•  
     

30 overleveringszaken advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Fenna Teuben-Oass
Fenna Teuben-Oass
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
  • Rechtsgebieden: Civiel recht, Strafrecht
  • "Een goede advocaat moet ook buiten de juridische kaders kunnen kijken."
Profiel Contact 175,00 p/u
Lisa Bosscher Specialist
Lisa Bosscher
Oass Advocaten
Mercatorplein 33-35, 1057 BZ, Amsterdam
Profiel Contact 195,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 195,00 p/u
Peter Spaargaren Specialist
Peter Spaargaren
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Jacqueline Bekooij
Jacqueline Bekooij
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Klaas Renssen Specialist
Klaas Renssen
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Andrea van Lieshout Specialist
Andrea van Lieshout
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Fleur Meershoek
Fleur Meershoek
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Henk Voors Specialist
Henk Voors
CKV Advocaten
Emmastraat 3, 8011 AE , Zwolle

Overleveringszaken advocaten

GESPECIALISEERDE OVERLEVERINGSZAKEN ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat voor een overleveringszaak? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde overleveringsadvocaten.

Advocaat overleveringszaken

Krijgt u te maken met een overleveringsverzoek en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met internationaal strafrecht als expertise. Het strafrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij overleveringszaken.

Wat zijn overleveringszaken?

In het strafrecht kan sprake zijn van uit- en overlevering. Een verdachte kan dan worden uitgeleverd of overgeleverd. Dat lijkt hetzelfde te zijn, maar er zit een verschil in. In geval van uitlevering wordt door een niet-EU-land aan Nederland het verzoek gedaan om een persoon uit te leveren in verband met een strafprocedure. Wanneer het om overlevering gaat, is sprake van een verzoek door een land dat bij de Europese Unie is aangesloten.

Binnen of buiten de Europese Unie?

Er is een groot verschil tussen situaties binnen en buiten de Europese Unie. Het kan gebeuren dat iemand verdacht wordt van een misdrijf en in een ander land in de EU wordt gevonden door lokale opsporingsambtenaars. Veelal zal dit zijn naar aanleiding van een Europees Arrestatiebevel. De verdachte kan vervolgens kiezen of hij voor een lange of een korte procedure kiest. Wanneer de verdachte kiest voor een lange procedure, zal de zaak aan de rechtbank worden voorgelegd. In gevallen van overlevering is de Rechtbank Amsterdam de aangewezen rechtbank. Deze zal kijken of aan alle regels is voldaan en tevens letten op de omstandigheden in het land dat het Europees Arrestatiebevel heeft uitgevaardigd. Wordt gekozen voor de korte procedure, dan kan de uitlevering al snel gebeuren. Een verdachte kan hiervoor kiezen om zo snel mogelijk in het eigen thuisland te zijn. Als een Nederlander in Nederland wordt verdacht van een misdrijf en op vakantie in Bulgarije wordt aangehouden, ligt het voor de hand dat deze persoon zo snel mogelijk terug naar Nederland wil.

Al veroordeeld in het buitenland?

Het komt voor dat iemand in het buitenland is veroordeeld. Het kan om tal van redenen wenselijk zijn om in Nederland de straf uit te zitten. Een buitenlandse overheid zal hier veelal snel mee akkoord gaan omdat zij een veroordeelde ook liever kwijt dan rijk zijn. Neem voor een dergelijk verzoek contact op met één van de advocaten van Advocatenkantoren.nl.

Advocaat nodig bij een overleveringszaak?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in overleveringszaken in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Overleveringsadvocaten

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde overleveringsadvocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN