•  
     

22 overgang van onderneming advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Laurens van Til
Laurens van Til
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Hans Froon
Hans Froon
Quest Advocaten
Pedro de Medinalaan 63, 1086 XP, Amsterdam
Monique van Dijk Specialist
Dirk Vermaat Specialist
Dirk Vermaat
Vermaat Advocaten
Londen 2, 2993 LA, Barendrecht
Jolien Klomp
Jolien Klomp
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Metin Inan
Metin Inan
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u

Overgang van onderneming advocaten

GESPECIALISEERDE OVERGANG VAN ONDERNEMING ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde overgang van onderneming advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde overgang van onderneming advocaten.

Advocaat overgang van onderneming

Krijgt u te maken met een overgang van onderneming en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde ondernemingsrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met overgangen van ondernemingen als expertise. Het ondernemingsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij een overgang van onderneming.

Wat is een overgang van onderneming?

De overgang van onderneming is het principe dat bij het overgaan van de onderneming op een andere eigenaar, de nieuwe eigenaar de werkgever van de werknemers wordt. Dit om te voorkomen dat de werknemers de dupe zijn van een overname en om te voorkomen dat de overname oneigenlijk wordt gebruikt om van personeel af te komen.

Hoe werkt de overgang van onderneming precies?

De ‘overgang van onderneming’ is niets meer dan bovenstaand principe. Het is een fenomeen dat optreedt bij de overname van een bedrijf. Wanneer een bedrijf wordt verkocht, worden daarmee automatisch (‘van rechtswege’) de werknemers werkzaam bij de nieuwe onderneming. De koper kan dus niet bedingen dat de onderneming zonder personeel wordt overgenomen, tenzij de verkoper zelf het personeel uitkoopt. De overgang van het personeel gaat dus geheel automatisch, daar is geen handeling voor vereist.

Geen nieuwe arbeidsovereenkomsten

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft bij de overgang van onderneming geen nieuw arbeidscontract getekend te worden. Het oude contract blijft zijn geldigheid gewoon behouden en geldt dus tegenover de nieuwe eigenaar. Ook de arbeidsvoorwaarden dienen gelijk te blijven, evenals de werktijden. Toch kan het zijn dat de arbeidsomstandigheden wel wijzigen doordat een andere CAO van kracht wordt. Ook de pensioenregeling kan bij de nieuwe werkgever anders zijn.

De overgang van onderneming kan voor zowel werknemer, werkgever als ex-werkgever diverse problemen geven. Schakel daarom altijd de hulp in van een ervaren advocaat op dit gebied. Deze vindt u op Advocatenkantoren.nl.

Advocaat bij overgang van onderneming nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in overgangen van ondernemingen in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren overgang van onderneming

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde overgang van onderneming advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN