1 wilsrechten advocaat
IN ROTTERDAM GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Wim Schröder
Wim Schröder
VANDIJK Advocaten
Jacques Dutilhweg 471c, 3065 GL, Rotterdam
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Wilsrechten advocaten Rotterdam

GESPECIALISEERDE WILSRECHTEN ADVOCATEN ROTTERDAM

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde wilsrechten advocaat in Rotterdam? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde wilsrechten advocaten in Rotterdam.

Advocaat wilsrechten Rotterdam

Wilsrecht specialisten Rotterdam

Advocatenkantoren.nl biedt een overzicht aan van gespecialiseerde wilsrechten advocaten in Rotterdam. De erfrecht experts in Rotterdam zijn op de hoogte van de huidige wetgeving en nieuwste ontwikkelingen. Hierdoor bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning voor uw zaak of juridische vraag. Is er een conflict over de wilsrechten of heeft u vragen? Met een groot netwerk van erfrecht advocaten in Rotterdam, biedt Advocatenkantoren.nl rechtshulp bij alle wilsrechten vraagstukken waar u mee te maken kunt krijgen.

Wat zijn wilsrechten?

In de wet is een aantal wilsrechten opgenomen, ook al worden deze rechten niet meer met die naam aangeduid. Deze rechten zijn afhankelijk van de wil van de erfgenaam in te roepen. De erfgenaam mag dus zelf weten of hij of zij van de rechten gebruikmaakt.

Voor welke situaties zijn de wilsrechten bedoeld?

Wanneer twee personen zijn gehuwd in gemeenschap van goederen en een van hen komt te overlijden, komt in beginsel de volledige nalatenschap aan de langstlevende echtgenoot toe. De kinderen krijgen een vordering op deze langstlevende echtgenoot. Komt hij of zij te overlijden, dan is de vordering opeisbaar en kunnen de kinderen hun geld krijgen. Het probleem zit hem in het mogelijk hertrouwen van de langstlevende echtgenoot. Hertrouwt deze en komt hij of zij hierna te overlijden, dan verkrijgt de nieuwe partner in beginsel alles uit de nalatenschap, en hebben de kinderen slechts een vordering op de nieuwe partner.

Welke wilsrechten zijn er?

De wilsrechten zien voornamelijk op de situaties waarin de langstlevende echtgenoot hertrouwt. De kinderen kunnen hun vordering in een eerder stadium opeisen. Dit kan bijvoorbeeld bij hertrouwen. Op dat moment kunnen de kinderen goederen eisen ter waarde van de vordering. De langstlevende ouder behoudt echter wel een recht op vruchtgebruik.

Omdat deze regelingen nogal complex zijn, is het wijselijk om een raadsman van Advocatenkantoren.nl in te schakelen. Hij of zij kan de materie uiteraard goed uitleggen, en u met raad en daad terzijde staan bij eventuele geschillen.

Wilsrecht advocaat in Rotterdam nodig?

Wilsrechten advocaten of advocatenkantoren in Rotterdam kunnen u juridisch advies geven of bijstaan in een zaak. Doordat het erfrecht in Rotterdam zeer complex kan zijn, is een advocaat met actuele kennis van zaken en met de juiste specialisatie een vereiste. Door te kiezen voor een expert in Rotterdam voorkomt u als rechtzoekenden reistijd en is het een stuk overzichtelijker om advocaten te vergelijken. Uiteraard staat het u volledig vrij om een advocaat naar wens te kiezen.

Contact opnemen met een advocaat wilsrechten in Rotterdam

Advocatenkantoren.nl biedt verschillende manieren om in contact te komen met uw gewenste wilsrechten advocaat. Stel een rechtsvraag, neem telefonisch contact op of stuur uw rechtszaak direct door naar de gewenste advocaat. De advocaat zal vervolgens hierop reageren en daarna kiest u er zelf voor om met de advocaat in zee te gaan. De aangesloten kantoren en advocaten geven juridisch advies aan particulieren in Rotterdam. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Wij bieden geen juristen aan, maar uitsluitend gespecialiseerde advocaten erfrecht in Rotterdam. Neem direct contact op met een wilsrecht specialist uit Rotterdam.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •