•  
     

1 zekerheidsrecht advocaat
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Roxy de Weijer Specialist
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Zekerheidsrecht advocaten

GESPECIALISEERDE ZEKERHEIDSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat zekerheidsrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten zekerheidsrecht.

Advocaat zekerheidsrecht

Heeft u te maken met het zekerheidsrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde zekerheidsrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met zekerheidsrecht als expertise. Het zekerheidsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het zekerheidsrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van zekerheidsrecht.

Wat is zekerheidsrecht?

Onder zekerheidsrecht wordt verstaan een recht dat strekt tot zekerheid van betaling. Dat klinkt wellicht wat abstract, maar we kennen allemaal in ieder geval één van die rechten: een hypotheekrecht. In ruil voor een hypotheekrecht op de woning verstrekt de bank een geldlening, waarbij het veelal om heel veel geld zal gaan. De bank heeft de zekerheid dat u betaalt omdat de bank een hypotheekrecht op de woning heeft. Komt u de betalingsverplichtingen niet na, dan kan de bank de woning executeren, zoals dat heet. De woning wordt dan in een executieveiling verkocht waardoor de bank hoopt een groot deel van de lening terug te krijgen.

Hypotheekrecht en pandrecht

Behalve het hypotheekrecht is er ook nog het pandrecht. Dat is eigenlijk hetzelfde als een hypotheekrecht. Het enige verschil is dat een hypotheekrecht op een onroerende zaak rust en een pandrecht op een roerende zaak (zoals een computer, een auto, een telefoon).

Geschillen in het zekerheidsrecht

Helaas kunnen er in het zekerheidsrecht tal van conflicten ontstaan. Want wat als iemand gebruik wil maken van zijn zekerheidsrecht en u het daar niet mee eens bent? Dat kan verstrekkende gevolgen hebben. Denk maar aan de gedwongen verkoop van de woning. Een advocaat van Advocatenkantoren.nl kan daar goed bij helpen.

Advocaat zekerheidsrecht nodig?

De vertoonde zekerheidsrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het zekerheidsrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de zekerheidsrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat zekerheidsrecht.

Advocaten en advocatenkantoren zekerheidsrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren zekerheidsrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde zekerheidsrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN