•  
     

33 brandstichting advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Fenna Teuben-Oass
Fenna Teuben-Oass
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
  • Rechtsgebieden: Civiel recht, Strafrecht
  • "Een goede advocaat moet ook buiten de juridische kaders kunnen kijken."
Profiel Contact 175,00 p/u
Lisa Bosscher Specialist
Lisa Bosscher
Oass Advocaten
Mercatorplein 33-35, 1057 BZ, Amsterdam
Profiel Contact 195,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 195,00 p/u
Peter Spaargaren Specialist
Peter Spaargaren
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Jacqueline Bekooij
Jacqueline Bekooij
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Klaas Renssen Specialist
Klaas Renssen
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Andrea van Lieshout Specialist
Andrea van Lieshout
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Fleur Meershoek
Fleur Meershoek
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Henk Voors Specialist
Henk Voors
CKV Advocaten
Emmastraat 3, 8011 AE , Zwolle

Brandstichting advocaten

GESPECIALISEERDE BRANDSTICHTING ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat in brandstichting? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde brandstichting advocatenkantoren en advocaten.

Wordt u verdacht of bent u slachtoffer van brandstichting en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat die u kan bijstaan? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met brandstichting als expertise. Het strafrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in brandstichting. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van brandstichting.

Brandstichting

Brandstichting staat in twee varianten in het Wetboek van Strafrecht. Allereerst is er opzettelijke brandstichting. Dit is eigenlijk een vorm van vernieling. Iemand steekt bewust een brand aan en accepteert daarmee dus dat brand ontstaat. De motivering die mensen daar voor hebben, kan sterk uiteenlopen. U hebt vast wel eens een verhaal gehoord waarbij iemand de verzekering probeert op te lichten door brand te stichten. Men hoopt zo een grote som geld van de verzekering te krijgen om bijvoorbeeld een nieuw pand te kunnen bouwen als het oude pand niet meer aan de wensen voldoet. Dat is veelal goedkoper dan zelf het pand moeten slopen en opnieuw te (laten) bouwen, maar het moge duidelijk zijn dat het niet is toegestaan.

Daarnaast kan de brandstichter een misdrijf willen camoufleren door bewijsmiddelen in de brand te steken, kan door middel van brandstichting een moord worden gepleegd, en kan de brandstichting een politiek of religieus doel dienen.

Brandstichting door schuld

Behalve opzettelijke brandstichting is er ook nog brandstichting door schuld. De dader heeft hiermee niet direct het doel voor ogen gehad dat er brand ontstaat, maar heeft wel dermate onvoorzichtig gehandeld, dat door zijn schuld brand is ontstaan en dat dit hem ook is aan te rekenen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan wanneer bij een bedrijf onvoldoende veiligheidsmaatregelen zijn getroffen om brand te voorkomen. Het kan ook gaan om iemand die een hennepkwekerij heeft aangelegd waarbij brand is ontstaan.

De straf voor brandstichting

Het maximum voor opzettelijke brandstichting is 12 jaar, bij brandstichting door schuld is dat in beginsel een half jaar. Er kunnen echter bij beide varianten verzwarende straffen worden opgelegd wanneer bijvoorbeeld levensgevaar is ontstaan of wanneer er een dodelijk slachtoffer te betreuren is. Schakel tijdig een advocaat van Advocatenkantoren.nl in voor de optimale behartiging van uw belangen.

Advocaat brandstichting nodig?

De vertoonde brandstichting specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in brandstichting in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de brandstichting advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende brandstichting advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren brandstichting

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn beschikbaar voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Vergelijk brandstichting advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde brandstichting advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN