•  
     

8 peildatum advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Metin Inan
Metin Inan
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Titus Weller Specialist
Titus Weller
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 240,00 p/u
Eugène Ong Specialist
Eugène Ong
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 255,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Peildatum advocaten

GESPECIALISEERDE PEILDATUM ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde peildatum advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde peildatum advocaten.

Advocaat peildatum

Krijgt u te maken met een peildatum en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde peildatum advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met de peildatum als expertise. Het faillissementsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van de peildatum.

Peildatum

Bestuurders van een vennootschap kunnen onder omstandigheden aansprakelijk zijn voor de schulden van de vennootschap bij een faillissement. Het kan ook gaan om een moedermaatschappij die een bepaalde zorgvuldigheidsnorm heeft geschonden en daardoor niet heeft kunnen voorkomen dat schuldeisers met een dochtermaatschappij in zee gingen, waardoor uiteindelijk een oninbare vordering is ontstaan.

Wetenschap van benadeling

Om de moedermaatschappij met succes aansprakelijk te kunnen houden voor schulden van de dochtermaatschappij, is vereist dat de moeder weet heeft van de benadeling van de schuldeisers. Wanneer de moedermaatschappij immers weet dat de dochter bepaalde verplichtingen aangaat die het nooit zal kunnen nakomen en dat die dochter ook geen verhaal zal kunnen bieden, is daarmee een zorgvuldigheidsnorm geschonden. Dit noemt men ook wel de Beklamel-norm, vernoemd naar een gelijknamig arrest van de Hoge Raad.

Van belang is dat de moedermaatschappij dus op een bepaald moment weet heeft van de benadeling. Het moment waarop de moedermaatschappij dit weet, noemt men de peildatum. Is de vordering van een schuldeiser ontstaan na deze peildatum, dan kan de moedermaatschappij daarvoor aansprakelijk worden gehouden. Is de vordering ontstaan voor deze peildatum, dan is de kans op een succesvolle aansprakelijkstelling aanzienlijk kleiner.

Geschillen rondom de peildatum

De peildatum is iets wat achteraf wordt vastgesteld. Daar is dus per definitie veel discussie over mogelijk. Neem daarom contact op met een advocaat van Advocatenkantoren.nl als u meer informatie wil over de peildatum, mogelijk een zaak aanhangig wil maken, of wordt opgeroepen in een rechtszaak.

Advocaat peildatum nodig?

De vertoonde peildatum specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in de peildatum in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat peildatum.

Advocaten en advocatenkantoren peildatum

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren peildatum op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde peildatum advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN