5 cassatierecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Rob Wortelboer Specialist
Rob Wortelboer
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
Maurice Stassen Specialist
Maurice Stassen
Linssen cs Advocaten
Willem II Straat 29A, 5038 BA, Tilburg
Rick van Leusden Specialist
Rick van Leusden
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
  • Rechtsgebieden: Strafrecht, Cassatierecht
  • "Door mijn jarenlange praktijkervaring weet ik als geen ander welke afwegingen er worden gemaakt"
Desiree de Jonge Specialist
Desiree de Jonge
Cleerdin & Hamer Advocaten
Oudehoofdplein 4, 3011 TM, Rotterdam
  • Rechtsgebieden: Strafrecht, Cassatierecht
  • "In het bijstaan bij zware, georganiseerde misdaadzaken ben ik een unieke en betrouwbare raadsvrouw."
Chana Grijsen
Chana Grijsen
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Cassatierecht advocaten

GESPECIALISEERDE CASSATIERECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde cassatie advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten cassatierecht.

Advocaat cassatierecht

Heeft u te maken met het cassatierecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde cassatierecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met cassatierecht als expertise. Het cassatierecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het cassatierecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van cassatierecht.

Wat is cassatierecht?

Het begrip cassatie is een begrip uit het recht. Het betekent dat men in hoger beroep gaat. Normaliter komt een zaak eerst bij de rechtbank, daarna bij een gerechtshof en vervolgens bij de Hoge Raad. In sommige gevallen kan het gerechtshof overgeslagen worden en kan men direct bij de Hoge Raad terecht. Men spreekt dan van sprongcassatie.

Wat gebeurt in het cassatierecht?

Wanneer u gebruik maakt van het recht om in cassatie te gaan, verandert daarmee de rechtszaak. De lagere rechters, dus de rechtbank en het gerechtshof, stellen de feiten vast. De Hoge Raad neemt die feiten aan en onderzoekt die verder niet meer. De Hoge Raad doet in principe alleen algemene uitspraken die een gerechtshof of rechtbank weer moet omzetten naar een concrete uitkomst voor de onderliggende zaak. De Hoge Raad geeft dus alleen een rechtsoordeel over de juridische inhoud van het oordeel van het gerechtshof of de rechtbank. Het gaat niet meer over de feiten die daar zijn vastgesteld.

Wat is een cassatieadvocaat?

Een cassatieadvocaat is een advocaat die zich met name met cassatiezaken bezig houdt. Omdat de feiten niet meer getoetst worden, vereist het een heel andere manier van denken dan bij de lagere rechters het geval is. Een cassatieadvocaat beschikt daardoor over heel andere kennis dan andere advocaten die zich minder met cassaties bezighouden.

Overigens zijn er diverse specialismen binnen het cassatierecht. Ook daar zijn namelijk weer diverse rechtsgebieden. Een cassatierecht advocaat kan u verder adviseren omtrent de te nemen stappen. Een advocaat in het cassatierecht vindt u op Advocatenkantoren.nl.

Advocaat cassatierecht nodig?

De vertoonde cassatierecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het cassatierecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de cassatierecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat cassatierecht.

Advocaten en advocatenkantoren cassatierecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren cassatierecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde cassatierecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •