•  
     

3 aansprakelijkheid arts advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Sigriet Jongstra
Sigriet Jongstra
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Daan Andries Specialist
Daan Andries
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 225,00 p/u
Jules Verstraelen
Jules Verstraelen
Leliveld Advocaten
Brusselsestraat 51, 6211 PB, Maastricht
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Aansprakelijkheid arts advocaten

GESPECIALISEERDE AANSPRAKELIJKHEID ARTS ADVOCATEN

Bij Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde aansprakelijkheid arts advocaten. Zoekt u naar een deskundige advocaat om een arts aansprakelijk te stellen? Kies de meest geschikte advocaat voor uw rechtsvraag of zaak!

Advocaat aansprakelijkheid arts

Experts in aansprakelijkheid van artsen

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde aansprakelijkheid arts advocaat voor een juridisch geschil, zaak en/of rechtsvraag? Vind en vergelijk overzichtelijk advocaten met specialistische kennis over het aansprakelijkheidsrecht. De Nederlandse wet- en regelgeving is vaak onderhevig aan wijzigingen, waardoor het verstandig is om een ervaren advocaat met actuele kennis van zaken over het aansprakelijkheidsrecht in te schakelen. Wilt u een arts aansprakelijk stellen of wordt u als arts aansprakelijk gesteld? Door te kiezen voor een ervaren aansprakelijkheid van arts expert bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning.

Aansprakelijkheid arts

Een arts vervult in het aansprakelijkheidsrecht een bijzondere rol. Een arts wordt vaak pas ingeschakeld als er al iets mis is. Iemand gaat immers niet zomaar naar een arts toe. Een arts is dan ook niet zomaar aansprakelijk te houden voor een negatieve afloop van een behandeling. Soms slagen behandelingen namelijk niet; dat is een feit van algemene bekendheid. Het kan ook gebeuren dat een complicatie optreedt. Ook dat hoeft niet altijd te betekenen dat er daadwerkelijk een fout is gemaakt. Het gaat er dus om of er daadwerkelijk een fout is gemaakt; het gaat erom of een redelijk handelend en redelijk bekwaam vakgenoot van de arts ook zo gehandeld zou hebben. Is dat het geval, dan is er geen fout gemaakt en is de arts niet aansprakelijk. Heeft de arts een fout gemaakt, dan kan de arts aansprakelijk zijn.

Tuchtrecht of civiele procedure?

Wanneer sprake is van een fout van de arts, kan voor twee trajecten gekozen worden. Het tuchtrecht is een optie; daarin staat het handelen van de arts centraal en wordt de arts persoonlijk op zijn handelen aangesproken. De arts kan naar aanleiding van de fout bijvoorbeeld een berisping krijgen of op een andere manier gestraft worden. Het voordeel van het tuchtrecht is dat er geen juridische bijstand verplicht is, dat de procedure laagdrempeliger is, dat de kosten lager zijn en dat de procedure minder lang duurt. In een civiele procedure staat herstel – en daarmee vaak schadevergoeding – centraal. Hier wordt vaak door een advocaat geprocedeerd tegen de verzekeraar van de arts of het ziekenhuis. De arts is veelal niet persoonlijk bij de procedure betrokken.

Wat is de schade?

Het is heel lastig om vast te stellen wat de schade is die het gevolg is van de fout van de arts. Want wat zou het scenario zijn wanneer de arts géén fout gemaakt zou hebben? Misschien was er dan wel een complicatie opgetreden en zou het nadelige gevolg hetzelfde geweest zijn. Men spreekt daarom wel van het verlies van een kans op een betere behandeling. Een advocaat van Advocatenkantoren.nl kan u meer vertellen over de schadebegroting in dergelijke gevallen.

Deskundige aansprakelijkheid van arts advocaat nodig?

Als u denkt een aansprakelijkheid arts advocaat nodig te hebben, kunt u deze vrijblijvend benaderen via ons platform. De vertoonde advocaten zijn gespecialiseerd in aansprakelijkheden van artsen en zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving binnen het aansprakelijkheidsrecht. Krijgt u te maken met een juridisch vraagstuk en zoekt u hiervoor een advocaat? Onze specialisten staan voor uw klaar! Selecteer een regio om direct een expert in uw buurt te vinden. In ons overzicht van aansprakelijkheid arts specialisten kunt u de advocaten overzichtelijk vergelijken op tarief, locatie, ervaring en specialisme. Op Advocatenkantoren.nl zijn geen juristen te vinden, maar uitsluitend deskundige aansprakelijkheidsrecht advocaten.

Kom in contact met aansprakelijkheden arts specialisten

Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag direct naar de meest geschikte advocaat. De aansprakelijkheid arts advocaten bieden juridische ondersteuning en diensten aan voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Benader de advocaat via het contactformulier of neem direct telefonisch contact op. Op het profiel van de door u gekozen advocaat vindt u aanvullende informatie over de advocaat en het advocatenkantoor waarbij de advocaat werkzaam is.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN