12 retentierecht advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Wim Litjens Specialist
Prenobe Bissessur Specialist
Prenobe Bissessur
Bissessur Legal
Westblaak 92 (3.23), 3012 KM, Rotterdam
Profiel Contact 225,00 p/u

Retentierecht advocaten

GESPECIALISEERDE RETENTIERECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat retentierecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten retentierecht.

Advocaat retentierecht

Krijgt u te maken met het retentierecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde retentierecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met retentierecht als expertise. Het insolventierecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Diverse getoonde advocaten zijn aangesloten bij Vereniging Insolventie Advocaten (INSOLAD). Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van retentierecht.

Wat is retentierecht?

Het retentierecht is het recht dat een schuldeiser heeft om, wanneer de schuldenaar zijn deel van de overeenkomst niet nakomt, een goed dat hij onder zich heeft niet af te geven maar als een soort dwangmiddel te houden tot de schuld is voldaan. Bekende voorbeelden hiervan zijn de fietsenmaker die een fiets heeft gerepareerd en de fiets pas afgeeft wanneer de klant de rekening heeft betaald of de garagehouder die de te repareren auto niet afgeeft aan de klant zolang de reparatie niet is betaald. Het is een heel sterk recht omdat het tegen derden kan worden ingeroepen en voorrang geeft in een faillissement.

Het retentierecht in faillissementen

Het retentierecht kan een bijzondere rol spelen wanneer er een faillissement aan de orde is. Stel bijvoorbeeld dat een onderneming een bedrijfswagen bij een garage laat onderhouden. In de tijd dat de auto bij de garage staat, gaat de onderneming failliet. De garagehouder kan dan besluiten om de auto pas af te geven wanneer de curator de rekening heeft voldaan.

Het retentierecht bij onroerend goed

Het retentierecht wordt nogal eens gebruikt bij onroerend goed wanneer een aannemer niet betaald wordt door de opdrachtgever. De aannemer kan dan de toegang naar het pand blokkeren zolang de facturen niet betaald zijn. Dit moet wel duidelijk zijn voor iedereen. In de meeste gevallen zal de aannemer hekken om het pand heen zetten met een tekst in de trant van ‘hier voert aannemer X zijn retentierecht uit’, zodat het overduidelijk is dat die aannemer daar zijn retentierecht uitvoert.

Retentierecht is complexe materie

Aan het uitvoeren van het retentierecht zijn tal van voorwaarden verbonden. De bedoeling daarvan is uiteraard om te zorgen dat er geen excessen plaatsvinden. Een belangrijk uitgangspunt is bijvoorbeeld dat de rechten van preferente schuldeisers (zoals de fiscus en het UWV) niet tekort worden gedaan. Een gespecialiseerde retentierecht advocaat van Advocatenkantoren.nl kan u uiteraard alles vertelen over de ins en outs van het retentierecht en u adviseren bij de keuze om wel of geen gebruik te maken van het retentierecht. Soms kan immers via een andere manier het gewenste doel bereikt worden.

Schade door retentierecht

Wanneer u wilt weten wat de mogelijkheden zijn om gebruik te maken van het retentierecht, schakel dan een advocaat van Advocatenkantoren.nl in. Ook wanneer u meent schade te hebben geleden doordat een ander jegens u het retentierecht uitoefende, kunt u een advocaat in de arm nemen. De advocaat kan nagaan of inderdaad schade is berokkend en of deze schade onrechtmatig was. Mocht dat het geval zijn, dan kan de advocaat proberen om die schade op de uitoefenaar van het retentierecht te verhalen.

Advocaat retentierecht nodig?

Op deze pagina treft u een compleet overzicht van retentierecht specialisten. Voor een goede match met een retentierecht advocaat, kunt u een regio selecteren om zo uitsluitend advocaten te vinden die actief zijn binnen de gekozen regio. Via Advocatenkantoren.nl kunt u uw rechtszaak en/of rechtsvraag doorsturen naar de gekozen advocaat. Staan er geen advocaten vermeld op deze pagina of kunt u geen keuze maken tussen de advocaten? Vult u dan het helpdesk formulier in! Zodra uw aanvraag is ontvangen, zullen onze juridische medewerkers uw aanvraag beoordelen. Tijdens de beoordeling kan het zijn dat er aanvullende informatie is vereist. Verificatie van algemene en ontbrekende gegevens zal telefonisch plaatsvinden. Houdt u er dan ook rekening mee dat u gebeld kunt worden. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag of rechtsvraag te beoordelen en u verder te informeren over het proces van in contact komen met een retentierecht advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren retentierecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend retentierecht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN