•  
     

10 sommatiebrief advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Klaas Renssen Specialist
Klaas Renssen
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Metin Inan
Metin Inan
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Eugène Ong Specialist
Eugène Ong
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 255,00 p/u
Marcel van Delft
Marcel van Delft
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 265,00 p/u
Gijs van den Assum Specialist
Gijs van den Assum
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 260,00 p/u
Niels Lubach
Niels Lubach
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Ruud Hilberts
Ruud Hilberts
Hilberts Advocatuur
Herengracht 503, 1017BV, Amsterdam
Profiel Contact 160,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Sommatiebrief advocaten

GESPECIALISEERDE SOMMATIEBRIEF ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat voor een sommatiebrief? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde advocaten.

Advocaat sommatiebrief

Wilt u een sommatiebrief versturen of heeft u een sommatiebrief ontvangen en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het incassorecht als expertise. Het incassorecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij een sommatiebrief.

Wat is een sommatiebrief?

Een sommatiebrief is een brief waarmee een debiteur eraan wordt herinnerd dat hij nog een openstaande factuur moet voldoen. De inhoud daarvan lijkt misschien niet veel uit te maken. Als de boodschap duidelijk is en de debiteur weet om welke factuur en welk bedrag het gaat, dan is het toch voldoende? Maar nee, zo eenvoudig is het niet. Een sommatiebrief moet aan bepaalde eisen voldoen en bepaalde termijnen bevatten.

Wat moet er in een sommatiebrief staan?

In een sommatiebrief moeten de volgende zaken genoemd worden. Allereerst de verschuldigde hoofdsom. Geef daarbij ook aan welke factuur het betreft. Daarnaast moet de lezer worden gesommeerd om uiterlijk 14 dagen na ontvangst van de brief te betalen. Wees heel precies met deze formulering, want de rechter hecht hier veel waarde aan. Het is niet voldoende om te vermelden dat binnen 16 dagen na verzending (dus niet: na ontvangst) betaald moet worden, ook al komt dat misschien op dezelfde datum neer. Vervolgens moet vermeld worden dat bij niet tijdige betaling de buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd zijn. Neem hier ook het relevante bedrag op. Geef ook aan dat in dat geval wettelijke rente wordt berekend vanaf het moment van verzuim en sommeer tot betaling hiervan. Ten slotte kan worden aangegeven dat bij niet tijdige betaling de vordering uit handen wordt gegeven aan een advocaat van bijvoorbeeld Advocatenkantoren.nl.

De regels zijn nogal lastig

Het komt dus nogal precies. Het geheel moet ook echt kloppen, zodat er voor de ontvanger geen reden moet zijn om aan de inhoud van de brief te twijfelen. Laat daarom altijd een sommatiebrief doorlezen door een ervaren advocaat, zeker als het om hoge bedragen en grote belangen gaat.

Sommatiebrief advocaat nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in sommatiebrieven in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren sommatiebrief

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde sommatiebrief advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN