•  
     

0 privaatrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Privaatrecht advocaten

GESPECIALISEERDE PRIVAATRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat privaatrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten privaatrecht.

Advocaat privaatrecht

Heeft u te maken met het privaatrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde privaatrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met privaatrecht als expertise. Het privaatrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het privaatrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van privaatrecht.

Wat is privaatrecht?

Het privaatrecht behelst alle rechtsbetrekkingen tussen burgers, waarbij een burger een rechtspersoon of een natuurlijk persoon kan zijn. Dat klinkt abstract, maar eigenlijk is elke vorm van overeenkomst privaatrecht. Denkt u aan het doen van boodschappen, het adopteren van een kind, het tekenen van een huurcontract, het reizen met de trein, en ga zo maar door. Het privaatrecht wordt ook wel burgerlijk of civiel recht genoemd.

Het Burgerlijk Wetboek vormt de kern van het privaatrecht

In Nederland vormt het Burgerlijk Wetboek de kern van het privaatrecht. Het Burgerlijk Wetboek bestaat uit 9 delen en behelst het personen- en familierecht, rechtspersonenrecht, vermogensrecht, erfrecht, zakelijke rechten, verbintenissenrecht, bijzondere overeenkomsten en een klein deel internationaal privaatrecht. Dat betekent overigens niet dat elk rechtsgebied op zichzelf staat. Veel rechtsgebieden zijn met elkaar verweven, hanteren dezelfde definities van begrippen en borduren voort op elkaars fundamenten.

Een expert in het privaatrecht

Het is zo goed als onmogelijk om het gehele privaatrecht tot in de puntjes te kennen. Een privaatrechtadvocaat zal zich doorgaans specialiseren in een klein deel van het privaatrecht. Zo zijn er privaatrechtadvocaten die zich met huurrecht bezighouden, die gespecialiseerd zijn in schadevergoedingen of die alles weten van het personen- en familierecht. Het is daarom van belang om via Advocatenkantoren.nl een advocaat in te schakelen die in het desbetreffende gebied thuis is.

Advocaat privaatrecht nodig?

De vertoonde privaatrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het privaatrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de privaatrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat privaatrecht.

Advocaten en advocatenkantoren privaatrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren privaatrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde privaatrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN