•  
     

24 tbs maatregel advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Fenna Teuben-Oass
Fenna Teuben-Oass
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
  • Rechtsgebieden: Civiel recht, Strafrecht
  • "Een goede advocaat moet ook buiten de juridische kaders kunnen kijken."
Profiel Contact 175,00 p/u
Lisa Bosscher Specialist
Lisa Bosscher
Oass Advocaten
Mercatorplein 33-35, 1057 BZ, Amsterdam
Profiel Contact 195,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 195,00 p/u
Peter Spaargaren Specialist
Peter Spaargaren
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Jacqueline Bekooij
Jacqueline Bekooij
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Klaas Renssen Specialist
Klaas Renssen
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Andrea van Lieshout Specialist
Andrea van Lieshout
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Fleur Meershoek
Fleur Meershoek
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Henk Voors Specialist
Henk Voors
CKV Advocaten
Emmastraat 3, 8011 AE , Zwolle

TBS maatregel advocaten

GESPECIALISEERDE TBS MAATREGEL ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde tbs maatregel advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde advocaten.

Advocaat tbs maatregel

Krijgt u te maken met een tbs maatregel en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde tbs advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het strafrecht als expertise. Het strafrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij een tbs maatregel.

Wat is een tbs maatregel?

De letters ‘tbs’ staan voor terbeschikkingstelling. Dit is een maatregel waarbij een veroordeelde gedurende een bepaalde periode ter beschikking wordt gesteld aan de regering. Deze maatregel kan worden opgelegd wanneer een terugkeer in de samenleving anders onaanvaardbare gevolgen kan hebben. Een voorwaarde is dan ook dat de rechter ervan overtuigd is dat de verdachte op het moment van het delict leed aan een geestelijke stoornis of gebrekkige ontwikkeling. Een verband tussen de ziekte en het delict is niet vereist, voldoende is als beide gelijktijdig plaats hadden. Om tbs te kunnen opleggen, moet een onderzoek voorhanden zijn waaruit de stoornis van de veroordeelde blijkt. Dit onderzoek mag niet ouder zijn dan één jaar.

Duur van de tbs

De tbs heeft geen vaste duur. Het is dus bij aanvang onduidelijk wanneer de veroordeelde weer vrij komt. Elke keer kan de tbs met maximaal twee jaar worden verlengd. Er moet dus minimaal eens in de twee jaar een evaluatie plaatsvinden. Het kan in de praktijk dus zo zijn dat iemand levenslang vast blijft zitten.

Verlof tijdens tbs

Wanneer de psychiaters die een patiënt behandelen denken dat een terugkeer in de maatschappij mogelijk kan zijn, kunnen zij aan het Ministerie van Justitie en Veiligheid vragen een zogenaamde verlofmarge toe te passen. Deze marge zal in het begin klein zijn. De patiënt mag dan bijvoorbeeld met begeleiding van twee mensen een rondje om de kliniek lopen. Dit kan langzaam maar zeker worden uitgebreid. Een advocaat van Advocatenkantoren.nl kan u met raad en daad terzijde staan wanneer het gaat om tbs en aanverwante zaken.

TBS maatregel advocaat nodig?

De vertoonde specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in tbs maatregelen in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren bij tbs maatregelen

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde tbs maatregel advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN