•  
     

6 persoonlijkheidsrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jim Frielink
Jim Frielink
Quest Advocaten
Pedro de Medinalaan 63, 1086 XP, Amsterdam
Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Henk Dekker
Henk Dekker
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Armin Karimi Specialist
Armin Karimi
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Persoonlijkheidsrecht advocaten

GESPECIALISEERDE PERSOONLIJKHEIDSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat persoonlijkheidsrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten persoonlijkheidsrecht.

Advocaat persoonlijkheidsrecht

Heeft u te maken met het persoonlijkheidsrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde persoonlijkheidsrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met persoonlijkheidsrecht als expertise. Het persoonlijkheidsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het persoonlijkheidsrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van persoonlijkheidsrecht.

Wat is persoonlijkheidsrecht?

Het begrip 'persoonlijkheidsrecht' is een begrip dat met name in het auteursrecht naar boven komt. Zoals de naam al aangeeft, kan het persoonlijkheidsrecht niet worden overgedragen. Het is immers strikt persoonlijk.

Wat is een persoonlijkheidsrecht?

Het persoonlijkheidsrecht ziet op de band die een maker met zijn werk heeft. Schrijft een auteur een boek, dan heeft de auteur een persoonlijkheidsrecht op dat boek. Maakt een kunstenaar een schilderij, dan heeft de schilder een persoonlijkheidsrecht op dat schilderij. Met dat persoonlijkheidsrecht kan de maker zijn creatie beschermen. Hij voorkomt dat hij het boek verkoopt aan een uitgever en die uitgever van alles aan het boek kan veranderen. Het voorkomt dat een schilder zijn schilderij verkoopt en de kopen besluit om het schilderij aan te passen. Dat mag immers niet zomaar.

De conflicten met persoonlijkheidsrechten

Wellicht begrijpt u al dat er tal van problemen kunnen opdoemen wanneer persoonlijkheidsrechten om de hoek komen kijken. Want wanneer is er nu precies strijd met dat persoonlijkheidsrecht? Een uitgever zal immers wel de opmaak van het boek willen wijzigen en spelfouten uit het manuscript halen, maar mag een uitgever ook een niet lekker lopende zin vervangen? En mag de koper van een schilderij het doek in een andere lijst hangen? Mag iemand een beeld wat uit twee delen bestaat afzonderlijk doorverkopen?

De auteur kan van een deel van de persoonlijkheidsrechten afstand doen. Omdat de naam van de maker vaak aan het werk is verbonden - en deels ook voor de waarde ervan zorgt - is het belangrijk daar zeer voorzichtig mee om te gaan. Een in het persoonlijkheidsrecht gespecialiseerde advocaat zal u graag met de vraagstukken helpen. U vindt deze advocaten op Advocatenkantoren.nl.

Advocaat persoonlijkheidsrecht nodig?

De vertoonde persoonlijkheidsrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het persoonlijkheidsrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de persoonlijkheidsrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat persoonlijkheidsrecht.

Advocaten en advocatenkantoren persoonlijkheidsrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren persoonlijkheidsrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde persoonlijkheidsrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN