4 personen- en familierecht advocaten
IN DEN BOSCH GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Anastazia Pokrajac
Anastazia Pokrajac
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 195,00 p/u
Liedeke Floris Specialist
Liedeke Floris
Wij.Legal
Lekkerbeetjesstraat 6, 5211 AL, Den Bosch
Profiel Contact 195,00 p/u
Katinka Bovens
Katinka Bovens
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 250,00 p/u
De Nationale Adviesbalie
De Nationale Adviesbalie
  • Heb je geen passende advocaat kunnen vinden op Advocatenkantoren.nl? De Nationale Adviesbalie is onze samenwerkingspartner met een landelijk netwerk aan advocaten. Het netwerk van NAB is verschillend dan het netwerk van Advocatenkantoren.nl. Neem contact op via het contactformulier of telefonisch. De Nationale Adviesbalie brengt je vervolgens vrijblijvend in contact met één van hun ervaren advocaten.
Rob den Hoed
Rob den Hoed
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 250,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Personen- en Familierecht advocaten Den Bosch

GESPECIALISEERDE PERSONEN- EN FAMILIERECHT ADVOCATEN DEN BOSCH

Bent u op zoek naar een advocatenkantoor of gespecialiseerde familierecht advocaat in Den Bosch? Binnen uw privé-situatie kunnen verschillende problemen voorkomen die al snel betrekking hebben op het familierecht. Denk hierbij aan een echtscheiding in Den Bosch, erkenning van kinderen, ouderschapsplan, geschil over de huwelijkse voorwaarden of een probleem over de afwikkeling van een geregistreerd partnerschap. Een familierecht advocaat in Den Bosch kan u juridisch bijstand verlenen als u te maken krijgt met een juridisch probleem binnen het familierecht. Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten familierecht in Den Bosch.

Personenrecht familierecht advocaat Den Bosch

Personen en familierecht specialisten Den Bosch

Ervaart u een probleem binnen het personen en familierecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde familierecht advocaat in Den Bosch? Op ons juridisch platform vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het familierecht Den Bosch als expertise. Het personen- en familierecht is een rechtsgebied dat continu in beweging is. Het is dus van belang dat uw advocaat familierecht Den Bosch een brede en actuele kennis van zaken heeft. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het personen- en familierecht in Den Bosch en omstreken. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning als een familierecht advocaat Den Bosch vereist is.

Wat is personen- en familierecht?

Wist u dat in Den Bosch 50% van de gerechtelijke procedures betrekking heeft op het familierecht? Het familierecht in Den Bosch is dan ook één van de rechtsgebieden die het meest in het oog springt. . Misschien heeft niet iedereen er direct mee te maken, maar voor velen zijn de zaken in het personen- en familierecht wel zeer sprekend. Vaak heeft men ook een zeer specifieke opvatting over hoe het recht zou moeten zijn. Het rechtsgebied regelt kort gezegd alle juridische relaties tussen personen. Denkt u daarbij aan vraagstukken over afstamming, huwelijk, geboorte en echtscheiding. De oplettende lezer zal hier de erfenissen missen. Dat recht komt met name terug in het erfrecht, al kan dat ook wel onder het personen- en familierecht worden begrepen; het staat immers ook weer niet helemaal los van dat rechtsgebied. De meeste familierecht advocaten in Den Bosch hebben hier dan ook kennis over. Doordat het familierecht al snel om de hoek komt kijken, is de kans aannemelijk dat u vroeg of laat met dit rechtsgebied te maken gaat krijgen. Gelukkig is juridische ondersteuning met Advocatenkantoren.nl altijd dichtbij en hoeft u er niet alleen voor te staan.

Heeft u een vraag of wilt u graag vrijblijvend contact met een familierecht advocaat in Den Bosch? Via Advocatenkantoren.nl vindt u direct een specialist in Den Bosch.

Grote veranderingen in het personen- en familierecht Den Bosch

Het personen- en familierecht is bij uitstek een rechtsgebied dat voortdurend verandert. Het moet immers met de veranderingen in de maatschappij mee gaan. Waar voorheen geen huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht mogelijk was, is dat nu wel mogelijk. Zo zijn er uiteraard nog tal van zaken te vinden die zorgen voor die grote veranderlijkheid. Kampt u met een probleem in het personen- en familierecht in Den Bosch, raadpleeg dan een familierecht advocaat Amsterdan van Advocatenkantoren.nl zodat u zeker weet dat u van deskundig advies wordt voorzien.

Wat doet een familierecht advocaat Den Bosch?

Familierecht advocaten in Den Bosch zijn gespecialiseerd in allerlei zaken die betrekking hebben op vraagstukken omtrent het familierecht. Over een juridisch geschil binnen het familierecht kan al snel ruzie ontstaan. De rol van een advocaat familierecht Den Bosch is dan ook op een goede manier de communicatie te verzorgen en uw rechten en plichten te vertegenwoordigen. De familierecht advocaat Den Bosch is dus eigenlijk ook een soort mediator tussen beide partijen. Maar welke onderdelen vallen onder het werkgebied van een familierecht advocaat? Hieronder vindt u een kleine opsomming van waar een advocaat u van dienst kan zijn.

- Echtscheidingsprocedures
- Ontbinding samenlevingscontract
- Trouwen
- Gezag en voogdij vraagstukken
- Ouderschapsplan
- Afstamming vraagstukken (adoptie, erkenning etc)
- Voornaamswijziging
- Overlijden
- Uithuisplaatsing
- Beëindiging van een geregistreerd partnerschap
- Opstellen en juridische geschillen omtrent huwelijkse voorwaarden
- Het huwelijksvermogensrecht
- Afwikkeling huwelijkse voorwaarden

Heeft u te maken één van bovenstaande onderwerpen of heeft u een vraag? Het tijdig inschakelen van een familierecht advocaat Den Bosch geeft rust en biedt inzicht in uw rechten en plichten. Wacht dan ook niet te lang om vrijblijvend contact op te nemen met een advocaat familierecht.

Advocaat familierecht Den Bosch, wat zijn de kosten?

De kosten verschillen logischerwijs per familierecht advocaat in Den Bosch. Familierecht advocaten met een jarenlange ervaring en gespecialiseerde kennis zijn vaak duurder dan een advocaat waar deze ervaring juist ontbreekt. Met betrekking tot de kosten is het ook van toepassing of u recht heeft op een toevoeging (gefinancierde rechtsbijstand). Bij familierecht zaken speelt ook de onderlinge verhouding een grote rol bij de kosten. Staan jullie op goede voet met elkaar en lukt het om afspraken op papier te zetten? Dan vallen de kosten lager uit dan als deze goede onderlinge verhouding er niet is. Probeer dan ook altijd om er samen op een positieve manier uit te komen, dit scheelt niet alleen kosten aan een familierecht advocaat in Den Bosch, maar geeft ook rust en voorkomt vaak onnodige escalatie.

Schakel een familierecht advocaat Den Bosch in

Het maken van duidelijke en eerlijke afspraken is binnen het familierecht in Den Bosch zeer belangrijk. Als jullie samen afspraken kunnen maken en deze afspraken op papier te zetten dan heeft dat ten allen tijde de voorkeur. Helaas in de praktijk lukt het door een verstoorde onderlinge relatie niet om überhaupt met elkaar te overleggen. In dat geval resulteert het vaak dat beide partijen een eigen advocaat Den Bosch in de arm nemen. Uw advocaat familierecht zal dan de communicatie met de tegenpartij (vaak ex-partner) overnemen. In de praktijk betekent dit dat u weinig tot geen contact meer zal hebben, wat in sommige gevallen natuurlijk erg fijn is. De rol van een familierecht advocaat Den Bosch is dus sterk afhankelijk van uw situatie. Schroom dan ook niet om tijdig advies in te winnen bij een familierecht advocaat.

Schakel vrijblijvend een advocaat familierecht Den Bosch in als u vragen heeft of advies wenst. Dit kan samen met de ex-partner, maar kan ook om alleen uw rechten te vertegenwoordigen.

Is het verplicht om een advocaat familierecht te hebben?

Nee, bij familierecht geschillen is een advocaat in Den Bosch niet altijd verplicht, maar in de meeste gevallen wel noodzakelijk en dus zeer aangeraden. Bij echtscheidingen in Den Bosch, omgangsregelingen, gezag vraagstukken, wijzigen van de voornaam, adoptieaanvraag, erkenning/ontkenning van het vaderschap en bij alimentatiezaken is een advocaat familierecht of echtscheidingsadvocaat Den Bosch verplicht om te hebben. Bij afspraken die opgenomen worden in het ouderschapsplan is een familierecht advocaat Den Bosch niet verplicht. Toch raden wij u aan om bij dit soort zaken altijd een familierecht advocaat in de arm te nemen. De ervaring van een familierecht advocaat Den Bosch is onmisbaar en geeft u een helder inzicht van de (on)mogelijkheden.

De invloed van de Europese Unie

Het personen- en familierecht is één van de rechtsgebieden waar de invloed van de Europese Unie zeer sterk aanwezig is. Op grond van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) heeft eenieder recht op family life (gezinsleven; artikel 8). De overheid moet het hare doen om dat gezinsleven te beschermen. Wanneer een uithuisplaatsing niet gerechtvaardigd is of een adoptie kwestie onterecht is afgewezen, kan soms van een schending van dat recht op gezinsleven gesproken worden. Daarmee waarborgt het EVRM een extra mogelijkheid om rechtvaardigheid in een zaak te bereiken. Een goede familierecht advocaat kan u inzicht geven in uw persoonlijke situatie.

Advocaat personenrecht en familierecht Den Bosch nodig?

De vertoonde personenrecht en familierecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het personenrecht en familierecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat Den Bosch van uw keuze. Uw aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld. Onze juridische medewerkers kunnen telefonisch contact met u opnemen om uw zaak te bespreken. Twijfelt u over welke familierecht advocaat Den Bosch u moet kiezen of staan er geen advocaten vermeld? Vul dan het helpdesk formulier in, zodat wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat familierecht Den Bosch.

Advocaten en advocatenkantoren personenrecht en familierecht Den Bosch

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren personen- en familierecht in Den Bosch op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde familierecht advocaten.

Specialismen

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •