•  
     

30 wots advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Fenna Teuben-Oass
Fenna Teuben-Oass
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
  • Rechtsgebieden: Civiel recht, Strafrecht
  • "Een goede advocaat moet ook buiten de juridische kaders kunnen kijken."
Profiel Contact 175,00 p/u
Lisa Bosscher Specialist
Lisa Bosscher
Oass Advocaten
Mercatorplein 33-35, 1057 BZ, Amsterdam
Profiel Contact 195,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 195,00 p/u
Peter Spaargaren Specialist
Peter Spaargaren
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Jacqueline Bekooij
Jacqueline Bekooij
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Klaas Renssen Specialist
Klaas Renssen
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Andrea van Lieshout Specialist
Andrea van Lieshout
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Fleur Meershoek
Fleur Meershoek
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Henk Voors Specialist
Henk Voors
CKV Advocaten
Emmastraat 3, 8011 AE , Zwolle

WOTS advocaten

GESPECIALISEERDE WOTS ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde WOTS advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde advocaten.

Advocaat wots

Krijgt u te maken met de Wet Overdracht Tenuitvoerlegging Strafvonnissen (WOTS) en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met internationaal strafrecht als expertise. Het strafrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij WOTS zaken.

Wat is de WOTS (Wet Overdracht Tenuitvoerlegging Strafvonnissen)?

WOTS is een afkorting van Wet Overdracht Tenuitvoerlegging Strafvonnissen. Deze wet ziet op situaties waarin iemand in het buitenland is veroordeeld en zijn straf graag in Nederland wil uitzitten. Dit kan om tal van redenen wenselijk zijn voor de verdachte. Zo kun je in Nederland beter contact onderhouden met vrienden en familie die hier wonen. Ook kunnen de omstandigheden in de Nederlandse gevangenissen flink beter zijn dan de omstandigheden elders in de wereld. Voor een buitenlandse overheid is er een belangrijke reden om met het verzoek akkoord te gaan: ze zijn dan namelijk snel van u af.

Verschil WOTS en uit- en overlevering

Het grote verschil tussen de WOTS en gevallen van uit- en overlevering is dat bij WOTS al sprake is van een veroordeling. Iemand is al veroordeeld in een ander land en moet daar in principe ook zijn of haar straf uitzitten. Bij uit- en overlevering is iemand alleen nog maar verdachte en is geen sprake van een veroordeling.

Procedure rondom de WOTS

Om in aanmerking te komen voor een WOTS procedure, moet sprake zijn van een verdrag tussen dat land en Nederland. Wanneer dit er is, zal de Nederlandse rechter de straf ombuigen naar een straf naar Nederlandse maatstaven. Dit om te voorkomen dat iemand in het buitenland een veel lagere of hogere straf krijgt dan hij gekregen zou hebben wanneer de veroordeling in Nederland zou plaatsvinden. Dit kan resulteren in een hogere of lagere straf in Nederland. Het is daarom verstandig niet zomaar een WOTS verzoek in te dienen. Een ervaren advocaat van Advocatenkantoren.nl kan u uiteraard alle informatie vertellen over dergelijke procedures en een inschatting maken van de Nederlandse straf.

WOTS advocaat nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in de Wet Overdracht Tenuitvoerlegging Strafvonnissen in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde WOTS advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN