29 overgang van onderneming advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Priscilla Jacometti
Priscilla Jacometti
CKH Advocaten
Herculesplein 241, 3584 AA, Utrecht
Profiel Contact 250,00 p/u
Faya Amien
Faya Amien
Forsyte Advocaten
Admiraliteitskade 72, 3063 ED, Rotterdam
Profiel Contact 225,00 p/u
Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 240,00 p/u
Mignon Meermans Specialist
Jochem van den Bosch Specialist

Overgang van onderneming advocaten

GESPECIALISEERDE OVERGANG VAN ONDERNEMING ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde overgang van onderneming advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde overgang van onderneming advocaten.

Advocaat overgang van onderneming

Krijgt u te maken met een overgang van onderneming en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde ondernemingsrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met overgangen van ondernemingen als expertise. Het ondernemingsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij een overgang van onderneming.

Wat is een overgang van onderneming?

De overgang van onderneming is het principe dat bij het overgaan van de onderneming op een andere eigenaar, de nieuwe eigenaar de werkgever van de werknemers wordt. Dit om te voorkomen dat de werknemers de dupe zijn van een overname en om te voorkomen dat de overname oneigenlijk wordt gebruikt om van personeel af te komen.

Hoe werkt de overgang van onderneming precies?

De ‘overgang van onderneming’ is niets meer dan bovenstaand principe. Het is een fenomeen dat optreedt bij de overname van een bedrijf. Wanneer een bedrijf wordt verkocht, worden daarmee automatisch (‘van rechtswege’) de werknemers werkzaam bij de nieuwe onderneming. De koper kan dus niet bedingen dat de onderneming zonder personeel wordt overgenomen, tenzij de verkoper zelf het personeel uitkoopt. De overgang van het personeel gaat dus geheel automatisch, daar is geen handeling voor vereist.

Geen nieuwe arbeidsovereenkomsten

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft bij de overgang van onderneming geen nieuw arbeidscontract getekend te worden. Het oude contract blijft zijn geldigheid gewoon behouden en geldt dus tegenover de nieuwe eigenaar. Ook de arbeidsvoorwaarden dienen gelijk te blijven, evenals de werktijden. Toch kan het zijn dat de arbeidsomstandigheden wel wijzigen doordat een andere CAO van kracht wordt. Ook de pensioenregeling kan bij de nieuwe werkgever anders zijn.

De overgang van onderneming kan voor zowel werknemer, werkgever als ex-werkgever diverse problemen geven. Schakel daarom altijd de hulp in van een ervaren advocaat op dit gebied. Deze vindt u op Advocatenkantoren.nl.

Advocaat bij overgang van onderneming nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in overgang van ondernemingen in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de overgang van onderneming advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren overgang van onderneming

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend ondernemingsrecht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN