•  
     

2 pandrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Roxy de Weijer Specialist
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Pandrecht advocaten

GESPECIALISEERDE PANDRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat pandrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten pandrecht.

Advocaat pandrecht

Heeft u te maken met het pandrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde pandrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met pandrecht als expertise. Het pandrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het pandrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van pandrecht.

Wat is pandrecht?

Wanneer we het over het begrip 'hypotheekrecht' hebben, zal dat ongetwijfeld minder vragende gezichten opleveren dan wanneer het begrip 'pandrecht' de revue passeert. In principe is een pandrecht hetzelfde als een hypotheekrecht, alleen rust een hypotheekrecht op een onroerende zaak en een pandrecht op een roerende zaak. Een pandrecht kan dus gevestigd worden op een auto, een fiets, een computer, maar ook op aandelen en vorderingen.

Pandrecht bij faillissement

Het pandrecht komt veelal aan de orde bij een faillissement. Een pandrecht biedt namelijk voorrang ten opzichte van de andere schuldeisers bij een faillissement. Een pandrecht wordt veelal bedongen wanneer er een lening wordt verstrekt, zodat er enige vorm van onderpand is waarop de pandhouder de schuld kan verhalen mocht de pandgever niet kunnen betalen.

Stille pandrecht en openlijke pandrecht

Er zijn twee soorten pandrechten die in Nederland gebruikt worden. Dat is allereerst het stille pandrecht. Dit houdt in dat het betreffende goed gewoon bij de pandnemer blijft staan, en het pandrecht enkel via een akte wordt vastgelegd. Daar tegenover staat het openlijke pandrecht. Dat is de vorm waarbij het betreffende goed in de macht van de pandhouder (degene die het pandrecht verstrekt in ruil voor bijvoorbeeld een lening) wordt gebracht.

Rondom dit pandrecht kunnen tal van geschillen ontstaan. De ervaren advocaten die u op Advocatenkantoren.nl kunt vinden, kunnen u met geschillen rondom het pandrecht verder helpen.

Advocaat pandrecht nodig?

De vertoonde pandrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het pandrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de pandrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat pandrecht.

Advocaten en advocatenkantoren pandrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren pandrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde pandrecht advocaten.

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN