingsadvocaat Zaandam. Uw aanvraag wordt vervolgens beoordeeld door een juridisch expert. Als er aanvullende vragen zijn omtrent uw aanvraag kan er telefonisch contact met u worden opgenomen, alvorens uw zaak wordt doorgestuurd naar de gekozen echtscheidingsadvocaat Zaandam. Hulp nodig bij het vinden van de beste echtscheidingsadvocaten Zaandam? Via het helpdeskformulier helpen wij u bij het vinden van een geschikte scheidingsadvocaat Zaandam.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •