1 personen- en familierecht advocaat
IN ZWOLLE GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Laura Cassese Specialist
Laura Cassese
Briedé Cassese Advocaten & Mediators
Ganzendiepstraat 21, 7607 LZ, Almelo
Profiel Contact 175,00 p/u
De Nationale Adviesbalie
De Nationale Adviesbalie
  • Heb je geen passende advocaat kunnen vinden op Advocatenkantoren.nl? De Nationale Adviesbalie is onze samenwerkingspartner met een landelijk netwerk aan advocaten. Het netwerk van NAB is verschillend dan het netwerk van Advocatenkantoren.nl. Neem contact op via het contactformulier of telefonisch. De Nationale Adviesbalie brengt je vervolgens vrijblijvend in contact met één van hun ervaren advocaten.
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Personen- en Familierecht advocaten Zwolle

GESPECIALISEERDE PERSONEN- EN FAMILIERECHT ADVOCATEN ZWOLLE

Bent u op zoek naar een advocatenkantoor of gespecialiseerde familierecht advocaat in Zwolle? Binnen uw privé-situatie kunnen verschillende problemen voorkomen die al snel betrekking hebben op het familierecht. Denk hierbij aan een echtscheiding in Zwolle, erkenning van kinderen, ouderschapsplan, geschil over de huwelijkse voorwaarden of een probleem over de afwikkeling van een geregistreerd partnerschap. Een familierecht advocaat in Zwolle kan u juridisch bijstand verlenen als u te maken krijgt met een juridisch probleem binnen het familierecht. Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten familierecht in Zwolle.

Personenrecht familierecht advocaat Zwolle

Personen en familierecht specialisten Zwolle

Ervaart u een probleem binnen het personen en familierecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde familierecht advocaat in Zwolle? Op ons juridisch platform vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het familierecht Zwolle als expertise. Het personen- en familierecht is een rechtsgebied dat continu in beweging is. Het is dus van belang dat uw advocaat familierecht Zwolle een brede en actuele kennis van zaken heeft. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het personen- en familierecht in Zwolle en omstreken. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning als een familierecht advocaat Zwolle vereist is.

Wat is personen- en familierecht?

Wist u dat in Zwolle 50% van de gerechtelijke procedures betrekking heeft op het familierecht? Het familierecht in Zwolle is dan ook één van de rechtsgebieden die het meest in het oog springt. . Misschien heeft niet iedereen er direct mee te maken, maar voor velen zijn de zaken in het personen- en familierecht wel zeer sprekend. Vaak heeft men ook een zeer specifieke opvatting over hoe het recht zou moeten zijn. Het rechtsgebied regelt kort gezegd alle juridische relaties tussen personen. Denkt u daarbij aan vraagstukken over afstamming, huwelijk, geboorte en echtscheiding. De oplettende lezer zal hier de erfenissen missen. Dat recht komt met name terug in het erfrecht, al kan dat ook wel onder het personen- en familierecht worden begrepen; het staat immers ook weer niet helemaal los van dat rechtsgebied. De meeste familierecht advocaten in Zwolle hebben hier dan ook kennis over. Doordat het familierecht al snel om de hoek komt kijken, is de kans aannemelijk dat u vroeg of laat met dit rechtsgebied te maken gaat krijgen. Gelukkig is juridische ondersteuning met Advocatenkantoren.nl altijd dichtbij en hoeft u er niet alleen voor te staan.

Heeft u een vraag of wilt u graag vrijblijvend contact met een familierecht advocaat in Zwolle? Via Advocatenkantoren.nl vindt u direct een specialist in Zwolle.

Grote veranderingen in het personen- en familierecht Zwolle

Het personen- en familierecht is bij uitstek een rechtsgebied dat voortdurend verandert. Het moet immers met de veranderingen in de maatschappij mee gaan. Waar voorheen geen huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht mogelijk was, is dat nu wel mogelijk. Zo zijn er uiteraard nog tal van zaken te vinden die zorgen voor die grote veranderlijkheid. Kampt u met een probleem in het personen- en familierecht in Zwolle, raadpleeg dan een familierecht advocaat Amsterdan van Advocatenkantoren.nl zodat u zeker weet dat u van deskundig advies wordt voorzien.

Wat doet een familierecht advocaat Zwolle?

Familierecht advocaten in Zwolle zijn gespecialiseerd in allerlei zaken die betrekking hebben op vraagstukken omtrent het familierecht. Over een juridisch geschil binnen het familierecht kan al snel ruzie ontstaan. De rol van een advocaat familierecht Zwolle is dan ook op een goede manier de communicatie te verzorgen en uw rechten en plichten te vertegenwoordigen. De familierecht advocaat Zwolle is dus eigenlijk ook een soort mediator tussen beide partijen. Maar welke onderdelen vallen onder het werkgebied van een familierecht advocaat? Hieronder vindt u een kleine opsomming van waar een advocaat u van dienst kan zijn.

- Echtscheidingsprocedures
- Ontbinding samenlevingscontract
- Trouwen
- Gezag en voogdij vraagstukken
- Ouderschapsplan
- Afstamming vraagstukken (adoptie, erkenning etc)
- Voornaamswijziging
- Overlijden
- Uithuisplaatsing
- Beëindiging van een geregistreerd partnerschap
- Opstellen en juridische geschillen omtrent huwelijkse voorwaarden
- Het huwelijksvermogensrecht
- Afwikkeling huwelijkse voorwaarden

Heeft u te maken één van bovenstaande onderwerpen of heeft u een vraag? Het tijdig inschakelen van een familierecht advocaat Zwolle geeft rust en biedt inzicht in uw rechten en plichten. Wacht dan ook niet te lang om vrijblijvend contact op te nemen met een advocaat familierecht.

Advocaat familierecht Zwolle, wat zijn de kosten?

De kosten verschillen logischerwijs per familierecht advocaat in Zwolle. Familierecht advocaten met een jarenlange ervaring en gespecialiseerde kennis zijn vaak duurder dan een advocaat waar deze ervaring juist ontbreekt. Met betrekking tot de kosten is het ook van toepassing of u recht heeft op een toevoeging (gefinancierde rechtsbijstand). Bij familierecht zaken speelt ook de onderlinge verhouding een grote rol bij de kosten. Staan jullie op goede voet met elkaar en lukt het om afspraken op papier te zetten? Dan vallen de kosten lager uit dan als deze goede onderlinge verhouding er niet is. Probeer dan ook altijd om er samen op een positieve manier uit te komen, dit scheelt niet alleen kosten aan een familierecht advocaat in Zwolle, maar geeft ook rust en voorkomt vaak onnodige escalatie.

Schakel een familierecht advocaat Zwolle in

Het maken van duidelijke en eerlijke afspraken is binnen het familierecht in Zwolle zeer belangrijk. Als jullie samen afspraken kunnen maken en deze afspraken op papier te zetten dan heeft dat ten allen tijde de voorkeur. Helaas in de praktijk lukt het door een verstoorde onderlinge relatie niet om überhaupt met elkaar te overleggen. In dat geval resulteert het vaak dat beide partijen een eigen advocaat Zwolle in de arm nemen. Uw advocaat familierecht zal dan de communicatie met de tegenpartij (vaak ex-partner) overnemen. In de praktijk betekent dit dat u weinig tot geen contact meer zal hebben, wat in sommige gevallen natuurlijk erg fijn is. De rol van een familierecht advocaat Zwolle is dus sterk afhankelijk van uw situatie. Schroom dan ook niet om tijdig advies in te winnen bij een familierecht advocaat.

Schakel vrijblijvend een advocaat familierecht Zwolle in als u vragen heeft of advies wenst. Dit kan samen met de ex-partner, maar kan ook om alleen uw rechten te vertegenwoordigen.

Is het verplicht om een advocaat familierecht te hebben?

Nee, bij familierecht geschillen is een advocaat in Zwolle niet altijd verplicht, maar in de meeste gevallen wel noodzakelijk en dus zeer aangeraden. Bij echtscheidingen in Zwolle, omgangsregelingen, gezag vraagstukken, wijzigen van de voornaam, adoptieaanvraag, erkenning/ontkenning van het vaderschap en bij alimentatiezaken is een advocaat familierecht of echtscheidingsadvocaat Zwolle verplicht om te hebben. Bij afspraken die opgenomen worden in het ouderschapsplan is een familierecht advocaat Zwolle niet verplicht. Toch raden wij u aan om bij dit soort zaken altijd een familierecht advocaat in de arm te nemen. De ervaring van een familierecht advocaat Zwolle is onmisbaar en geeft u een helder inzicht van de (on)mogelijkheden.

De invloed van de Europese Unie

Het personen- en familierecht is één van de rechtsgebieden waar de invloed van de Europese Unie zeer sterk aanwezig is. Op grond van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) heeft eenieder recht op family life (gezinsleven; artikel 8). De overheid moet het hare doen om dat gezinsleven te beschermen. Wanneer een uithuisplaatsing niet gerechtvaardigd is of een adoptie kwestie onterecht is afgewezen, kan soms van een schending van dat recht op gezinsleven gesproken worden. Daarmee waarborgt het EVRM een extra mogelijkheid om rechtvaardigheid in een zaak te bereiken. Een goede familierecht advocaat kan u inzicht geven in uw persoonlijke situatie.

Advocaat personenrecht en familierecht Zwolle nodig?

De vertoonde personenrecht en familierecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het personenrecht en familierecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat Zwolle van uw keuze. Uw aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld. Onze juridische medewerkers kunnen telefonisch contact met u opnemen om uw zaak te bespreken. Twijfelt u over welke familierecht advocaat Zwolle u moet kiezen of staan er geen advocaten vermeld? Vul dan het helpdesk formulier in, zodat wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat familierecht Zwolle.

Advocaten en advocatenkantoren personenrecht en familierecht Zwolle

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren personen- en familierecht in Zwolle op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde familierecht advocaten.

Specialismen

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •