•  
     

8 tbs advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Brenda van Haeften
Brenda van Haeften
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Paul van Putten Specialist
Paul van Putten
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
Desiree de Jonge Specialist
Desiree de Jonge
Cleerdin & Hamer Advocaten
Oudehoofdplein 4, 3011 TM, Rotterdam
  • Rechtsgebieden: Strafrecht, Cassatierecht
  • "In het bijstaan bij zware, georganiseerde misdaadzaken ben ik een unieke en betrouwbare raadsvrouw."
Elwin Boskma Specialist
Elwin Boskma
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
Simeon Burmeister Specialist
Simeon Burmeister
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
Inge Raterman Specialist
Inge Raterman
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
  • Rechtsgebieden: Strafrecht
  • "Ik zoek elke zaak tot op de bodem uit"
Rianne Maliepaard Specialist
Rianne Maliepaard
Advocatenkantoor Maliepaard
Middenburcht 136, 3452 MT, Vleuten
Profiel Contact 160,00 p/u
Rob Wortelboer Specialist
Rob Wortelboer
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

TBS advocaten

GESPECIALISEERDE TBS ADVOCATEN

Zoekt u een advocaat voor een tbs-zaak of tbs-maatregel? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde tbs (terbeschikkingstelling) advocaten.

Advocaat terbeschikkingstelling (TBS)

Heeft u te maken met een tbs-maatregel, zoals bijvoorbeeld tbs met dwangverpleging of tbs met voorwaarden? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met tbs als expertise. Het strafrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen vereist is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van tbs-zaken.

Wat is terbeschikkingstelling (TBS)?

Tbs is een afkorting van terbeschikkingstelling. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is tbs eigenlijk geen straf maar een maatregel. Dat houdt in dat tbs alleen kan worden opgelegd wanneer er een andere hoofdstraf aanwezig is. Veelal zal naast tbs dan ook gevangenisstraf opgelegd worden.

Wanneer kan tbs worden opgelegd?

De rechter kan niet altijd bepalen dat tbs wordt opgelegd; er moet aan bepaalde voorwaarden zijn voldaan. Zo moet er sprake zijn van een verdenking van een misdrijf waar ten minste vier jaar gevangenisstraf voor staat of van een specifiek genoemd delict (zoals stalking of bedreiging). De rechter moet er daarnaast van overtuigd zijn dat de verdachte tijdens het plegen van het delict leed aan een geestelijke stoornis. Er hoeft dus niet per se een causaal verband te zijn tussen de stoornis en het delict. Ten slotte moet er een onderzoek zijn dat niet ouder is dan één jaar.

Tbs advocaat

Tbs is een bijzondere maatregel en kan grote gevolgen hebben voor het leven van de veroordeelde. Vaak heeft een veroordeelde liever gevangenisstraf dan tbs, omdat van gevangenisstraf direct duidelijk is wanneer de straf is afgelopen. Tbs kan verlengd worden, waardoor de einddatum niet duidelijk is en men levenslang vast kan zitten. De advocaten van Advocatenkantoren.nl zijn gespecialiseerd in tbs en kunnen u uitgebreid voorlichten en u in een strafproces terzijde staan.

Tbs advocaat nodig?

De vertoonde terbeschikkingstelling specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het strafrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de tbs advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat gespecialiseerd in tbs.

Tbs advocaten en advocatenkantoren

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn beschikbaar als u vragen heeft over tbs of als u op zoek bent naar juridische ondersteuning. Vergelijk de tbs advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend deskundige tbs advocaten.

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN