•  
     

7 enquêteprocedure advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jolien Klomp
Jolien Klomp
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Metin Inan
Metin Inan
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Titus Weller Specialist
Titus Weller
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 240,00 p/u
Eugène Ong Specialist
Eugène Ong
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 255,00 p/u
Jeroen Spoor Specialist
Jeroen Spoor
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
Shasta Rötscheid
Shasta Rötscheid
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Enquêteprocedure advocaten

GESPECIALISEERDE ENQUÊTEPROCEDURE ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde enquêteprocedure advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde enquêteprocedure advocaten.

Advocaat enquêteprocedure

Wilt u een enquêteprocedure opstarten en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde enquêteprocedure advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met enquêteprocedures als expertise. Het enquêterecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van enquêteprocedures.

Wat is een enquêteprocedure?

De enquêteprocedure dient om het beleid en de gang van zaken bij een bedrijf nader te laten onderzoeken. De enquêteprocedure zal in gang gezet moeten worden via de Ondernemingskamer. Dit kan gedaan worden door aandeelhouders die tezamen minimaal tien procent van het geplaatste kapitaal vertegenwoordigen, of aandelen bezitten met een absolute waarde van minimaal € 225.000. Deze grens is ingesteld om te voorkomen dat iedereen nodeloos verzoeken tot onderzoek indient. In de statuten of in een overeenkomst kan worden vastgelegd dat bepaalde personen ook bevoegd zijn tot het starten van een enquêteprocedure.

De eerste fase

In de eerste fase wordt nog geen inhoudelijk onderzoek gedaan naar het reilen en zeilen binnen de onderneming. Eerst staat namelijk de vraag centraal of überhaupt onderzoek gedaan moet worden. Er moeten daarvoor gegronde redenen zijn om aan de juistheid van het beleid te twijfelen. Als dat het geval is, wordt een onderzoek gelast. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een door de Ondernemingskamer aangestelde onderzoeker; de kosten hiervan worden gedragen door de onderneming.

De tweede fase

In de tweede fase wordt onderzocht of daadwerkelijk sprake is van wanbeleid. Wanneer het verslag van de onderzoeker gereed is, kunnen de verzoeker of andere betrokkenen binnen twee maanden na deponering van dit verslag de Ondernemingskamer verzoeken vast te stellen dat sprake is van wanbeleid. Hierbij kan de Ondernemingskamer ook bepaalde verregaande maatregelen treffen. Denk daarbij aan het vernietigen van een besluit, ontbinding van de vennootschap en ontslag van een bestuurder.

Wilt u een beroep doen op de enquêteprocedure? Houd dan rekening met alle mogelijke consequenties. Een ervaren advocaat van Advocatenkantoren.nl kan u uiteraard goed voorlichten over de risico’s en mogelijkheden.

Advocaat enquêteprocedure nodig?

De vertoonde enquêteprocedure specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in enquêteprocedures in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende enquêteprocedure advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren enquêteprocedure

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde enquêteprocedure advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde enquêteprocedure advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN