•  
     

6 reproductierecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jim Frielink
Jim Frielink
Quest Advocaten
Pedro de Medinalaan 63, 1086 XP, Amsterdam
Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Henk Dekker
Henk Dekker
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Armin Karimi Specialist
Armin Karimi
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Reproductierecht advocaten

GESPECIALISEERDE REPRODUCTIERECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat reproductierecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten reproductierecht.

Advocaat reproductierecht

Heeft u te maken met het reproductierecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde reproductierecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met reproductierecht als expertise. Het reproductierecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het reproductierecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van reproductierecht.

Wat is reproductierecht?

Het reproductierecht is een recht dat onderdeel is van het auteursrecht. Een auteur heeft in beginsel het alleenrecht op reproductie. Hij mag als enige zijn werken verveelvoudigen. De auteur kan echter dit reproductierecht verkopen of van de hand doen. Daarmee vervalt dit recht aan een ander. Dat recht kan daarnaast beperkt worden. Zo kan een schrijver aangeven dat een uitgeverij maximaal 100.000 exemplaren van een boek mag drukken, of dat een uitgeverij gedurende vijf jaar een film mag verspreiden.

Geschillen over het reproductierecht

Bij het reproductierecht kan het om grote belangen gaan. Een auteur is er soms bij gebaat dat een boek vaak gereproduceerd wordt, zodat zijn verdiensten stijgen. Soms is een auteur er echter juist bij gebaat dat een boek niet vaak wordt gereproduceerd, zodat de prijs van het werk hoog blijft. Het uitgangspunt is dan ook dat de auteur daar over mag beslissen, tenzij hij dus het reproductierecht heeft verkocht. Soms kunnen er geschillen ontstaan over het reproductierecht. Veel zal wel duidelijk zijn afgesproken, maar er kunnen vragen op tafel komen die niet met het contract in de hand zijn op te lossen. Want wanneer telt iets als een reproductie? Is een verzamelde bundel ook een reproductie? Telt elke reproductie van een foto op een postzegel als één reproductie, of is een heel vel postzegels pas één productie?

Advocaat in het reproductierecht

Omdat het over veel geld kan gaan, is het belangrijk om het uitgeven van reproductierechten goed vast te leggen. Een advocaat van Advocatenkantoren.nl kan u helpen met het opstellen van een overeenkomst. Hierbij zijn uiteraard uw specifieke eisen en wensen het uitgangspunt van de advocaat.

Ook wanneer er reeds een geschil bestaat, kan de advocaat in het reproductierecht u daarbij ondersteunen. Soms kan er nog bemiddeld worden zodat de verhoudingen goed blijven, maar het voeren van een rechtszaak is uiteraard voor een advocaat geen enkel probleem.

Advocaat reproductierecht nodig?

De vertoonde reproductierecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het reproductierecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de reproductierecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat reproductierecht.

Advocaten en advocatenkantoren reproductierecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren reproductierecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde reproductierecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN