•  
     

3 bodemvoorrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Titus Weller Specialist
Titus Weller
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 240,00 p/u
Eugène Ong Specialist
Eugène Ong
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 255,00 p/u
Marcel van Delft
Marcel van Delft
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 265,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Bodemvoorrecht advocaten

GESPECIALISEERDE BODEMVOORRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde bodemvoorrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde bodemvoorrecht advocaten.

Advocaat bodemvoorrecht

Krijgt u te maken met het bodemvoorrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het bodemvoorrecht als expertise. Het faillissementsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van het bodemvoorrecht.

Wat is het bodemvoorrecht?

Het bodemvoorrecht is het voorrecht dat de Belastingdienst heeft om zich op de bodem van het faillissement te verhalen. Dit betekent dat de Belastingdienst zich in beginsel op het gehele vermogen van de failliet kan verhalen. Wel gaan in beginsel nog hypotheek- en pandrecht voor dit bodemvoorrecht, zodat de fiscus niet altijd op nummer 1 komt te staan. Op deze rangorde zijn echter tal van uitzonderingen en aanvullende bepalingen. Zo heeft de Belastingdienst voor sommige belastingen, zoals de loonbelasting en omzetbelasting, weer wel een voorrecht.

Wat valt onder de ‘bodem’?

Een bodemzaak is een zaak die gebruikt wordt als inventaris en zich bevindt op de bedrijfsvloer van de belastingschuldige. Dat is een redelijk vage definitie, maar het is in het algemeen wel duidelijk om wat voor zaken het gaat. Voorraden vallen hier niet onder. Uiteraard zijn er vage zaken waarvan niet direct duidelijk is waar het onder valt, maar de meeste zaken zullen overduidelijk wel of niet onder het bodemvoorrecht vallen.

Opkomen tegen het bodemvoorrecht

Het beslagrecht en daarmee het bodemvoorrecht is erg ingewikkelde materie. Er zijn tal van begrippen die een zeer genuanceerde betekenis hebben. Ook zijn op elke regel weer tal van uitzonderingen, die soms elk ook weer hun eigen uitzonderingen kennen. Schakel bij problemen dus altijd een ervaren advocaat van Advocatenkantoren.nl in. Zo weet u zeker dat u wordt voorzien van deskundig advies op maat.

Advocaat bodemvoorrecht nodig?

De vertoonde bodemvoorrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het bodemvoorrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende bodemvoorrecht advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren bodemvoorrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde bodemvoorrecht advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde bodemvoorrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN