1 tuchtrecht advocaat
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Kerem Canatan Specialist
Kerem Canatan
Meijers Canatan Advocaten
Herengracht 478, 1017 CB, Amsterdam
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Tuchtrecht advocaten

GESPECIALISEERDE TUCHTRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat tuchtrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten tuchtrecht.

Advocaat tuchtrecht

Heeft u te maken met het tuchtrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde tuchtrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met tuchtrecht als expertise. Het tuchtrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het tuchtrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van tuchtrecht.

Wat is tuchtrecht?

Het tuchtrecht geldt voor bepaalde beroepsgroepen omdat de overheid meent dat de taak die zij vervullen dermate belangrijk is, dat de burgers beschermd moeten worden tegen foutief handelen van de leden van die beroepsgroep.

Voor wie geldt het tuchtrecht?

Het tuchtrecht geldt voor bepaalde bevolkingsgroepen die veelal een machtspositie hebben. Het gaat dan om bijvoorbeeld advocaten, notarissen, medici, soldaten en bankiers. Doordat zij een grote invloed kunnen hebben op het leven van burgers en burgers voor de volle honderd procent op ze moet kunnen vertrouwen, is het tuchtrecht ingevoerd. Een ‘normale’ burger zal met dit tuchtrecht niet te maken krijgen wanneer hij of zij niet binnen een dergelijke beroepsgroep valt.

De uitspraken binnen het tuchtrecht zijn niet altijd openbaar. Voor sommige beroepsgroepen is dit echter wel het geval. Het kan dan ook raadzaam zijn om eerst te proberen minnelijk te schikken. Soms gaat het overigens niet eens om geld, maar wil bijvoorbeeld een patiënt en slachtoffer van een medische fout voornamelijk excuses horen. Een advocaat kan u informeren over de mogelijkheden en de juiste route aanvangen.

Het effect van het tuchtrecht

Wanneer u een klacht hebt over iemand in een beroepsgroep waar tuchtrecht op van toepassing is, kunt u die klacht doorgaans bij een bepaalde instantie kwijt. Voor advocaten kunt u bijvoorbeeld terecht bij het advocatenkantoor zelf, of als u er daar niet uit komt, bij de Geschillencommissie Advocatuur, de Raad van Toezicht, de Raad van Discipline of het Hof van Discipline. Veelal zit hier een opbouw van ernst in en begint u dus bij de Geschillencommissie. Een advocaat die u hierbij kan helpen, is een advocaat die in het tuchtrecht is gespecialiseerd. U vindt deze advocaten op Advocatenkantoren.nl.

Ook wanneer er tegen u een tuchtzaak is ingesteld, kunt u bij een advocaat in het tuchtrecht terecht. Ook wanneer u zelf advocaat bent, is het sterk af te raden om uzelf in uw eigen zaak te vertegenwoordigen. Een externe advocaat staat los van de zaak en kan de zaak zonder emotie bekijken en u van het beste advies voorzien. Daarmee waarborgt u een zorgvuldige belangenbehartiging.

Advocaat tuchtrecht nodig?

De vertoonde tuchtrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het tuchtrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uw aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld. Onze juridische medewerkers kunnen telefonisch contact met u opnemen om uw zaak te bespreken. Twijfelt u over welke advocaat u moet kiezen of staan er geen advocaten vermeld? Vul dan het helpdesk formulier in, zodat wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren tuchtrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren tuchtrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde tuchtrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •