•  
     

31 onttrekking ouderlijk gezag advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Laura Mons Specialist
Laura Mons
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 195,00 p/u
Jetske Kers Specialist
Jetske Kers
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 185,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 195,00 p/u
Andrea van Lieshout Specialist
Andrea van Lieshout
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Fleur Meershoek
Fleur Meershoek
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Lisette Plantema-Volkers
Lisette Plantema-Volkers
CKV Advocaten
Emmastraat 3, 8011 AE , Zwolle
Mariska Dorresteijn Specialist
Tessa Hendriks
Tessa Hendriks
Zwiers Advocaten
Randstad 21-43, 1314 BG, Almere
Jacquemain Sondeijker Specialist
Jacquemain Sondeijker
Valkenburgh Advocaten
Wim Duisenbergplantsoen 31, 6221 SE, Maastricht
Wim Schröder
Wim Schröder
VANDIJK Advocaten
Jacques Dutilhweg 471c, 3065 GL, Rotterdam

Onttrekking ouderlijk gezag advocaten

GESPECIALISEERDE ONTTREKKING OUDERLIJK GEZAG ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde onttrekking ouderlijk gezag advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde advocaten.

Advocaat onttrekking ouderlijk gezag

Krijgt u te maken met onttrekking van het ouderlijk gezag en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met onttrekking ouderlijk gezag als expertise. Het personen- en familierecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van onttrekking van het ouderlijk gezag.

Onttrekking ouderlijk gezag

Het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag is een misdrijf, strafbaar gesteld in artikel 279 van het Wetboek van Strafrecht. Hierop staat een gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren. Eventueel kan nog sprake zijn van een verzwarende omstandigheid.

Deze bepaling wordt onder meer toegepast wanneer een kind na een echtscheiding wordt ontvoerd door de ouder aan wie het kind niet is toegewezen. Wanneer de ontvoering naar het buitenland geschiedt, kan zelfs sprake zijn van mensenroof.

Wanneer is sprake van onttrekking?

Het is lastig te zeggen wanneer precies sprake is van een onttrekking. Volgens de Hoge Raad is hiervan al sprake wanneer een minderjarige buiten het wettig gezag wordt gehouden. Hiervoor worden vier verschijningsvormen genoemd. Denk aan kinderroof, het onttrekken door de ouders ten opzichte van de Raad voor de Kinderbescherming, het onttrekken door de ene ouder ten opzichte van de andere ouder, en het onttrekken door een derde omdat het kind is weggelopen en door de derde wordt opgevangen.

Hoe voorkom ik onttrekking?

Wanneer u niet het gezag over een kind hebt, mag u dat gezag ook niet eigenhandig uitoefenen. U zult dus ouderlijk gezag moeten aanvragen, of er vrede mee hebben dat u dat gezag niet hebt. Ziet u dat een ander een kind uit het ouderlijk gezag onttrekt? Bel dan de politie op om ze op de hoogte te stellen van dit misdrijf.

Hebt u verder nog vragen over onttrekking aan het ouderlijk gezag, of wilt u ouderlijk gezag over een kind krijgen? Neem dan contact op met een van de advocaten van Advocatenkantoren.nl.

Advocaat onttrekking ouderlijk gezag nodig?

De vertoonde onttrekking ouderlijk gezag specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in onttrekking ouderlijk gezag in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende onttrekking ouderlijk gezag advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren onttrekking ouderlijk gezag

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde onttrekking ouderlijk gezag advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde onttrekking ouderlijk gezag advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN