18 wet wapens en munitie advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Fenna Teuben-Oass
Fenna Teuben-Oass
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u
Maurice Stassen Specialist
Maurice Stassen
Linssen cs Advocaten
Willem II Straat 29A, 5038 BA, Tilburg
Profiel Contact 200,00 p/u
Paul Logemann Specialist
Paul Logemann
Advocatenkantoor Logemann
Balthasar Bekkerwei 104, 8914 BE, Leeuwarden
Christian Visser Specialist
Christian Visser
Meijers Canatan Advocaten
Herengracht 478, 1017 CB, Amsterdam
Eric Steller Specialist
Eric Steller
Meijers Canatan Advocaten
Evert van de Beekstraat 1-104, 1118 CL, Schiphol
Sylvester Römer Specialist
Sylvester Römer
Meijers Canatan Advocaten
Herengracht 478, 1017 CB, Amsterdam
Jolien Klomp
Jolien Klomp
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Kaylee Meijer
Kaylee Meijer
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Profiel Contact 180,00 p/u
Tom Gijsberts
Tom Gijsberts
Meijers Canatan Advocaten
Herengracht 478, 1017 CB, Amsterdam
Paul van Jaarsveld Specialist
Paul van Jaarsveld
Meijers Canatan Advocaten
Hereplein 3, 9711 GA , Groningen
Katinka Bovens
Katinka Bovens
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 250,00 p/u

Wet Wapens en Munitie advocaten

GESPECIALISEERDE WET WAPENS EN MUNITIE ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat in de Wet wapens en munitie? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten.

Advocaat wet wapens en munitie

Heeft u te maken met de Wet wapens en munitie en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat die u kan bijstaan? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met de Wet wapens en munitie als expertise. Het strafrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in de Wet wapens en munitie. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van de Wet wapens en munitie.

Wat is de Wet Wapens en Munitie?

Veel misdrijven en overtredingen zijn in het Wetboek van Strafrecht beschreven. Er zijn echter ook nog bijzondere wetten waar strafbepalingen in te vinden zijn. Eén van die wetten is de Wet Wapens en Munitie, veelal afgekort tot WWM. In deze wet staan alle strafbepalingen die gerelateerd zijn aan wapens en munitie. Het gaat dan bijvoorbeeld om verboden wapenbezit of handel in munitie.

Wat is een wapen?

Het lijkt een voor de hand liggende vraag, maar lang niet alles wat we in het gewone spraakgebruik onder ‘wapen’ verstaan, zal ook echt een wapen zijn in de Wet Wapens en Munitie. Daarentegen zijn er ook zaken die onder de wet wel als wapen worden gezien, maar waarbij we dat in het dagelijks spraakgebruik niet direct als wapen beschouwen.

Verboden wapens in de Wet Wapens en Munitie

In de WWM staan categorieën wapens beschreven waarvan het verboden is om ze te bezitten. In categorie I staan alle wapens die enkel bij de overheid in bezit mogen zijn, het is verboden om deze als particulier in bezit te hebben. Het gaat dan om bijvoorbeeld valmessen, boksbeugels, ploertendoders en katapulten. In categorie II staan nog meer wapens die enkel door de overheid in bezit mogen zijn, zoals vuurwapens, nepvuurwapens en pepperspray. In categorie III staan wapens waarvoor een vergunning is vereist en in categorie IV staan wapens die je wel thuis maar niet publiekelijk mag dragen. Een advocaat van Advocatenkantoren.nl weet precies welke wapens onder welke categorie vallen en kan u helpen met een eventuele verdenking en strafvervolging.

Advocaat voor de Wet wapens en munitie nodig?

De vertoonde Wet wapens en munitie specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in de Wet wapens en munitie in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Wet wapens en munitie advocaten en advocatenkantoren

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn beschikbaar voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Vergelijk Wet wapens en munitie advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend strafrecht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN