•  
     

1 pandakte advocaat
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Roxy de Weijer Specialist
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Pandakte advocaten

GESPECIALISEERDE PANDAKTE ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde pandakte advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten pandakte.

Heeft u te maken met een pandakte en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde pandakte advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met pandaktes als expertise. Het pandrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in alle juridische zaken met betrekking tot een pandakte. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van pandaktes.

Wat is een pandakte?

Een pandrecht kan op twee manieren gevestigd worden. De eerste manier is het openlijk (vuist)pandrecht. Hierbij wordt de zaak waarop het pandrecht wordt gevestigd in de macht van de pandhouder gebracht. Wanneer een pandrecht op een fiets wordt gevestigd, dan moet de fiets dus in de macht van de pandhouder worden gebracht. Dat kan door de fiets in de garage van de pandhouder te plaatsen. Het is dan duidelijk voor de buitenwereld en voor de pandgever dat de pandgever niet langer de macht over de zaak heeft. Een andere manier is het stille pandrecht. Hierbij is dat niet duidelijk kenbaar. Bij een stil pandrecht blijft de zaak in de macht van de pandgever. Om te zorgen dat de pandgever zich bewust is dat hij een pandrecht vestigt, moet een pandakte worden gemaakt.

Wat staat er in een pandakte?

Uit de pandakte moet duidelijk blijken dat de pandgever een pandrecht wil vestigen. Deze akte kan vormvrij geschieden; men hoeft dus niet een speciaal formulier op te stellen, het kan zelfs achterop een bierviltje. Wel is het uiteraard verstandig om een bepaald formaat aan te houden zodat alle afspraken kunnen worden vastgelegd. De akte moet worden geregistreerd, bij een notaris of bij de Belastingdienst. Men kan er ook voor kiezen om de notaris een akte te laten opstellen.

Geschillen over de pandakte

Het kan voorkomen dat na het vestigen van een pandrecht geschillen omtrent het pandrecht ontstaan. Er kan bijvoorbeeld onduidelijkheid bestaan over het moment waarop de zaak weer moet worden teruggeven. Ook kan de pandhouder besluiten om de zaak te executeren en daarmee zijn vordering te voldoen. Let daarom goed op wat er precies is afgesproken en laat een advocaat van Advocatenkantoren.nl altijd de voorwaarden opstellen en doornemen.

Advocaat pandakte nodig?

De vertoonde pandakte specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in pandaktes in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de pandakte advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat pandakte.

Advocaten en advocatenkantoren pandakte

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren pandakte op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde pandakte advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN