•  
     

10 opstalrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Manuela Delnoy-Garske Specialist
Roxy de Weijer Specialist
Eugène Ong Specialist
Eugène Ong
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 255,00 p/u
Jeroen Spoor Specialist
Jeroen Spoor
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
Joost Knaap Specialist
Joost Knaap
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Theo Kaandorp
Theo Kaandorp
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Marcel van Delft
Marcel van Delft
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 265,00 p/u
Ben van Campfort
Ben van Campfort
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 210,00 p/u
Niels Lubach
Niels Lubach
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Ruud Hilberts
Ruud Hilberts
Hilberts Advocatuur
Herengracht 503, 1017BV, Amsterdam
Profiel Contact 160,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Opstalrecht advocaten

GESPECIALISEERDE OPSTALRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde opstalrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten opstalrecht.

Advocaat opstalrecht

Heeft u te maken met het opstalrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde opstalrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met opstalrecht als expertise. Het vastgoedrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het opstalrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van opstalrecht.

Wat is opstalrecht?

Het recht van opstal is een zakelijk recht om in, op of boven een onroerende zaak van een ander gebouwen, werken of beplantingen in eigendom te hebben of te verkrijgen; zo meldt artikel 1 uit Boek 5 van het Burgerlijk Wetboek. De gebouwen, werken of beplantingen noemt men opstallen. Het opstalrecht is een zakelijk recht en afgeleid van het eigendomsrecht.

Hoe werkt het opstalrecht precies?

In de juridische wereld is ‘natrekking’ een bekend begrip. Wanneer iets op een stuk grond wordt gebouwd, wordt datgene wat gebouwd wordt, nagetrokken door de grond. Is een lap grond van persoon A en bouwt persoon B daar een woning op, dan hoort die woning automatisch al bij de lap grond van A, ook al geeft A aan B de toestemming om te bouwen. Dit fenomeen noemt men natrekking. De gedachte hiervan is dat altijd duidelijk is van wie een object is. Schroeft u een fietsbel op uw fiets, dan wordt de bel nagetrokken door de fiets en verkrijgt de eigenaar van de fiets dus ook de eigendom van de bel.

De enige mogelijkheid om hier onderuit te komen, is door het vestigen van een recht van opstal. Op die manier kan dus iemand een lap grond in eigendom houden, dat verhuren aan een ander en die ander het recht van opstal verschaffen en deze dus toestemming geven om een bouwwerk te plaatsen op de gehuurde grond. Zonder opstalrecht zou de eigendom van het gebouwde toekomen aan de verhuurder, met opstalrecht blijft dit gescheiden en kan de woning bijvoorbeeld los van de grond worden verkocht.

Juridische problemen

Er kunnen uiteraard tal van problemen ontstaan met betrekking tot het opstalrecht. Denkt u bijvoorbeeld aan iemand die iets op uw grond heeft gebouwd zonder uw toestemming, en claimt een opstalrecht te hebben. Een advocaat in het opstalrecht heeft veel ervaring met tal van zaken in dit rechtsgebied, zodat hij of zij u met de juridische problematiek kan helpen.

Advocaat opstalrecht nodig?

De vertoonde opstalrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het opstalrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de opstalrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat opstalrecht.

Advocaten en advocatenkantoren opstalrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren opstalrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde opstalrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN