0 gezondheidsrecht advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Neem contact op met de helpdesk van advocatenkantoren.nl


  •  
     

Gezondheidsrecht advocaten

GESPECIALISEERDE GEZONDHEIDSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat gezondheidsrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten gezondheidsrecht.

Advocaat gezondheidsrecht

Heeft u te maken met het gezondheidsrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde gezondheidsrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met gezondheidsrecht als expertise. Het gezondheidsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het gezondheidsrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van gezondheidsrechtszaak.

Wat is gezondheidsrecht?

In Nederland is de gezondheidszorg een groot goed. Mede dankzij die goede gezondheidszorg is de levensverwachting de afgelopen decennia fors gestegen. Dat betekent echter niet dat alles alleen maar goed gaat. Er gaat in de gezondheidszorg immers ook veel niet helemaal zoals het zou moeten. In die gevallen komt het gezondheidsrecht om de hoek kijken.

Wat regelt het gezondheidsrecht?

Het gezondheidsrecht is eigenlijk een deelgebied van het privaatrecht. Het behelst de verhoudingen tussen de patiënt en de hulpverlener, in de breedste zin van het woord. Veel zaken in het gezondheidsrecht gaan over aansprakelijkheid van de hulpverlener, die veelal een arts is. Ook kan het gezondheidsrecht grenzen aan het strafrecht, bijvoorbeeld wanneer het gaat over het plegen van euthanasie, het helpen bij zelfdoding of wanneer een arts onbevoegd blijkt te zijn.

Medische missers in het gezondheidsrecht

Wanneer er sprake is van een medische misser, kan het gezondheidsrecht daarbij rechtvaardigheid bieden. Een medische fout, bijvoorbeeld een onnodige operatie of een verkeerde diagnose, kan in sommige gevallen verstrekkende gevolgen hebben. Daardoor kan een patiënt kwaliteit van leven verliezen of zelfs komen te overlijden. Het is in die gevallen soms mogelijk om in het gezondheidsrecht een beroep te doen op de aansprakelijkheid van de arts. Het doel is dan om een schadevergoeding te krijgen, maar vooral ook om erkenning te krijgen voor de gemaakte fouten. Een letselschadeadvocaat of een advocaat gezondheidsrecht van Advocatenkantoren.nl kan u terzijde staan wanneer u uw beklag wil doen over een bepaalde kwestie in de gezondheidszorg.

Advocaat gezondheidsrecht nodig?

De vertoonde gezondheidsrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het gezondheidsrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uw aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld. Onze juridische medewerkers kunnen telefonisch contact met u opnemen om uw zaak te bespreken. Twijfelt u over welke advocaat u moet kiezen of staan er geen advocaten vermeld? Vul dan het helpdesk formulier in, zodat wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren gezondheidsrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren gezondheidsrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde gezondheidsrecht advocaten.

Specialismen

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN