•  
     

8 tbs maatregel advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Brenda van Haeften
Brenda van Haeften
Van Haeften & Braat Advocaten
Javastraat 11, 2585 AB, Den Haag
Profiel Contact 175,00 p/u
Paul van Putten Specialist
Paul van Putten
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
Desiree de Jonge Specialist
Desiree de Jonge
Cleerdin & Hamer Advocaten
Oudehoofdplein 4, 3011 TM, Rotterdam
  • Rechtsgebieden: Strafrecht, Cassatierecht
  • "In het bijstaan bij zware, georganiseerde misdaadzaken ben ik een unieke en betrouwbare raadsvrouw."
Elwin Boskma Specialist
Elwin Boskma
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
Simeon Burmeister Specialist
Simeon Burmeister
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
Inge Raterman Specialist
Inge Raterman
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
  • Rechtsgebieden: Strafrecht
  • "Ik zoek elke zaak tot op de bodem uit"
Rianne Maliepaard Specialist
Rianne Maliepaard
Advocatenkantoor Maliepaard
Middenburcht 136, 3452 MT, Vleuten
Profiel Contact 160,00 p/u
Rob Wortelboer Specialist
Rob Wortelboer
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

TBS maatregel advocaten

GESPECIALISEERDE TBS MAATREGEL ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde tbs maatregel advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde advocaten.

Advocaat tbs maatregel

Krijgt u te maken met een tbs maatregel en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde tbs advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het strafrecht als expertise. Het strafrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij een tbs maatregel.

Wat is een tbs maatregel?

De letters ‘tbs’ staan voor terbeschikkingstelling. Dit is een maatregel waarbij een veroordeelde gedurende een bepaalde periode ter beschikking wordt gesteld aan de regering. Deze maatregel kan worden opgelegd wanneer een terugkeer in de samenleving anders onaanvaardbare gevolgen kan hebben. Een voorwaarde is dan ook dat de rechter ervan overtuigd is dat de verdachte op het moment van het delict leed aan een geestelijke stoornis of gebrekkige ontwikkeling. Een verband tussen de ziekte en het delict is niet vereist, voldoende is als beide gelijktijdig plaats hadden. Om tbs te kunnen opleggen, moet een onderzoek voorhanden zijn waaruit de stoornis van de veroordeelde blijkt. Dit onderzoek mag niet ouder zijn dan één jaar.

Duur van de tbs

De tbs heeft geen vaste duur. Het is dus bij aanvang onduidelijk wanneer de veroordeelde weer vrij komt. Elke keer kan de tbs met maximaal twee jaar worden verlengd. Er moet dus minimaal eens in de twee jaar een evaluatie plaatsvinden. Het kan in de praktijk dus zo zijn dat iemand levenslang vast blijft zitten.

Verlof tijdens tbs

Wanneer de psychiaters die een patiënt behandelen denken dat een terugkeer in de maatschappij mogelijk kan zijn, kunnen zij aan het Ministerie van Justitie en Veiligheid vragen een zogenaamde verlofmarge toe te passen. Deze marge zal in het begin klein zijn. De patiënt mag dan bijvoorbeeld met begeleiding van twee mensen een rondje om de kliniek lopen. Dit kan langzaam maar zeker worden uitgebreid. Een advocaat van Advocatenkantoren.nl kan u met raad en daad terzijde staan wanneer het gaat om tbs en aanverwante zaken.

TBS maatregel advocaat nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in tbs maatregelen in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren bij tbs maatregelen

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde tbs maatregel advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN