•  
     

9 wanbeleid advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Metin Inan
Metin Inan
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Titus Weller Specialist
Titus Weller
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 240,00 p/u
Eugène Ong Specialist
Eugène Ong
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 255,00 p/u
Marcel van Delft
Marcel van Delft
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 265,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Wanbeleid advocaten

GESPECIALISEERDE WANBELEID ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat wanbeleid? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten wanbeleid.

Advocaat wanbeleid bij faillissement

Krijgt u te maken met wanbeleid bij faillissement en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde wanbeleid advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met wanbeleid als expertise. Het faillissementsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van wanbeleid.

Wanbeleid

Wie een rechtspersoon bestuurt, heeft met een zekere verantwoordelijkheid te maken. Je mag niet zomaar alles doen wat je wil. Dat komt met name omdat een rechtspersoon een afgescheiden vermogen kent; voor eventuele schulden is enkel het vermogen van de rechtspersoon uitwinbaar, en in beginsel niet het vermogen van de bestuurders. Het is uiteraard onwenselijk als een bestuurder onbegrensd schulden kan maken, de boel failliet kan laten gaan en vervolgens weer ongestraft opnieuw kan beginnen. Om dergelijke scenario’s te voorkomen, is de bestuurdersaansprakelijkheid ingesteld waarbij consequenties worden verbonden aan wanbeleid.

Aansprakelijk bij wanbeleid

Wanneer sprake is van wanbeleid, komt de bestuurdersaansprakelijkheid in actie. De bestuurder wordt dan (mede) aansprakelijk voor de geleden schade. Het zal dan gaan om een faillissement waarbij niet alle vorderingen van de schuldeisers kan worden voldaan, zodat het privévermogen van de bestuurder (en eventueel gemeenschapsvermogen van bijvoorbeeld een huwelijk) uitgewonnen kan worden. Het kan hierdoor voorkomen dat ook de bestuurder zelf failliet zal worden verklaard. Dat heeft uiteraard verstrekkende gevolgen voor het persoonlijke leven.

Wanneer is sprake van wanbeleid?

De term ‘wanbeleid’ is een open term waar veel jurisprudentie over is verschenen. Het is lastig om in algemene bewoordingen weer te geven wanneer precies wel en niet sprake is van wanbeleid. Neem daarom contact op met een deskundige advocaat van Advocatenkantoren.nl wanneer u aansprakelijk wordt gesteld wegens wanbeleid.

Advocaat wanbeleid nodig?

De vertoonde wanbeleid specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in wanbeleid bij faillissement in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat wanbeleid.

Advocaten en advocatenkantoren wanbeleid

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren wanbeleid op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde wanbeleid advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN